Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Eladják a Joker-házat

Mosonmagyaróvár - Hetvenmillió forintért adja el az önkormányzat a Barátság utcai úgynevezett Joker-házat, ám abban továbbra is a Családok Átmeneti Otthona működik majd.
A Barátság utcai úgynevezett Joker-ház eladásáról döntött a közelmúltban az önkormányzat. Az eddig városi tulajdonú ingatlannak számos funkciója volt már, működött itt óvoda, később vendéglátóegység lett belőle, majd fiatalok otthona, jelenleg pedig a Családok Átmeneti Otthonának és a Máltai Szeretetszolgálatnak biztosít helyet, emellett fiatalok otthona és önkormányzati szociális bérlakások is üzemelnek benne.

A jelenlegi üzemeltető jelezte az önkormányzatnak, hogy hajlandó lenne megvásárolni az ingatlant és a mellette levő telket. A mostani funkciók megtartása mellett bővítené az intézményt, valamint továbbra is engedélyezné itt a Máltai Szeretetszolgálat működését. Az ingatlan megvásárlására azért volna szükség, mert saját tulajdon esetén sokkal jobb eséllyel tudna pályázni a szociális ellátórendszer fejlesztésére.

Az önkormányzat szerint a fiatalok átmeneti otthonára ma gyakorlatilag nincs igény, a kevert működési funkciók miatt pedig a szociális bérlakásokat sem veszik igénybe, az épületben levő lakások rövid időn belül kiürülnek. A város így már nem tudja gazdaságosan működtetni az épületet. Az önkormányzat reálisnak tartja az ingatlanért ajánlott nettó 70 millió forintos árat. A testületi döntés értelmében a Joker-házat és a mellette lévő területet nyilvános pályázaton hirdetik meg, nettó 70 millió forintos minimális vételáron, a vevőnek pedig vállalnia kell az épületben levő szociális ellátóhálózat további működtetését is.

Olvasóink írták

 • 4. Eladó 2008. augusztus 03. 15:23
  „Mi nem eladó Mosonmagyaróváron? Hihetelen szakmai dilettantizmusra vall az "arnytojást tojó tyúk" (termálfürdő elidegenítése. Pl. Gyula minden anyagi gondját meg tudta oldani a jól menedzselt VÁROSI tulajdonban tartott termálfürdőjével. Miért nem tart eszmecserét Móvár képviselőtestületes a gyulaival. (Persze nem pia és kolbászszagú megbeszélést...)”
 • 3. Ad Flexum 2008. július 25. 07:13
  „Már megint egy hülyeség! Tessék független ingatlanszakértőt felkérni,majd Ő megmondja az árát!”
 • 2. Citizen 2008. július 24. 21:17
  „Hát szerintem meg nagyon kevés az a 70 millió . Ma már egy mezei családi ház is lassan 20 millióba kerül ,ez az épület meg joval többe szerintem.”
 • 1. Hmm! 2008. július 24. 17:02
  „Megértem a várost ,mert ami nem gazdaságos az aváros pénzét viszi.Azért aggódom a szociális hálózatért ,mert azt sem lehet gazdaságosan müködtetni.Bármilyen szerződést kötnek ,ha a tulajdonosnak a profitszerzés útjába kerül a későbbiek során a szociális ellátás, a mindennapok együttélése során sokat tud tenni annak ellehetetlenítésére.Szerintem, pedig a sok részben önkéntes munkájukra a jővőben is szükség lezs.Az ott dolgozó emberek pedig,nyugodt feltételeket és megbecsülést érdemelnek.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Motorcsónakkal is járőröznek a rendőrök

Mosonmagyaróvár - A balesetek és szabálytalanságok megelőzése, valamint a vízi közlekedés, illetve a… Tovább olvasom