Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Életszerűség az oktatásban

A mosonmagyaróvári Fekete István Általános Iskolában folytatódtak a tavaly elkezdett projektnapok.
A Fekete-iskolában kihelyezett tanórák keretében közvetlen megtapasztalás útján juthatnak a diákok praktikus ismeretekhez, maradandó információkhoz. Az idei tanévben négyszer két napot fordítanak az élményszerű ismeretszerzésre.

Első alkalommal nemrégiben az intézmény diákjai a városi identitásnaphoz csatlakoztak. Mosonmagyaróvár különböző helyszínein – igazodva az adott évfolyam tananyagához – tartották óráikat. A 7. évfolyamosok például a Széchenyi-, Kossuth-, Napóleon- és Deák-emlékek megtekintése és a vonatkozó történelmi események felelevenítése után legutóbb a szélerőművek működését tanulmányozták. Útközben a technika tantárgyban előírt közlekedési ismereteket figyelték meg és gyakorolták. A negyedikesek az óvári vár területén és Lucsonyban gyűjtöttek újabb élményeket a technika, a környezetismeret és irodalom tantárgyakban tanult ismereteikhez. A diákok aztán az intézmény pedagógiai programjában meghatározott helységekbe utaztak. A harmadikosok például Sopronban tanulmányozhatták a Kisalföld és az Alpokalja növényvilágát, domborzatát. A nevezetességek pedig kézzelfoghatóvá váltak irodalmi olvasmányaik feldolgozásakor. A végzősöknek Budapesten tartották kihelyezett tanóráikat. A Terror Házában a történelem-, a Szépművészeti Múzeumban pedig a rajzórákat, ahol a tanultakat hiteles példák és dokum entumok támasztották alá.
A tanulók és szülők egyaránt pozitívan fogadták az iskola újszerű kezdeményezését.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ház saját, a telket csak bérlik

A nyolcvanas évek végén nemzetközi befektetőket vonzó vásárvárost álmodott az Architektúra Expo Szövetkezet Levél külterületén. A rövid idő alatt felépült több tucat gyorsházat 1988-ra be is lakták az állami nagyvállalatok képviseletei. Levél határában különálló kis település épült ki; utcákkal, üzletekkel, postával. Néhány év elteltével aztán a nagyvállalatok sorra elhagyták a vásárvárost. Tovább olvasom