Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Eladják a mosoni rendelőket

Mosonmagyaróvár - A mosoni orvosi rendelők eladásáról határozott a képviselő-testület. A vevőnek a felújítás után továbbra is biztosítania kell a helyet a háziorvosoknak.

Még 2002-ben határozott arról a képviselő-testület, hogy felhatalmazást ad az orvosi rendelők értékesítésére, 40 százalékos áron. A kedvezményezettek a rendelőben működő háziorvosi szolgálatok voltak azzal a kitétellel, hogy vállalniuk kell a funkció továbbvitelét. A háziorvosok azonban nem kívántak ezzel élni: idáig csupán egyetlen rendelő került így magánkézbe. A többi önkormányzati tulajdonú rendelő fenntartása a város feladata. A források azonban szűkösek, nagyobb felújításokra nem jut pénz, a rendelők állapota folyamatosan romlik.

A mosoni városrészben a Szent István király úton három egészségügyi blokk található. Az elsőben három háziorvosi rendelő és kiszolgálóhelyiségei, a másodikban egy gyermekorvosi rendelő és helyiségei, a harmadikban a védőnői szolgálat működik. A mosoni háziorvosi rendelők helyzetének rendezésére még az év elején két ajánlat érkezett. Ezeket megtárgyalta az egészségügyi bizottság, valamint kikérték a rendelőket használó háziorvosok véleményét is. Mindezek alapján a Mosoni Patika Bt. ajánlatát javasolta a testületnek elfogadásra.

Az így elkészült adásvételi szerződés tervezetét a legutóbbi ülésen hagyták jóvá a képviselők. Eszerint négyzetméterenként nettó 72 ezer forintos áron adják el a rendelőket és a hozzá tartozó helyiségeket. Az értékesítés után a vevő felújítja a rendelőket és ott továbbra is biztosítja a háziorvosok működésének feltételeit.

Olvasóink írták

  • 1. andy 2009. július 02. 11:20
    „Káprázatos :(((

    Alap eü ellátás vállalkozó orvosokkal, majd kivonul önkormányzat feladata alól. Következik a bérleti díj emelése, tekintettel a felújításra, s az orvos majd egyre több boríték elhelyezésére alkalmassá teszi köpenyét..., mindezt a betegségük miatt egyébként sem túl tehetős réteg számára... Ezzel csak folytatódik magánpraxis térhódítása. De, mi lesz azokkal, akik azt megfizetni nem tudják...?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sztárházasságok köttetnek Héderváron

Hédervár - Fülöp Márton, a magyar labdarúgó-válogatott Angliában légióskodó kapusa nemrégiben… Tovább olvasom