Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Elég volt a jogtalan kritikából

Nagy István megelégelte, hogy amíg a város súlyos milliókat költ területei rendben tartására, addig a többes tulajdonviszony miatt kénytelen a kritikákat elszenvedni.
Egyeztetést kezdeményezett a polgármester a városban az útfenntartással, útkarbantartással, hóeltakarítással, közvilágítással foglalkozó cégekkel és szervezetekkel.

Nagy István polgármester elmondta: régi probléma, hogy az utak felújításában és karbantartásában az állami közútkezelővel, míg a közvilágítás terén az áramszolgáltatóval osztozik a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. A közvilágításnak csak egy része a városé.

A lakók nem tudnak és nem is akarnak különbséget tenni abban, hogy kinek mi a feladata, melyik lámpatest kihez tartozik. Csak azt látják, hogy nem úgy működik a szolgáltatás, ahogyan az elvárható volna. Nem értik azt sem, hogy egy izzócsere miatt miért van sötét hónapokig egy-egy útszakaszon.

Így a lakók bosszúságaikkal és észrevételeikkel az önkormányzathoz fordulnak. A polgármester hozzátette: amíg a városhoz tartozó lámpatestek javítását rugalmasan végzi a városüzemeltető, addig az áramszolgáltatónál meglehetősen nehézkesen működik a hibaelhárítás.

A városvezető saját példát is felhozott: a háza előtt kiégett izzó cseréje hat hónapot vett igénybe. A helyzet rendezése érdekében már előrehaladott tárgyalásokat folynak arról, hogy a városüzemeltető kezelésébe kerüljön az egész elektromos hálózat.

A bíróság előtti kanyarban az előbukkant macskakövet az útkezelő csütörtökön ugyan eltüntette, ám maradt még elég lyuk ezen a szakaszon is
A bíróság előtti kanyarban az előbukkant macskakövet az útkezelő csütörtökön ugyan eltüntette, ám maradt még elég lyuk ezen a szakaszon is


Nagy István kiemelte: hasonló, vagy talán még nagyobb a probléma az utak fenntartása, javítása terén. Az országos számozott utak városi szakaszai a közútkezelőhöz tartoznak. A legutóbbi hóesést követően megsokasodtak a felháborodott észrevételek a városházára a hóeltakarítást illetően.

A kritikák döntő többsége viszont az állami fenntartású útszakaszokról szólt. A polgármester szerint azonban ez esetben sem jó válasz az a magyarázkodás, hogy nem városi fenntartású utakról van szó.

Ugyanez a helyzet az útjavításoknál is. Nagy István szerint tarthatatlan, hogy míg az önkormányzat erejét megfeszítve mindent megtesz a közterületek rendbetételéért, a mellékutcák felújításáért, addig például heteken át a város szégyenfoltja a Fő és Szent Imre utcák találkozásánál, a bíróság előtti kanyarban előbukkanó évtizedekkel ezelőtti macskakő burkolat. (Ezt a kátyút egyébként tegnap – talán a városvezető kezdeményezésének hatására – az útkezelő munkatársai hidegaszfalttal betömködték. Bár néhány méterre ettől további tucatnyi lyuk tátong még a burkolaton.)

A probléma megoldása érdekében a polgármester a jövő hétre egyeztetésre hívta az útkezelő illetékeseit. Nagy István mint mondja: a tárgyalást azért kezdeményezte, hogy a nem önkormányzati tulajdonú területeken is megfelelő szolgáltatás legyen. Ez mindnyájunk érdeke – fogalmazott a városvezető.

Olvasóink írták

51 hozzászólás
 • 51. abszurdisztán 2013. január 22. 07:06
  „Tökmindegy,
  teljesen igazad van, kilóg az "elefántláb", csak az nem veszi észre, aki nem akarja...
  Akkor ezek szerint Nagy "Kubatov" István hazudik ? Vagy csak nem mond igazat ?”
 • 50. tökmindegy 2013. január 18. 19:30
  „Kedves pancser !
  Még egyszer, utoljára reagálok a hozzászólásodra, aztán részemről lezárom a veled való értelmetlen kommunikációt.
  1. A 8000 fő a saját polgármestered szájából hangzott el, amikor a bölcsödei és óvodai férőhelyek problémáját taglalta. Tájékozódj, mielőtt medkérdőjelezel valamit.
  2. 2005-ben Vida képviselő úr halála után került be Nagy István a képviselő-testületbe. Kampányának legfontosabb eleme a már akkor is járhatatlan Gyári út felújítása volt. Akkor Gyári úti lakosként én is rá szavaztam, bízva abban, hogy ez a politikus talán nem hazudik. Tévedtem. Azóta teljesen felújították 128 millióból a Gyári útba betorkolló Lőpor utcát, amit ugyan lényegesen kevesebben használnak, de fő szempont volt, hogy Nagy István naponta azon közlekedik, mint ahogyan egy szintén FIDESZ-es másik önkormányzati képviselő is ott lakik. Miskolcon napjainkban ebből országos médiabotrány van, ez a város viszont kussol.
  3. Ha elég életrevalónak érzed magad, akkor javaslato: irány Amerika.”
 • 49. pancser 2013. január 17. 13:01
  „46. tökmindegy 2013.01.16. 08:16
  Minden azt bizonyítja, hogy Mosonmagyaróvár jó hely, még a légből kapott 8000 embered is. Azt soha ne feledd, hogy munkáért, megélhetésért a legéletrevalóbbak vándorolnak. Amerika ezért lett nagy!”
 • 48. kerekes652 2013. január 17. 08:27
  „jobbám!

  Van egy szint, ahová én már nem megyek le. Te megteszed. Lelked rajta. :)

  Mottóm:
  "Nem vitatkozom idiótákkal, mert ha lemegyek a szintjükre, legyőznek a rutinjukkal!" :)
  W. Allen”
 • 47. jobbám 2013. január 16. 20:16
  „tökmindegy! Irigy vagy? Csináld jobban és alkalmazni fognak...:D ennyi :)))

  Talán eddig nem viselte a Polgármester a város érdekeit? Ez ugye valami vicces beírás akart lenni? :D Nézz körül...ennyi! :)))

  Demagógok egyesüljetek! Már csak 454 napotok van és újra...lesz sok majd gondolkodni...és irigykedni! :)

  jobbám”
 • 46. tökmindegy 2013. január 16. 08:16
  „42.pancser !
  Arra a kb. 8000 "kiváló szakemberre" gondolsz, akik az elmúlt másfél évben költöztek ide Borsodból, és Szabolcsból, hogy az addigi munkabér feléért elvegyék az osztrák munkahelyeket a környékbeliek elől? Mert az ilyenekből nem kér a város.

  45 kotorék4
  Muráncsik feljelentését az ügyészség kivizsgálta, a bíróság pedig megállapította, hogy alaptalanok az állításai, és helyreigazításra kötelezte. Csak ez "véletlenül" nem kapott akkora sajtónyilvánosságot, mint a feljelentés. Nem csodálom, hogy azóta fülét, farkát (sic!) behúzta.”
 • 45. kotorék 2013. január 15. 22:04
  „Hová el nem jutott a társaság az okoskodásban. Pedig csak arról van szó , hogy választási fogásként Pestánk feltalálta csövön a lyukat, miszerint egy polgármesternek menedzselni kell a várost ha kell az Eon.-nál ha kell a Közútkezelőnél ha kell a Galambtenyésztők Szövetségénél stb. stbl!
  Erről jut eszembe mikor,és kitől tudhatjuk meg mi van a Muráncsik 1 000 000 túlszámlázott kilóméterével?
  Lehet , hogy az is ilyen kommunikációs trükk volt?”
 • 44. jobbám 2013. január 15. 14:12
  „Ebben tévedsz kerekes! Nem hirdetek semmit, csak tényeket közlök...a termálvíz nem tulajdona senkinek, csak éppen azok a kutak, amikből "jön"! :) Fúratni meg, hát szerintem kevés pénz, s arra még az EU sem ad pénzt...

  Te azt mondod pályázzon a város, máskor meg azt kiabálják, hogy mindenbe belekezd..akkor most mi is a jó? Objektíven kell nézni Mosonmagyaróvárt...és rögtön látszik, egyedülálló lehetőségekkel élt és él! Képes volt fejlődni akkor is, amikor mások összedőltek! Ha valaki szereti az otthonát, akkor tegyen is érte, ne csak ötleteljen! Mindenki előtt adott az út, dolgozzon meg, hogy döntéseket hozhasson...jó döntéseket, szívből, a városáért!

  Én azt látom, hogy végre minden működik. Jól működik! Hibázni meg csak az nem hibázik, aki nem csinál semmit!

  Ebben semmi politikai vetület nincs, csak egyszerűen...emberi és tisztességes gondolatok! Semmi több!

  üdv, Jobbám”
 • 43. kerekes652 2013. január 15. 13:44
  „Tisztelt "jobbám" (avagy #41)
  "A város fejlődik...no nem úgy, hogy stratégiai vagyonok cserélnek gazdát...lásd termál...hiszen, mint tudjuk (vagy esetleg van aki nem?) a város tulajdonában egy, azaz egy termál kút sincs! Vajon mikor került ki a város tulajdonból? ? A távhő kérdése meg egyszerűen nevetséges. Ingyen van...igen. Nulla technikai háttré, nulla munkaerő működik mögötte...magától megy minden...:D Száz szónak is egy a vége. "

  Gondolom az én példámra reagálva írtad fenti soraidat. Kicsit vicces, hogy teljesen elferdíted amit írtam, de azért (megszólított révén) pár mondatban reagálnék. A föld alatti természeti kincsek és egyebek dolgában eléggé keveset tudok, de csak kíváncsiságból kérdem: vajon ha földgáz lelőhely lenne itt, akkor is magánkézben lenne???
  A termálvíz ugyanúgy nem képezheti családok, vállalkozások tulajdonjogát, mint mondjuk a Duna.
  Én NEM írtam, hogy ingyenes lenne a fűtés! Azt írtam, hogy a termálvíznek van ingyen hője!!! A technikai háttér (beruházás) megvalósítása (szintén írtam) 90%-os uniós forrásból lehetséges. Eh, nem is sorolom. Te itt egyszerűen csak azt teszed, amivel másokat vádolsz. Politikai igét hirdetsz. Ennyi.”
 • 42. pancser 2013. január 15. 12:55
  „40. tökmindegy 2013.01.15. 09:08
  De bizony messze fölötte áll a város minden tekintetben a hasonló városoknak. A helyi vakság nem indokolja saját lakóhelyünk pocskondiázást. Ezt minden tisztességes lakos visszautasítja. Minden hibájával együtt városunk vonzó uticél és ami még fontosabb vonzó lakóhely is, célállomás az ország más részéből érkezőknek már régóta, beleértve magamat, vagy akár a polgármestert is. Sok kiváló ember van a városban, aki tudását képességeit a város szolgálatába állítja, ma már igazi lokálpatrióta. A város hatalmas előnye, hogy gyűjti a kiváló szakembereket, állandóan frissül, nem csak gyárakban hanem kiváló koponyákkal is gazdagodik.”
 • 41. jobbám 2013. január 15. 11:25
  „Kedves szokásos kiabálók!!!

  Végig olvastam a hozzászólásokat! Mérhetetlen sértődöttség, rosszindulat érződik még mindig belőletek! Embertelen módon viselkedtek! Kik vagytok ti, hogy ilyen módon kiabáljatok? Mikor jártatok körbe a városban utoljára?? Az, hogy milyen utak vannak felújítva nem polgármester függő dolog, hanem a lakók és a helyi képviselő hozzáállása!!! Ennyire tudatlanok vagytok?? Komolyan elkapott a méreg, mert tűrhetetlen hangnemben írtok! Ez a Kisalföld felelőssége is! Engem nem egyszer moderáltak ki, holott mindig normális stílusban írok, fogalmazok, na jó értem én, hogy fáj az igazság! A szólásszabadság fogalma azonban érdekes...egyiknek szabad, a másiknak nem? Egészséges vita mindig is építő jellegű, de a mocskolódás és személyeskedés már nem az! Ebben is a moderátor a felelős. Tudom, hogy ez a hsz sem fog megjelenni...ha mégis...akkor jó :) Köszönöm! Visszatérve a témához. A város fejlődik...no nem úgy, hogy stratégiai vagyonok cserélnek gazdát...lásd termál...hiszen, mint tudjuk (vagy esetleg van aki nem?) a város tulajdonában egy, azaz egy termál kút sincs! Vajon mikor került ki a város tulajdonból? ? A távhő kérdése meg egyszerűen nevetséges. Ingyen van...igen. Nulla technikai háttré, nulla munkaerő működik mögötte...magától megy minden...:D Száz szónak is egy a vége. A város, köszöni jól van. Én szeretek itt élni. S még sokan vannak így ezzel, s láthatólag egyre többen! :) Az utak építése halad, ha jól figyelem az újságokat (is), a város bővül, ezt meg a szememmel látom...az emberek meg nem változnak...ezt meg itt láthatja mindenki! Az a pár notórius fórumozó, aki itt van, ne politikai megbízásból, személyes sértődöttségből, rosszindulatból beszéljen! K.T. meg egyre nevetségesebb...ezzel a központi propagandával...ejh, drága Webber Úr visszaérkezett...Hogy is mondta a nagyfőnök Mesterházi? Ha csak a fele lesz igaz, annak, amit mondunk, már nyerünk? Hát majd meglátjuk...

  mert lesz még itt ennél is jobbám :)))

  Szép napot!”
 • 40. tökmindegy 2013. január 15. 09:08
  „pancser !
  Ha nem érted a párhuzamot, hogy hogy jön ide Rákosi Mátyás, akkor tényleg el kellene olvasnod az általános iskolai tankönyveidet. Bízom benne, hogy a történelem nem ismétli önmagát, és nem a saját bőrödön tapasztalod meg a hasonlóságot.
  Egyébként egyetértek a hozzászólók többségével, a város útjai kritikán aluliak, magam is nyújtottam már be kártérítési igényt kátyúkár miatt.
  Útburkolati jelek teljesen láthatatlanok, a városlakók csak emlékeik alapján közlekednek, mondván: régen itt volt ilyen.
  A közvilágítás a főútvonalak mentén sem üti meg az elvárható mértéket, legalább a zebrák környékén odafigyelhetnének erre. Tavaly volt is halálos gázolás emiatt.
  Senki ne higgye, hogy ez a város a hasonló lélekszámú települések között az élmezőnyben van.”
 • 39. pancser 2013. január 14. 20:33
  „38. RickCartman 2013.01.14. 19:38
  Hogyan jön ide Rákosi Mátyás? Vicces kedvedben vagy biztosan valami finom borocskával öblítetted a vacsorádat!”
 • 38. RickCartman 2013. január 14. 19:38
  „24. pancser 2013.01.13. 09:45
  a képet bármelyik, Rákosi Mátyásról szóló könyvben megtalálod, talán még az általános iskolai történelemkönyvekben is szerepel; kár, hogy a tények ismerete nem befolyásolja véleményed.
  Nem piszkálja a csőrömet az időd nénik felköszöntése. Kiragadtál egy mondatot, nem baj, máskor figyelmesebb légy. Nem zavarta Magyarország lakosait, amikor Rákosi elvtársat búzamezős fotón látták. Az sem zavarta őket, amikor kisgyermekek fejét simogatta (pedig le is tartóztathatta volna őket). Nem zavarta őket. Más zavarta őket. Aztán elzavarták a kopaszt. Talány, vajon miért? Hiszen nem filozofáltak. Nem teszem én sem. Nincs rá befogadó kapacitás. (Ajánlott olvasmány az általános iskolai történelemkönyv). Utána folytathatjuk.”
 • 37. pancser 2013. január 14. 11:26
  „35. embertelen 2013.01.14. 08:51
  Ami a Lőpor utat illeti emlékezetem szerint a felújítás közben derült ki, hogy az út alapja gyenge a forgalomhoz, ezért elég kellemetlenül érintette a várost, mert bele kellet nyúlni a bukszába emiatt. Innen a költségtúllépés, de ha ráérsz nézz utána, azt hiszem az újság is hozta.
  36. nagyjancsi 2013.01.14. 10:40
  Ha nyomást gyakorolnak az a baj, ha nem az is. De az az igazi és helyes ha egyeztetnek, szerződést kötnek, és független a mindenkori politikától, amíg a megállapodás tart!”
 • 36. nagyjancsi 2013. január 14. 10:40
  „A bírósági kanyar és a Deák tér valami elképesztő - kocsival kb 10 km/órával lehet áthaladni ha nem akarsz tengelytörést - gyalázat és ez a Fő utca és közvetlen környezete Óvár szíve! Nem hiszem el, hogy a közútkezelő felé nem lehetett volna annyi nyomatékkal lenni akár politikai alapon, hogy ezt megcsinálják. Fidesz teljhatalom van elvégre. Persze nincs pénz, de ha más városokban le lehet aszfaltozni a polgármester utcáját, akkor itt miért nem lehet a város utcáját??”
 • 35. embertelen 2013. január 14. 08:51
  „34.igiver Köszönöm a kiigazítást. Igazad van, nem jól fogalmaztam, nem arra az utcára gondoltam, ahol dr. Nagy István lakik, hanem a Lőpor utcára, amit horribilis pénzért újítottak fel, közvetlen a 2010-es választások előtt. Dr. Nagy István akkor alpolgármester volt, és a Lőpor utca önkormányzati képviselője, ő intézte a felújítást. Az utca felújítására annyi pénzt költött, hogy csak a 10 milliós túllépés is elég lett volna egy másik utca felújítására. Enyhén szólva is kilóg a lóláb!”
 • 34. igiver 2013. január 14. 08:13
  „A hozzászólók (pl. embertelen) egy kicsit jobban tájékozódjanak, mert ahol a polgármester lakik, azt az utcát kb. 1999-ben újították fel, azóta nem történt ott semmi, azért tudom, mert én is ott lakom, akkor Nagy István még képviselő sem volt!!! Pancser teljesen egyetértek Veled, de kár itt erőlködni, meg belemenni értelmetlen vitákba, a példám is mutatja, hogy semminek nem járnak utána mielőtt valamit leírnának, csak politikai alapon ítélnek meg dolgokat, az ellenzék a jó dolgokat is negatívan állítja be, megmagyarázzák, hogy az tulajdonképpen miért is nem jó.”
 • 33. kerekes652 2013. január 14. 08:02
  „Eeeeeeegen...
  Nagyon fontos...és ...nagyon érdekes.
  VIHAR A BILIBEN... AVAGY SOK HŰHÓ (POPULIZMUS és DEMAGÓGIA) SEMMIÉRT.

  Csak egyetlen kérdést ha szabad (és persze ha ki nem moderálják :D):

  Mennyi összegszerűen az a pénzmennyiség, amit a város a közvilágítás fejlesztésére, az úthálózat karbantartására ÉS fejlesztésére (és még mennyi mindenre!!!) költhetne AKKOR, ha a város (az állam) és ezáltal a polgárok tulajdonát képező TERMÁLVÍZKINCS (ingyen)hőjét felhasználva fűtenék a város összes közintézményét???
  (Most szó se essék arról, ha a lakossági távhőellátásban is erre állna át az önkormányzati kft. és a jelenlegi díjak FELÉÉRT is hatalmas hasznot seperhetne be!!!)

  Megjegyzés: Az EU 90%-os hozzájárulással támogatja a megújuló energiák felhasználásának projektjeit! A maradék 10%-os összeg sem 2 fillér, de a megtérülési idő nevetségesen rövid. Onnantól a város és ezáltal az itt élők haszna. Éves szinten is milliárdokról beszélünk. Nekünk mégsem kell... MIÉRT NEM???”
 • 32. abszurdisztán 2013. január 13. 22:20
  „Kedves Pancser !

  Az írásaim, a gondolataim, a véleményem az átlag lokálpatrióta, normálisan, demokratikusan, objektívan és nem szélsőségesen gondolkodó nagyszámú mosonmagyaróvári városlakó véleményét tükrözi, ami nem véletlenül, de sok esetben egybeesik KT. véleményével, és a "nem elfogult" kommentelők írásaival. Remélem ezt észreveszed az írásokból.
  Én nem egy Nappesta bértollnok vagyok, mint te, és a hozzád hasonló tejfeles szájú "politológus" ::)) OP, aki a meleg budapesti irodából írja a semmitmondó, a helyi lakosságot félrevezetni kívánó, de a Nappestát istenítő, a valóságot nélkülöző cikkjeit, feltételezéseit a MVM-ben minden szakmai, gyakorlati tapasztalat nélkül (BL.és a fideszes önkormányzat hathatós támogatásának köszönhetően).
  Nagyon jó lenne, ha már a cikket kommentelők és az én feltett kérdéseimre, észrevételeimre is válaszolnál, nem pedig a szélsőséges ostobaságaidat ismételgetnéd szüntelenül, amivel saját magadat, csapatodat és megbízóidat minősíted.
  A kulturált vita nélkülözhetetlen, a fejlődés, az előre lépés, a normális gondolkodás alapja, nem pedig az ostoba demagógia, amit te is művelsz....a megbízóid kérésére...:.))
  Felnőhetnél már a feladatodhoz, vagy, ha nem tudsz, szólj a gazdáidnak, hogy képzettebb emberrel cseréljenek le.....Biztosan kapsz majd ehelyett jobban fizetett, testhez álló állást.....::))”
51 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játék, zene a múzeumban Mosonmagyaróváron

Tovább olvasom