Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 23°C Még több cikk.

Eladó a Habsburg Lotharingiai Főherceg egykori hegyeshalmi kastélya!

A 125 millió forintért kínált ingatlan összesen 7 szobával, az eredeti állapotokhoz képest némiképp eltérő állapotban várja új tulajdonosát. Képek a jelenről és egy kis múltba tekintés Mosonmagyaróvár kistérségben.
Nyerges János blogján így emlékezik meg a szóban forgó, egykori márialigeti általános iskola épületéről:

“A képen látható épület a háború előtti években a Habsburg Lotharingiai Főherceg Kastélya volt. Ebből az épületből irányították a Főhercegi birtokot. A háború után, vagyis 1948-tól kettős funkciót töltött be a épület: Az alsó szinten voltak az Állami Gazdaság irodái, az emeleten pedig a Márialigeti Általános Iskola tantermei helyezkedtek el.

Az iskola 1950-től 1976-ig működött. Jelenleg az épület magánkézben van, melyet éppen felújítanak, átalakítanak."
 

 
Az eladó egykori kastély egyébként egy 3600 nm-es telken fekszik, festői környezetben. A két szintes pincével és padlással is rendelkező házban összesen 7 szoba található, ezen felül egy amerikai konyhás nappali, 3 fürdőszoba és egy galériás emelet is az ingatlanhoz tartozik.
 


A kastély földszintjének felújítása megtörtént, 2011-ben a nyílászárókat is kicserélték. A munkálatok során korhű, fa ajtó- és ablakkeretek kerültek beszerelésre. Emellett a beltéri ajtók is megújultak, valamint kicserélték a víz és villanyvezetékeket, a burkolatokat és egy új konyhabútor is beépítésre került.
 
A földszinten álmennyezetet raktak fel, így ott a belmagasság az eredeti 4,5 méter helyett most 2,9 méter. A fűtésről vízteres kandalló gondoskodik. Az ehhez tartozó kémények is újak.A tetőt felújították, Bramac tetőcserép került fel. Az emeleti szobák és fürdőszoba még kialakításra vár.
 


 
További, összesen 15 fotó az eladó épületről az ingatlanbazar.hu oldalán!
 

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyfát állítottak a tó mélyén Hegyeshalomban - fotók

Karácsonyfát állítottak a tó mélyén Hegyeshalomban - fotók
Tovább olvasom