Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Élete ma is példa a magyarság előtt

Mosonmagyaróvár - A kegyes királyként emlegetett Szent László élete ma is példa a magyarság előtt – hangsúlyozta az immár hagyományos Szent László-napi ünnepségen vasárnap este beszédében dr. Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke. A városi rendezvény előtt az ünnepi szentmisét dr. Székely János segédpüspök celebrálta.

A Magyaróvári Szent Gotthárd Római Katolikus Egyházközség és a Mosonmagyaróvári Városvédő Egyesület a város önkormányzata támogatásával vasárnap este rendezte meg az immár hagyományos Szent László-napot a legnagyobb Árpád-házi királyunkról elnevezett téren. A rendezvény szentmisével kezdődött a Szent Gotthárd-plébániatemplomban, melyet dr. Székely János, az Esztergom-Budapest Főegyházmegye segédpüspöke celebrált.

– Szent László bármikor képes lett volna odaadni életét Istenért és a hazájáért – idézte a kegyes király alakját dr. Székely János, aki kitért a magyarság korántsem biztató jövőképére. – Évente harminc-negyvenezerrel fogy a magyarság, sok fiatal házasodni sem akar, a gyermekek túlságosan hamar szembesülnek a felnőttkor zűrzavarosságával.

Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszédében kijelentette: Szent László a magyarság meghatározó uralkodója volt, aki ˝fénylett népének közepette˝.
Szakács Imre, a megyei közgyűlés elnöke beszédében kijelentette: Szent László a magyarság meghatározó uralkodója volt, aki ˝fénylett népének közepette˝.

Mit jelent a mai kor emberének Szent László alakja? – erre a kérdésre felelt ünnepi beszédében dr. Szakács Imre. Kiemelte: legnagyobb Árpád-házi királyunkkal tovább él a magyar örökségtisztelet. Szent László bőkezű, adakozó, szeretetteljes, rugalmas és szelíd, egyben a kor, a magyarság meghatározó uralkodója volt, aki ˝fénylett népének közepette˝. A megyei közgyűlés elnöke szent királyunk igazságszolgáltatás és egyházszervezés terén elért eredményeit is méltatta.

Az ünnepséget a Halmos László Énekegyüttes, a Kühne Fúvószenekar műsora, Bérci Csaba és Márton Árpád szavalata színesítette.

Olvasóink írták

  • 2. invektus 2009. június 30. 15:37
    „moderálva”
  • 1. bugriskin 2009. június 30. 11:36
    „Hú, de érdekes! Biztos azért nem szól hozzá senki mert már kijött a könyökükön az évi ismételgetés!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Semmelweis-napi ünnepség

Mosonmagyaróvár - Nagy István alpolgármester köszöntőjével kezdődik kedden délután 2 órakor a városi… Tovább olvasom