Kisalföld logö

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 12°C | 23°C Még több cikk.

Elcsattant egy füles a templomban

Az óvári templomban a hitoktató Ida néni hatalmas pofont adott egy 9 éves, elsőáldozásra készülő fiúnak.
Panaszos SMS érkezett a szerkesztőségünkbe arról, hogy az óvári templomban egy pofont adott az egyik kisfiúnak a hitoktató. Megkerestük az üzenet feladóját, aki elmondta: ő nem az érintett kisgyermek édesanyja, hanem kislányát kísérte el az elsőáldozási próbára, de közvetlen közelről látta az esetet. Ő semmi mozgást, nagyobb hangoskodást nem észlelt, csak azt vette észre, hogy hirtelen az egyik kisfiú egy nagy nyaklevest kap az egyik hitoktatótól. Bár a gyermek arcát ő nem látta, de úgy érzi: ez megengedhetetlen tett volt. Az iskolában sem módszer a fegyelmezésre a verés, még súlyos vétség esetén sem, nemhogy a templom szentélyében egy hitoktatótól.

Hangsúlyozta: a többi ott lévő szülővel együtt teljesen megrökönyödtek a látottakon.
Megkerestük a kisfiú édesanyját, Tóthné Eigner Zsuzsát, aki elmondta: valóban elcsattant a pofon a templomban. Amikor az eset történt, az anyuka sem tudott szólni a megdöbbenéstől, miközben a sírás fojtogatta a torkát. Mégsem akart lépni az ügyben, mert nem akart a kisfiának rosszat az elsőáldozás előtt, ráadásul a pofont a gyermek nem a saját, hanem a másik csoport hitoktatójától kapta. Az otthoni beszélgetésből kiderült: a három kisfiú nevetgélt, amikor Ida néni vezényelt az énekléskor. Ám az anyuka úgy érzi, más fegyelmezési módszert kellett volna alkalmaznia a hitoktatónak.

Gábor Lajosné hitoktató lapunk érdeklődésére közölte: valóban elcsattant a pofon, amit utólag nagyon sajnál. Az egymás mellett ülő három kisfiú folyamatosan nevetgélt a próbán, többször rájuk is szólt, meg szigorúan rájuk nézett, ám mindhiába. Ekkor hirtelen arcon vágta az egyik kisfiút, de ezt rögvest meg is bánta. A hitoktató hozzátette: a próba után gyorsan elment a kisfiú, így nem tudott vele beszélni, de a mai, szombati alkalommal bocsánatot fog kérni tőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Évi 150 millió megfigyelésre

Tíz éve már, hogy dunai monitoringvizsgálatokat végeznek magyar és szlovák oldalon a szakértők: tegnap ebből az alkalomból nagyszabású konferenciát rendeztek Mosonmagyaróváron. Dr. Láng István, a Magyar Tudományos Akadémia szigetközi munkacsoport-vezetőjének visszatekintőjével kezdődött az esemény. Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter szerint a monitoring egy jóval nagyobb ügy, a vízlépcsővita árnyékában húzódik meg. Tovább olvasom