Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 18°C | 27°C Még több cikk.

Együttműködési szerződést kötöttek

Szigetköz - „Tekintettel arra, hogy a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nem részese a Felső-szigetközi Vadászszövetség és a feketeerdői földtulajdonosokat képviselő Földes József vitájának, ezért ezzel a továbbiakban nem kíván foglalkozni" – írta sajtóközleményében dr. Magas László vezérigazgató.
Lapunk február 6-i számában megjelent „Ketten vadásznak a húszezer hektárra" című írásunk nyomán a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. (KAEG) vezérigazgatója az alábbi nyilatkozatot tette:

„Az új vadászati ciklus megkezdése előtt a vadászati jog megszerzéséhez egy adott területen a földtulajdonosi közösség többségi támogatását kellett biztosítani a vadászati jog gyakorlásához. A Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. is harcba szállt a többségében állami tulajdonú földek vadászati jogáért. Összességében 8500 hektárra. Ugyanakkor a Felső-szigetközi Vadászszövetség 20.800 hektárt jelölt meg vadászterületül. Természetesen az ilyen méretű területen a KAEG Zrt. nem akart vadászni és így nem is próbált többséget szerezni. Az általa kijelölt területért mindaddig folytatta a harcot, amíg erre a jog eszközével lehetősége volt. Ezt követően azonban mind a szakszerű erdőgazdálkodás, mind a vadgazdálkodás folytonossága arra kényszerített bennünket – szerencsére a Felső-szigetközi Vadászszövetséget is –, hogy a kialakult helyzetet együttműködési szerződéssel lezárjuk. Erre 2007. április 3-án került sor. A megállapodásban leírtakat a KAEG Zrt. mindaddig tiszteletben tartja, míg a másik fél is tartja magát a szerződésben vállaltakhoz. A két fél között jelenleg semmilyen peres eljárás nincs folyamatban. Tekintettel arra, hogy a Kisalföldi Erdőgazdaság Zrt. nem részese a Felső-szigetközi Vadászszövetség és a feketeerdői földtulajdonosokat képviselő Földes József vitájának, ezért ezzel a továbbiakban nem kíván foglalkozni" – jelentette ki dr. Magas László.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános bocsánatot követel a gárda

Mosonmagyaróvár - Az állításuk szerint a Magyar Gárdát érő, egyre durvább rágalomhadjárat… Tovább olvasom