Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 24°C Még több cikk.

El kell érni, hogy újra rang legyen ipartestületi tagnak lenni

Mozgalmas évet zárt 2013-ban a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület. Az alapvető célkitűzéseiket sikeresen megvalósították, az érdek-képviseleti feladatkörnek mint az egyik legfontosabb célkitűzésnek sikeresen megfeleltek – hangzott el az ipartestület minap tartott közgyűlésén.
Banyár Tamás titkár az elmúlt évi munkáról elmondta: legfontosabb céljuk volt aktivizálni a tagságot és egyre több fiatal iparost megszólítani, támogatni. Kiemelt fontosságú volt az Iparosbál és a Moson Vármegye Iparosa Díj nevének levédetése, amit tavaly sikerült elérni. Részt vettek minden városi rendezvényen, a tagság részére családi napot, szakmai rendezvényeket szerveztek.

Támogatták az Életfa Egyesület rendezvényét, a Hunyadi-iskola tanulmányi kirándulását és a makettkiállítást. Ugyancsak az elmúlt év eredménye, hogy együttműködési megállapodást kötöttek a helyi iparkamarával. A jövőbeni feladatok közül a titkár kiemelte az elődeik által felépített ipartestületi székház visszaszerzését és az iparosok részére tanfolyamok, tréningek szervezését.

Winkler Károly elnök beszámolójában nagyra értékelte azt az összetartó erőt, ami jellemzi a Mosonmagyaróvár és Vidéke Ipartestület közösségét. „Alapító elődeink, iparosaink szellemi örököseiként a több évszázados iparoshagyományok ápolásával, illetve azok korszerűsítésével, a mai elvárásoknak megfelelve, el kell érnünk, hogy újra rang legyen ipartestületi tagnak lenni" – fogalmazott az elnök.

A közgyűlésen tüntették ki az ipartestületért kimagasló munkát végzett tagjaikat, valamint köszöntötték a mesterfokozatot elnyerteket és a jubilálókat.
A közgyűlésen tüntették ki az ipartestületért kimagasló munkát végzett tagjaikat, valamint köszöntötték a mesterfokozatot elnyerteket és a jubilálókat.

A közgyűlésen tüntették ki az ipartestületért kimagasló munkát végzett tagjaikat, valamint köszöntötték a mesterfokozatot elnyerteket és a jubilálókat. Tízéves jubileumi oklevelet kapott a Fazekas Kft. és Pakucs György, húszéves oklevelet Fördős Ferenc, Smuk Árpád, huszonöt éves jubileumi elismerést a Bixi Trans Kft., Bozsaki István, Fazekas László, Tóth József. Harmincéves jubileumi tagságáért köszöntötték Fülöp Nándort, Kránitz Ferencet, Malek Józsefnét, Norecz Józsefet, Wind Józsefet, míg negyvenéves jubileumi oklevelet Domonkos Sándor, Fazekas György és Kiss Gyula kapott.

Arany Koszorús Mester címet adományoztak Tonomár Tibor esztergályosnak, Csörnyei Sándor kőművesnek, Deák Tibor festőnek, Komka Béla építőnek és Czakó Csaba festőnek. Ezüst Koszorús Mester címet kapott May Ferenc festő.

Kiváló ifjú szakember emléklapot kapott ifj. Korcz Miksa kályhás és Németh Csaba kőműves a mestervizsga megszerzésének alkalmából. Emléklapot kapott továbbá a 2013-ban az ipartestületért végzett munkáért Fenes Gábor, Kulacs Zoltán, Pinterics Ferenc, Simon Mihály, Takács István, Kovács Nándor (Funkció Kft.), Korcz Miksa, Czigány Mihály, Bősi Éva, Stark Ernő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rovarok lepték el a Futurát

A mintegy hétmillió rovart a látogatók is szemügyre vehetik, ugyanis február 24-ig az élményközpont… Tovább olvasom