Kisalföld logö

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -3°C | 6°C Még több cikk.

Elég a széthúzásból, ellenségeskedésből

Mosonmagyaróvár - A jelenlegi helyzethez képest a legjobb eredményre számítunk – hangsúlyozta diplomatikusan a június 7-én esedékes EP- választásokról Hiller István oktatási és kulturális miniszter, aki pénteken a lakossági fórumot megelőzően az oktatás jelenlegi helyzetéről beszélt a sajtónak.


Bajnai Gordon programja a munkahelyek megtartására, a járulékterhek csökkentésére irányul, további célja, hogy a vagyonosok erőteljesebben vegyék ki részüket az adóviselésből, mint a kevésbé módosok – szögezte le a válságkezelő csomagról Hiller István, majd hozzátette: az oktatást nem érinti ez a kormányprogram, ott már 2006-2007-ben meglépték az alapvető átalakításokat. 2009-től százas nagyságrendben újulhatnak meg az ország oktatási intézményei, sok helyen már el is kezdődtek a beruházások, vagy épp most folyik a szerződéskötés. A miniszter támogatja az alsó tagozatok helyben maradását, viszont szerinte a felső tagozaton a szakszerű, jól felszerelt iskolákkal lehet eredményt elérni, akár társulások létrehozásával.

Az utóbbi években megnégyszereződött a felsőoktatásban részesülők száma.

- Az a felsőoktatási intézmény juthat magasabb finanszírozáshoz, amelybe a jobban teljesítő tanulók jelentkeznek. A Nyugat-Magyarországi Egyetem a régió, a megye stabil, erős intézménye, melynek jövője biztosított – emelte ki továbbá a politikus, aki kérdésre válaszolva kifejtette, hogy a válság következtében nem várható az egyetemi képzés területén a költségtérítés bevezetése, viszont elképzelhető, hogy átgondolják azt az időszakot, amelyet az állam támogatni tud.
Hiller István úgy véli, hogy a június 7-ei választás tétje, hogy az adott párt képviselethez tud-e jutni az Európai Parlamentben, másrészt éles közvélemény-kutatás és –mérés is. Az MSZP politikusa elismerte: a jelenleg Magyarországon uralkodó légkör korántsem konfliktusmentes, a széthúzásból, megosztottságból, ellenségeskedésből már elege van az országnak.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. Domestic 2009. május 23. 12:56
  „"elég a széthúzásból..." ???
  Ezt most kinek mondod?
  Hát ti szítjátok a széthúzást, nem? ....mi csak azt csináljuk amit sugalltok az agymosásotoknak köszönhetően!
  ...most akkor mi van? Vissza az egész?”
 • 22. knifemaster 2009. május 19. 17:32
  „22.
  Ahhoz képest,amit leírtál szépen beálltál te is a soeba...önkritika rules....:D”
 • 21. knifemaster 2009. május 18. 08:12
  „Na, most látom az ovodabezárások végeredményét...pfff
  Akkor is az én farkam a nagyobb....”
 • 20. joco 2009. május 18. 05:56
  „"tibi-a 2009.05.17. 09:002
  méltó(?) válasz amit irtál, valojában te is a nyilas kuruc(kodo)info emlöin nevelkedtél. Ha valamit nem tudsz cáfolni elöjössz a másik mocskolodásával..
  tudod inkább a hatvanhoz vagyok közel, de még közlekedési vétségért sem "itéltek" el egyszer sem.
  Tudod inkább azt probáld meg "megmagyarázni", hogy a bünözöi alvezérek mellett miért lehetett egy echte komcsi "multu" faszi a gárda parancsnoka: tudod aki szoc.hazás kitüntetéssel rendelkezett és apukája a munkásörségfőparancsnoka volt. ja és csak egy egyszerü "p.na" ügy mint menesztette a párt vezéred.”
 • 19. zola 2009. május 17. 20:16
  „józsika,ne a cionisták hazugságainak higyj,hanem a tényeknek.
  http://barikad.hu/node/29212”
 • 18. renato90 2009. május 17. 12:07
  „Nem értem, hogy miért a Jobbikot kell szidni össze-vissza? Ott az MSZP ami 7 év alatt annyit ártott az országnak és még sokan mégis kitartanak mellettük. DE MIÉRT??????
  A médiában is hazudoznak a Jobbikról, mert egyik párt sem akarja, hogy bekerüljenek. A Fidesz fél, hogy nem lesz meg a Jobbik miatt a 2/3-os többségük, az MSZP fél, hogy valaki feltárja a sok korrupt ügyüket. Az MDF és az SZDSZ pedig azért fél, mert a Jobbik válik helyettük a harmadik erővé.
  És kedves joco az MSZP bűneit miért nem írod le? Nem férne el ugye? Mert ott is vannak ám érdekes emberek nem is kevesen...”
 • 17. tibi-a 2009. május 17. 09:00
  „Joco!

  Mond el szépen miért ültél éveket? Hol voltál előzetesben?
  Ne másokat szennyez,”
 • 16. joco 2009. május 17. 08:57
  „ezt akarja a honlapján már több mein-kampf szerü irásokkal előrukkolt "fövezéretek"
  "Milyen jó lenne, ha Magyarországon már nem szólna másról a politika, mint arról, hogy a Jobbiknak, mint nemzeti pártnak vagy a Fidesznek, mint polgári-liberális pártnak van-e igaza."
  Hitler is ezt akarta, majd mikor "beszavazták "öt és pártját a német "parlamentbe" rövid idön belül "leszalámizták" ellenfeleiket. Tudjátok jobbikosok mint "rákosi" korszakban majd, mostani komcsi ihletésü fideszben is -elöször leszalámizta "saját" oldalát, majd most 2/3-ra törekszik. csak azt nem értem, hogy Ti jobbosok hogyan is "férnétek bele a fideszi "programba""? tudjátok már azt hiresztelik rolatok , hogy a szocik kreáltak benneteket- pedig vezéretek a fidesz vezérrel "ült" egy "polgárikörben", ja meg most már azt mondják, -fidesznél -hogy a szocik is pénzelnek, pedig Ti alkottok sok helyi önkormányzatban "koaliciot" a fidesszel és nem a szocikkal. Hát érdekes .
  "zola" és elv-társai ha valaki válaszol :ÉRVEKET és ne minösitést.Oké?”
 • 15. joco 2009. május 17. 08:37
  „zola 2009.05.17. 08:09 :
  probáld inkább megcáfolni azokat amit irtam, mint minösiteni.
  Tudod a 12-ben és a 13-ban általam leirtak több mediaban is megjelentek, de a jobbik egyiket sem tudta cáfolni.
  a köztörvényes bünözö gárda alvezérek "ügyében" elöször perrel fenyegeték meg elv-társaid a tényeket közlö lapokat, majd a "végén" közölték, hogy a "felvételi szürő a gárdánál nem jol müködött". a másik hirnél a szovivötök elöször tagadta ,hogy gárdistákrol van szo, majd beismerte .
  Hát ennyit a tájékozodásrol. Kedves jobbik hivő.”
 • 14. zola 2009. május 17. 08:09
  „józsika,szánalmas vagy. előbb tájékozódj,mielőtt hülyeséget írsz,így nem teszed magad nevetségessé.
  Próbálj meg felnőni és nyitott szemmel járni,hátha sikerül,ügyes gyerek vagy te,hidd el megéri!”
 • 13. joco 2009. május 17. 07:49
  „és ezek is Ti vagytok:ez egy gárda"felvonulás" idején történt. a bandátok szovivöje nem cáfolta csak magyarázni probálta a megtörtént esetet:
  "...a gyülekezők között a rendőrök ekkor egy személygépkocsit láttak meg, amelyben csuklyás emberek ültek, ezért ellenőrzés alá vonták őket. Az autót átvizsgálva bűncselekményre és szabálysértésre utaló eszközöket találtak, ezért három magyar és egy külföldi állampolgárt állítottak elő.

  - Az elszámoltatás során a kocsiból kábítószer fogyasztásával összefüggésbe hozható eszközök, és közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak, így elektromos sokkoló, vipera, baseballütő, boxer, gázspray, gázriasztó fegyver és gumilövedék kilövésére alkalmas fegyver kerültek elő - tudatta Albert István”
 • 12. joco 2009. május 17. 07:42
  „Zola és elv-társai ezeket akarják: ezek közül vajon melyik AHA?
  A gárda "alapito" párt"rendet" akar az országban.Ezek akarnak rendet?
  Fejér megyei parancsnoknak választották meg a nyolcvanas évektől fogva hatszor, utoljára 2002-ben elkövetett cselekmény miatt büntetett Herman Istvánt. Őt többnyire gazdasági cselekményekért (sikkasztás, csődbűntett, hanyag kezelés) vonták felelősségre, de felfüggesztett szabadságvesztést kapott súlyos testi sértésért, pénzbüntetést pedig garázdaságért. Az 53 éves Herman egyébként ökölvívóedző, amatőr mérkőzésvezető, családi cége, a Herman Box Promotion Bt. pedig versenyeket szervez. A megyei gárdaparancsnok - aki egy interjúban tisztelete jeléül "igazi magyar szittyának" titulálta Erdei Zsolt ökölvívót - volt az, aki a gárda honlapján búcsúztatta a Fejér Megyei Árpád Vére Zászlóalj saját halottját, egy nemrégiben elhunyt 42 éves férfit. Egy csóri gárdista által a fiát gárdatagnak szánó gondoskodó édesapaként jellemzett "bajtársat" és "nemzettestvért" korábban 7 év 8 hónap fegyházra ítélte a bíróság erőszakos közösülés, szemérem elleni erőszakos fajtalanság, folytatólagosan elkövetett megrontás, természet elleni erőszakos fajtalanság miatt.

  Hétszer volt büntetve - utoljára 2005-ben elkövetett, hivatalos személy elleni erőszakért, könnyű testi sértésért és ittas járművezetésért - a gárda 41 éves Zala megyei parancsnoka, Dolgos Péter. A leghosszabb bűnlajstroma a Magyar Országos Véderő Egyletben is aktív két gárdistának van. Egyikük egy mindössze 34 éves Békés megyei férfi, akit 1999-2002 között nyolcszor büntettek, egyebek mellett különös visszaesőként elkövetett lopássorozat és rablás miatt. A másik, 10 évvel idősebb biztonsági vállalkozó férfi, aki Szolnok környékén aktív, őt gazdasági (adócsalás) és erőszakos tettek (egyebek mellett súlyos testi sértés, garázdaság, rongálás) miatt ítélték el összesen tízszer, az ellene hitelsértés miatt indult eljárás még nem fejeződött be. Kiemelésre érdemes még az internetes fórumokon is rendszeresen szereplő orosházi gárdista, aki társtettesként elkövetett kényszervallatásért kapott felfüggesztett szabadságvesztést (ami arra utal, hogy valamelyik fegyveres testület tagja volt valaha).

  Mindez különösen föltűnő azért, mert a gárda előszeretettel tetszeleg a közbiztonság védelmezőjének szerepében. "A 21. század csendőrsége a Magyar Gárda lesz"”
 • 11. AHA. 2009. május 16. 14:54
  „Komissar
  kifogytál szarházi?
  Meg kellene újítani a szókincsedet!
  Nem csak abból a 10 szóból áll a magyar nyelv amit a KISZ iskolában megtanítottak neked.”
 • 10. zola 2009. május 16. 14:02
  „komissar,ezért is rettegnek a parlamenti pártok aJOBBIKTÓL,mert ők nem a mutyizás miatt mennek a Nemzet Templomába.”
 • 9. Komissar 2009. május 16. 13:54
  „aha elvtárs
  te nálam tuti többet loptál.”
 • 8. AHA. 2009. május 16. 13:17
  „joco
  inkább az általad csőcseléknek nevezettekhez tartozom mint a te tolvaj hazug bandádhoz!”
 • 7. AHA. 2009. május 16. 13:03
  „Komissar
  ...és a legtolvajabbhoz te is hozzátartozol!”
 • 6. Komissar 2009. május 16. 13:01
  „zola 2009.05.16. 10:44
  A magyar adófizetőknek nem kell újabb élősködő politikai csoport, épp elég ez az öt tolvaj banda.”
 • 5. zola 2009. május 16. 10:44
  „jocoka,szánalmas vagy. az mszp leírta magát az összes parlamenti párttal együtt.
  A magyar népnek a JOBBIKRA van szüksége ők képesek egyedül véget vetni a mutyizásnak,ők majd rendet raknak a nemzet templomában is ,lesúrolják a sok mocskot,ami ott van és elszámoltatják a rablóbandát.
  MAGYARORSZÁG A MAGYAROKÉ!!!”
 • 4. joco 2009. május 16. 07:57
  „AHA: te nem "komcsi" csak valoszini szélsőjobbos! ja és csak ugy egyszerüen te csak a csöcselék egyike lehetsz
  -az a SÁGA nem állami vállalat
  - az okokat irta meg a 2-es”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tűzoltók a Movinparkban

Vezetéstechnikai gyakorlatot tartottak a mosonmagyaróvári tűzoltók tegnap az egyelőre még üres… Tovább olvasom