Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Életfa: közösség nagycsaládosoknak

A már megszokott programjaik mellett adományt gyűjtöttek a vörösiszap-katasztrófa károsultjainak, rászoruló családokat támogattak és pályázatokon is sikerrel szerepeltek. Az Életfa Nagycsaládos Egyesület nyitott az új tagok előtt is.

Az Életfa Nagycsaládos Egyesület immár 21 éves, jelenleg 101 tagcsaládot számlál. Tavaly is sikeres programokat, pályázatokat tudhattak maguk mögött: farsangi összejövetelt, kézműves-foglalkozást, sportnapot a Mogaac-csarnokban, a hagyományos halászi lecsópartit, színházlátogatást. Közös kirándulásokat szerveztek Tápra, Pécsre. 2010-ben is megrendezték a Bemutatkozunk című műsorukat, most a hagyománytól eltérően nemcsak tagjaik szerepeltek, hanem vendég fellépőket is hívtak és adományt gyűjtöttek a vörösiszap-katasztrófában érintett családoknak. E programok idén sem maradhatnak majd el.

– Ezeket igyekeztünk a legkevesebb pénzből kihozni, mivel anyagiakban nem bővelkedik egyesületünk – magyarázza Lauer Katalin, a szervezet elnöke. Hozzáfűzte: egyesületként nem anyagi segítséget, adományokat ígérnek tagjaiknak, hanem elsősorban közösséget, ahol jól érezhetik magukat.

Kirándulás: 2010-ben Pécsre látogattak el az egyesület tagjai, a felvétel hazafelé Tapolcán készült.
Kirándulás: 2010-ben Pécsre látogattak el az egyesület tagjai, a felvétel hazafelé Tapolcán készült.

– Ennek látszólag ellentmond, hogy 2010-ben két alkalommal összesen nagyjából 34 tonna élelmiszert osztottunk szét a rászorulók között a Magyar Élelmiszerbank Egyesület jóvoltából. December elején az egyik mosonmagyaróvári hipermarketben a Családok Átmeneti Otthonával közösen gyűjtöttünk, a kapott élelmiszert elfeleztük. Az egyesületünk karácsony előtt ebből állított össze huszonhat famíliának élelmiszercsomagot; nem csak tagjainknak – sorolta az egyesületi elnök.

Továbbá két sikeres pályázatuk által is segítettek: az egyik a háztartásigépcsere-program (régi mosógépüket és hűtőszekrényüket cserélhetik le a pályázatban részt vevők új, energiatakarékos, környezetbarát gépekre), a másik az energiatakarékosizzócsere-pályázat, ahol a hagyományos égőket cserélik energiatakarékos eszközökre.

– Idei programjainkkal szeretnénk nyitni. Örömmel vennénk olyan családok jelentkezését, akik lelkesek, szívesen végeznek önkéntes munkát és a programokon is aktívan részt vennének. Akik a belépéssel nemcsak a tagdíj megfizetését vállalják, hanem magukénak éreznék az egyesületet – magyarázta Lauer Katalin.

 Az egyesület ügyintézői minden hónap első és harmadik keddjén megtalálhatók a Kormos-lakótelep 7. szám alatt levő irodában, illetve érdeklődni lehet a 06-30/548-3536-os telefonszámon.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Részegen tolatott kamionnal - Kék hírek Mosonmagyaróvárról

A perselypénzt akarta megszerezni egy hajléktalan egy mosonmagyaróvári templomból, továbbá… Tovább olvasom