Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Eladták: új tulajdonos lesz a szaléziban

Mosonmagyaróvár - Hosszú tárgyalásokat követően tavaly egy többségében mosonmagyaróvári érdekeltségű kft. a szalézi rendtől megvásárolta a Kórház utcai egykori iskolaépületet. Korábban a szaléziaknak többéves várakozás után sikerült visszaszerezniük közel öt éve a területet.
Havasi József korábbi tartományfőnök szerint a szalézi rend azért döntött az ingatlan eladásáról, mert újjáépítésére, fenntartására nem tudtak volna forrásokat fordítani. A kápolnát továbbra is a szaléziak működtetik, vasárnap és kedden látogathatják a hívek. Nemrégiben bevezették az épületrészben a fűtést. A rend évente 2–3 millió forintot költ a kápolna karbantartására, korszerűsítésére.

Úgy tudni, az új tulajdonos szociális intézményt tervez az épületben.
Úgy tudni, az új tulajdonos szociális intézményt tervez az épületben.

Havasi József úgy tudja, az új tulajdonos szociális intézmény létesítését tervezi az épületben. A Kisalföld már 2004-ben írt arról, hogy egy helyi kft. idősek otthonát álmodta meg itt. Annak ellenére, hogy akkor a tervek elkészültek, törvényi változások miatt nem jött létre az intézmény. Egy akkori érdekelt befektető elmondta: csökkentek az állami normatívák, ilyen körülmények között többmilliós pluszköltséggel járt volna az idősek otthonának fenntartása.

Olvasóink írták

 • 5. lackomacko 2009. február 05. 13:19
  „Ha valóban szociális otthon lesz ott ,akkor jó a döntés.Szerintem szükség van rá és a hely is ideális.Mivel tudom hogy az államnak vissza kellett a rendnek adni ,hogy az mennyiért kinek adta el szerintem az ő dolguk.Így a város is profitál belőle.Csak bevásárló központot ne engedjenek belőle csinálni.”
 • 4. larong 2009. január 14. 08:20
  „SZámíthattunk Erre, Régen Elrendezett Dolog Intéződött. Csicskás Orra Ráakadt, Beleütközött, Akciózott.
  De Ezért Zsozsót Ö - kevesett fizetett. Csak a sikert - a maszek sikert - kaszálhatja be.
  Aki nem érti az anagrammaát, az továbbra is ködben bolyong”
 • 3. 13.István 2009. január 11. 18:54
  „HA ez igaz nem 60000-os nyugdíjjasok fogják megtölteni az át-
  alakított intézményt.
  Valahol azt halottam a magyar lakosságnak állítolag csak 25%-
  ának van némi megtakarítasa.
  KI tud itt finanszírozni beköltözéskor3-4 millíó FT.ot
  Így a szociális intézmény bukott.
  A KFT .meg leírja az adóból a szerzeményt befektetésként??!!!
  HELLÓ A..K!!”
 • 2. matriné 2009. január 11. 17:05
  „Mindenki sejtheti, hogy, hogyan kerülnek nagymértékű ingatlanok magán tulajdonba ebbe az országba. Feltárni pedig oknyomozó újságíróknak a feladata enne , ha lenne! Ebben a rendszerben sem üldözteti magát a bűnözés egyik formája sem mint ahogy más rendszerben sem, hát még ott, ahol az Ő kezükben van a hatalom.”
 • 1. Tmoha 2009. január 11. 11:08
  „Vártam, hogy valaki hozzászól, mert annak idején nagy port ver fel, amiért az Éltes iskolának mennie kellett az épületből. A rend akkor is tudta, hogy nem lesz pénze a fenntartáshoz. Érdekelne a többségiben mosonmagyaróvári tulajdonos kft. személyi összetétele, amelyik, ha kerülő úton is, de hozzájutott az értékes ingatlanhoz. Csak ne jusson hasonló sorsra, mint a mosoni volt Korona épülete!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetemi nyílt nap pénteken

Mosonmagyaróvár - A Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszer-tudományi Kara pénteken… Tovább olvasom