Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Életveszélyes a romos épület Lébényben

˝Lébény egyik neves utcáján időközben életveszélyes a gyalogos közlekedés.˝Olvasói kérdés

„Lébény egyik neves utcáján időközben életveszélyes a gyalogos közlekedés. A fényképen látható házat immár három éve támasztották meg fagerendákkal, de az épület továbbra is látványosan nyílik szét. Miután a környéken már több hasonló állapotú házat bontottak el, felmerül a kérdés: miért ez az egy étterem előtti forgalmas helyen lévő épület élvez fennmaradási jogot? Mellékesen jegyzem meg, hogy túloldalt járda nincs, így az emberek itt járnak át" – írta olvasónk.
A felvetésre dr. Tóth Tünde jegyző válaszolt: „A Dózsa György u. 12. szám alatti épület rendkívül rossz állapotára Lébény (korábbi – szerk.) jegyzője már 2010 májusában felhívta az akkori illetékes hivatal, a Győr Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Építéshatósági Osztálya figyelmét, és kérte, hogy a hatóság tegye meg a szükséges intézkedéseket. Az építéshatósági osztály arról tájékoztatta a jegyzőt, hogy a jelzése folytán indított panaszügyet lezárta, az ellenőrzést önálló, hivatalból indított eljárásban folytatja le. Soron kívül helyszíni építésügyi hatósági ellenőrzést tartott és arról is tájékoztatott, hogy a további ügymenetről külön végzésben dönt. Még ebben az évben az önkormányzat a bent lakó tulajdonosnak segítséget nyújtva megtámasztotta az épület utcai homlokzatát."


A hivatalvezető szerint az építmény állékonyságát, az életet, egészséget, a köz- és vagyonbiztonságot veszélyeztető állapot és használat megszüntetését a hatályos törvény értelmében az építésügyi hatóság rendelheti el. Esetükben a Mosonmagyaróvári Járási Hivatal Járási Építésügyi Hivatala. A panaszos is ide fordulhat, de a bejelentést a lébényi hivatal is megteszi ide – szögezte le dr. Tóth Tünde.

Olvasóink írták

  • 1. MORTEIN 2013. november 04. 11:14
    „"Da szíp ház!"”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodának segítettek a játékok felújításában

Százhuszonötezer forintot és munkatársainak segítségét ajánlotta fel egy pénzügyi vállalkozás a… Tovább olvasom