Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Élet az új egyetemi központban

A mosonmagyaróvári egyetemi kar tavaly novemberben átadott Biotechnológiai Oktató és Bemutató Központjában tegnap végre megkezdődött a tanítás. Az első nap tapasztaltak után mind a hallgatók, mind az oktatók elismerően szóltak az új épületről.
Reggeltől késő délutánig folyamatos a képzés – így állították össze az órarendet a hallgatók számára.
– Történelmi pillanat ez a mai, amire nagyon hosszú ideje vártunk már – ezekkel a szavakkal kezdte növényélettani előadását tegnap reggel dr. Ördög Vince dékán a Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara Biotechnológiai Oktató és Bemutató Központjának nagyelőadójában. A részben Phare-támogatással megépült központ ünnepélyes átadása – miniszteri és államtitkári részvétellel – ugyan az elmúlt év novemberében már lezajlott, ám a hallgatók csak tegnap vehették birtokba a korszerű épületet.

Teljes végre a technika

Amint azt dr. Ördög Vince lapunknak elmondta, a használatbavétellel azért vártak az új félév kezdetéig, mert az átadást követően az informatikai és a technikai rendszer kiépítése még hiányos volt. A pótlást a múlt év végén elvégezték, így a vizsgaidőszakot követően megkezdődhetett a tanítás. A dékán szerint a hallgatók örömmel vették birtokba.

Videokivetítők a látványos előadásokért

Szinte minden tantermet felszereltek számítógéppel összekötött videokivetítővel, így az előadások sokkal látványosabbak. A dékán úgy véli, ezzel a kar oktatói is rákényszerülnek arra, hogy érdekesebb előadásokat tartsanak. Igyekeztek teljesen kihasználni az épület kapacitását, ezért a második félév órarendjét úgy állították össze, hogy reggeltől késő délutánig minden teremben folyamatos legyen a képzés.

A hallgatók elégedettek

A második évfolyamos Horváth Dávid szerint már éppen itt volt az ideje, hogy elkészüljön a központ. Egyébként nagyon elégedett az épülettel és a felszereltségével egyaránt. A fiatalember úgy véli, a kar életében jelentős előrelépés az új központ és ezzel felzárkózhat más, hasonló felsőoktatási intézményekhez. Szür Ildikó szintén örül annak, hogy végre az új központban tartják az előadások jelentős részét. A másodéves lány szerint a kar más részeihez képest sokkal színvonalasabb az épület.

A technikai felszereltségnek köszönhetően pedig az előadások is szemléletesebbek és jobban lekötik a diákokat. Ildikó évfolyamtársa, Németh Orsolya elsőként az épületben nagy gonddal kialakított büfé előnyeit emelte ki. Itt kulturált körülmények közt étkezhetnek, s tudnak pihenni is a diákok. A központ további előnyei közül Orsolya is beszélt a korszerű technikai eszközökről, így a kivetítőkről, amelyek segítségével sok kal könnyebb a tanulás.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendszeres párbeszéd a cél

Tavaly a mosonmagyaróvári városháza megbízásából olyan tanulmány készült, mely a város szociális… Tovább olvasom