Kisalföld logö

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 14°C | 24°C Még több cikk.

Elbúcsúztak az óvári gazdászok

A Nyugat-Magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karától búcsúztak a hétvégén az ötödéves hallgatók.

A valétálás hagyományainak megfelelően előbb fáklyákkal a kézben gyalog, majd lovas fogatokon járták körbe alma materüket és a Lajta-parti várost a végzős óvári gazdászok a hétvégén.

A hagyományoknak megfelelően a végzős gazdászok emlékfaültetésével kezdődött a valétálás a Cserháti Sándor Kollégium parkjában, majd a gazdászok fáklyákkal a kézben, dr. Gulyás László évfolyamfelelős vezetésével vonultak a városháza elé, hogy elköszönjenek a várostól és fogadhassák a polgármester búcsúszavait. Másnap, szombaton délelőtt lovas fogatokon vidám hangulatban még egyszer végigjárták tanulmányaik színhelyeit.

A délutáni ünnepségen Tóth Judit köszönt el az alma matertől a valétáló hallgatók nevében. „Szép idő volt, jó idő volt, kár, hogy elmúlt, jaj de kár" – a gazdászhimnusznak ezzel a sorával foglalta össze az itt eltöltött öt esztendőt. Mint mondta, büszkék arra, hogy ebbe az intézménybe járhattak és részévé válhattak az óvári gazdászok nagy családjának. Most azonban eljött az idő, hogy megállják a helyüket az életben és kamatoztassák az itt szerzett tudást.

A végzősöket dr. Dóka Ottó dékánhelyettes búcsúztatta. Beszédében felidézte a nyolcvanhét évvel ezelőtti legelső valétálást az intézményben. Hangsúlyozta: a valétálás egyben búcsú a gondtalan és boldog diákévektől, az egyetemi évek utolsó nagy próbatétele még hátravan. A búcsúzó gazdászok megkapták az egyetemtől az életkezdéshez szükséges tudást, ám a jelenkor az élethosszig való tanulást kívánja meg minden szakembertől.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem félrekezelés okozza az eltérést

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója szerint nem feltétlenül félrekezelések miatt tér el az intézményeknél sok esetben a klinikai és kórbonctani diagnózis. A mosonmagyaróvári kórház is közte van azon intézményeknek, melyek adatai alapján elkészült jelentésből vonta le vihart kavaró következtetését a szakminiszter. Tovább olvasom