Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Elesetteket, rászorulókat támogatnak a nők Mosonmagyaróváron

Jótékonysági maskarabál, tavaszköszöntő, süteménysütő verseny, adományok rászoruló családoknak – a Nők a Városért Egyesület szervezésében.

Venesz Jánosné Brigi, a szervezet elnöke összegezte tavalyi programjaikat és beszélt terveikről.

A Nők a Városért Egyesület Mosonmagyaróváron az első jótékonysági civil szervezetek között alakult azzal a céllal, hogy a rászoruló gyermekeket, családokat, sérülteket rendezvényeivel, támogatásaival segítse. Felkarolták a Napos Ház lakóit, támogatták a városi kórház nőgyógyászati és gyermekosztályát. Megszervezték a sérültek napját, gyerekeket visznek kirándulni.

A Nők a Városért tagjai az ünnepekre sem feledkeztek meg azokról a
A Nők a Városért tagjai az ünnepekre sem feledkeztek meg azokról a

– A tavalyi számunkra sikeres év volt: a januárban szervezett jótékonysági maskarabál bevétele képezte számunkra az alapot, amiből az év folyamán gazdálkodhattunk, de az adó egy százalékával is sokan segítettek bennünket – magyarázza Venesz Jánosné Brigi, az egyesület elnöke. Báljuk idén sem maradhat el, január 15-én, szombaton este 7 órakor számos meglepetéssel várják a vendégeket a Kühne étterembe.
Évek óta hagyomány a tavaszköszöntő program süteménysütő versennyel. Idén a rendezvény részeként egy kalapkiállítást is szerveznek. A tavalyi vetélkedőre benevezett finomságokat jelképes összegért meg lehetett vásárolni.

A bevételt a Mofém-telepi bölcsőde javára ajánlotta fel az egyesület. A civil szervezet a gyermeknapon adta át a vásárolt ajándékokat. A megmaradt süteményt a Családok Átmeneti Otthona (CSÁO) lakói kapták. Gyermeknapon a Gyermekek Átmeneti Otthona lakóival a halászi Babosmajorba látogattak.

Ősszel az ugyancsak hagyományos sérültek napját szervezték meg, mely idén sem marad el. Karácsony közeledtével a CSÁO és a Gyermekek Átmeneti Otthona lakóinak kedveskedtek. Az általuk szervezett minibörze bevételéből két rászoruló családnak és egy beteg kisfiúnak jutott támogatás.

Olvasóink írták

  • 1. zolizozo 2011. január 10. 14:17
    „Gratulálok az igazi szívből jövő munkának!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Helytörténeti olvasókönyv Levélen

A település hatszáz éves jubileumi éve alkalmából az önkormányzat kiadásában jelent meg a… Tovább olvasom