Kisalföld logö

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 28°C Még több cikk.

Éjszakai disznókergetés a belvárosban

Egy csüngő hasú disznó okozott riadalmat kedden késő este a mosonmagyaróvári belvárosban. Az elkalandozott jószágot végül a tűzoltók fogták meg a Kórház utcában.
A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság ügyeletére érkezett bejelentés kedden este tíz óra után, miszerint a Magyar utcán egy fekete állat riogatja a járókelőket. A rendőrök a tűzoltókat hívták segítségül az elszabadult jószág elfogására.

Amint azt Grósz József tűzoltó alezredes a Kisalföldnek elmondta: huszonnyolc éves szakmai pályafutása során hívták már macska és papagáj befogásához, sőt, egy alkalommal a cirkuszból elszabadult majmot is el kellett fogniuk a tűzoltóknak. Szabadon kószáló disznóval azonban még nem volt dolguk.

A belvárosban kocogó fekete jószág különös veszélyt jelenthet a közlekedésre, hiszen a sötétben nehéz észlelni. A járókelők is megriadtak a sétálóutcán szokatlan kóborló állattól és jellegzetes röfögésétől. A vadóc disznó azonban veszélytelen volt, mivel vélhetően a majoroki városrészből szökött meg és mire a Magyar utcára ért, már igencsak kitikkadt.

A tűzoltók védőruhába öltözve beterelték a mintegy kilencvenkilós állatot a Kórház utcába, ahol aztán körbefogták. Szorult helyzetében a kimerült jószág a túlerőt látva megadta magát üldözőinek.
A lánglovagok végül a Városüzemeltető és Fenntartó Kft. telephelyére szállították az állatot, ahol kipihenhette élete talán legkalandosabb éjszakáját. A disznó a gyepmesteri telepen várja, hogy gazdája hazavigye.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyvonalas ellenőrzés az EU-s határokon

Uniós csatlakozásunkkal egy időben nyugati és északi határátkelőinken nem szűnik meg az ellenőrzés,… Tovább olvasom