Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Életminőség-javítást, fehér bot helyett élményt!

Kocsis Julianna váltotta dr. Kissné Németh Évát a 20 éves Lions Klub Mosonmagyaróvár élén. A klub alapításakor a nehéz sorsú gyermekek, valamint a látássérültek segítését tűzték ki célul, amit elsősorban rendezvényeik bevételéből finanszíroznak.
„Második elnökségem évében is építek a klub eddig kialakult hagyományaira, melyet kiváló elődeim alapoztak meg. Feladatomnak tekintem a Vakok és Gyengénlátók Mosonmagyaróvári Egyesületével való még szorosabb együttműködést, valamint a látássérült gyerekkel való intenzívebb foglalkozást" – mondta el a Lions Klub Mosonmagyaróvár új elnöke, Kocsis Julianna.

A ruhatervező és öltözködési tanácsadó tizenkét éve tagja a karitatív szervezetnek és előtte is kivette részét a jószolgálati munkából. Megtiszteltetés számára, hogy Dömötör Tibor ajánlására 2001 novembere óta tagja lehet a Lions Szövetségnek. Először a 2006–2007-es klubévben töltött be elnöki tisztséget.

– Szeretném, hogy ne egy hivatalos támogatót érezzen maga mögött a kistérség látássérült közössége, hanem személyre szóló támogatást tudjunk nyújtani. A napokban több látássérültet személyesen kerestem meg és beszélgettünk az életünkről, a megoldandó feladatokról. Nagyon jó ötleteket kaptam, amiket igyekszünk lion társaimmal beépíteni az éves feladattervünkbe. Szorosabb, személyre szólóbb kapcsolatot kell építeni, hogy akinek a „fehér bot helyett élmény" kell, azt tudjuk adni.

Kocsis Julianna dr. Kissné Németh Évától vette át az elnökséget.
Kocsis Julianna dr. Kissné Németh Évától vette át az elnökséget.


Akinek pedig eszközökre, illetve életminősége javítására van szüksége, annak pedig azt. Ennek érdekében több rendezvényt is tervezünk Mosonmagyaróváron. A megelőzésben, illetve a gyógyításban is támogatást nyújtunk. Dr. Mojzes Anikó szemorvos, klubtagunk évek óta kiemelt figyelemmel kezeli a támogatottakat. A klub folyamatosan finanszírozza a szociálisan rászorultak szemüvegbeszerzését is – sorolta a feladatokat az új elnök.

– Jelenleg 29 tagú a klubunk. Feladatunknak tekintjük a fiatalítást, ezért olyan szociálisan érzékeny embereket hívunk tagjaink közé, akik friss lendülettel, aktívan vesznek részt a karitatív munkánkban. Tavaly megalakult a 15–20 éveseket tömörítő Leo Klub, remek ötletekkel vesznek részt a jószolgálati munkában – tette hozzá Kocsis Julianna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Számítógépes tanfolyamok indulnak

A Mosonmagyaróvári Kulturális Egyesület szeptemberétől elegendő jelentkezés esetén több önköltséges… Tovább olvasom