Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Elbúcsúztak a mosonmagyaróvári gazdászhallgatók

Valétáltak a végzős hallgatók a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Karán Mosonmagyaróváron.

Ezúttal kétszáznyolcvanhét hallgatót búcsúztattak.

Az ország legrégibb, 192 éves mezőgazdasági oktatási intézményének valétáló hallgatói búcsúztak az alma matertől, sokan a várostól is az elmúlt hétvégén. Ők az ország leendő agrár-, élelmiszer-, környezetgazdasági és vidékfejlesztő mérnökei, a bolognai oktatás keretében pedig öt szak diákjai tesznek három hét múlva záróvizsgát: a mezőgazdasági mérnökök, állattenyésztők, környezetgazdálkodók, gazdasági és vidékfejlesztő mérnökök és az élelmiszermérnökök.

A hagyományokhoz híven a valétálás pénteken este kezdődött, ekkor emlékfát ültettek a Cserháti-kollégium parkjában és este fáklyás felvonulásra indultak. A városháza előtt Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár polgármestere köszöntötte a diákokat, a hallgatók nevében Varga Alexandra harmadik évfolyamos, végzős hallgató szólt az egybegyűltekhez.

A végzős mosonmagyaróvári gazdászok végigjárták egyetemi éveik főbb helyszíneit.
A végzős mosonmagyaróvári gazdászok végigjárták egyetemi éveik főbb helyszíneit.

Másnap a végzős diákok a fogatos felvonulás során intettek búcsút a városban töltött évek főbb színhelyeinek. A szombati ballagáson az egyetem és a kar részéről prof. dr. Schmidt Rezső dékán, prof. dr. Neményi Miklós, az NYME tudományos és külügyi rektorhelyettese és prof. dr. Szakál Pál oktatási dékánhelyettes búcsúztatta a valétálókat. Az itt töltött egyetemi éveket a végzősök nevében Dorfinger Zsófia V. évfolyamos hallgató köszönte meg.

Ezt követően az elköszönő évfolyam emlékszalagot helyezett el a zászlón.
Schmidt Rezső és Szakál Pál érdeklődésünkre elmondta: a karon végzett diákok visszajelzései szerint jók az elhelyezkedési statisztikák. Ugyanis rövid időn belül a mezőgazdaságban vagy annak különböző határterületein helyezkednek el a fiatalok.

Biztató, hogy a jövő tanévre 42 százalékkal több diák jelentkezett, mint a korábbi évben. A növényorvosi szak a legnépszerűbb, de az ökogazdálkodás és biotermesztés is egyre nagyobb teret nyer. A kar bővülő képzéskörrel csalogatja Mosonmagyaróvárra a mezőgazdaság iránt érdeklődőket.

– Minden jel arra utal, hogy a mezőgazdaság egyre inkább húzóágazat. Aki ehhez kapcsolódó szakot végez, annak a jövője is biztos lesz – hangsúlyozták a szakemberek. Büszkén tették hozzá: nem sok egyetemi kar mondhatja el magáról, hogy mintegy ötvenen vesznek részt a doktori képzésében, két akadémikus segíti munkájukat és hogy az oktatók túlnyomó többsége tudományos fokozattal rendelkezik.

Olvasóink írták

  • 2. enzso 2010. május 25. 11:23
    „Még egyszer gratulálok. Sok sikert!!”
  • 1. pancser 2010. május 24. 21:24
    „Az Isten áldjon Beneteket! Rátok fér a mai világban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hét könnyű sérült az M1-es autópályán - Galéria

Egy magyar és egy német rendszámú személyautó szenvedett balesetet az M1-es autópálya 155-ös… Tovább olvasom