Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Együtt fohászkodtak Kövér László házelnökkel

˝A kereszténydemokrácia hasznos, semmivel nem pótolható része a hazai demokráciának.˝

– A kereszténydemokrácia hasznos, semmivel nem pótolható része a hazai demokráciának, a magyar szabadság ügyének – jelentette ki Kövér László, az Országgyűlés elnöke egy szombati mosonmagyaróvári rendezvényen a Nepomuki Szent János-plébániatemplomban. A házelnök a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) mosonmagyaróvári szervezetének eseményén arról beszélt: ez az eszme a keresztényszociális tanítást követve az európai fejlődés élvonalába repíthette volna Magyarországot, ha hagyják azok, akik vagy letértek az erkölcsi alapú politizálás útjáról, vagy sohasem jártak azon, „akiknek egyetlen szempontjuk volt: saját maguk".

Fotó: MTI
Fotó: MTI

A KÉSZ helyi szervezete által a mosoni plébániatemplomban rendezett eseményen a KÉSZ és a KDNP elhunyt tagjai, köztük Barankovics István, Varga László, Kovács K. Zoltán, Isépy Tamás és Rapcsák András kereszténydemokrata politikusok lelki üdvéért fohászkodtak.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. nagyjancsi 2013. október 28. 11:30
  „Az, hogy kövér lászló egy templomban beszédet tart, mindennél többet elmond a mai magyar politikáról és a magyar katolikus egyházról.”
 • 26. justitia18 2013. október 27. 19:48
  „Hát igen, nagy az isten állatkertje és nagyon alacsony a kerítés...::))”
 • 25. Abrafax 2013. október 24. 21:05
  „Ugyan, Griffin, ez csak arról szól, hogy a fideszeseknek jól beszólhass, a téma csak ürügy. A mások hitbéli meggyőződését illető kételyeidet a volt képviselőasszonnyal beszéld meg, nála talán nem befolyásol Téged a pártállása
  Zöldike mester: nem a szegénység elvárás, hanem az irgalmasság. Az "üzlet" egy spirituális (nem anyagi és nem vérségi) alapokon álló intézmény esetében nem értelmezhő fogalom. Mint ahogy kétezer év és egymilliárd hívő is teljesen más lépték/távlat mint pármillió választó és egy-egy négyéves ciklus.
  Egyébként Neked mi szabályozza a a cselekedeteidet és a viselkedésedet?”
 • 24. Griffin 2013. október 24. 11:21
  „igazatok van: valójában nem a "megtéréssel" van gond, hanem azzal, ha valaki ezt politikai, hatalmi, üzleti megfontolásból teszi, mint a Házelnök (és bizony a helyi KÉSZ tagjai közül is nem kevesen),a hatalom húsosfazekához férkőzik úgy, hogy közben csak máz rajta új "hite". Sokan vannak így. Ha úgy fordul a szél, buzgón ájtatoskodnak, de belül, a lelkükben nem "tértek meg". Ha másként fordul a szél, buzgó materialisták lesznek/voltak, és szakdolgozatot írnak a vallás marxista kritikájából. Ők nem "megtértek", csak "megélhetési megtérők". Könnyen felismerhetőek. Szavaikban, tetteikben gyűlölet, kirekesztés,; ellentétben bármilyen vallás alapvető tanításával ( úgy mint: szeretet, felebarát, elesettek segítése stb.) Miféle megtérés ez? Egyetértek 20-assal: ez csak ruhaváltás, más néven köpönyegforgatás. Visszataszító. Ha pedig azzal áll elő valaki, hogy "de mások is ezt csinálják", az nem igazi ellenérv, csak rossz magyarázkodás.”
 • 23. abszurdisztán 2013. október 23. 20:22
  „<moderálva>”
 • 22. zöldike 2013. október 23. 19:58
  „5. Abrafax
  Az egyház beengedi a politikát a templomba, ha a politika beengedi a kereszténységet a közéletbe."
  Üzlet az üzlet?
  A kereszténytanítás valóban több, mint vasárnapi templomba járás. A VALÓDI HIT PEDIG SZABÁLYOZZA A VISELKEDÉST, A CSELEKEDETET!”
 • 21. zöldike 2013. október 23. 19:45
  „17. RicCartman
  Nem a megtéréssel van a gond, hanem azzal, ahogy Popper mondta: a damaszkuszi úton sokan szembementek a forgalommal. Saul ugye egy gazdag ember volt, aki vállalta a szegénységet, a "megtértek" pedig.....
  A Duoinfo fotóit nézegetve az ember elcsodálkozik! Popper milyen pontosan fogalmazott!”
 • 20. RickCartman 2013. október 23. 19:44
  „18. Abrafax : a megtérésben kimaradt néhány apróság: mutass rá, mely szóval "tukmáltam rá" bárkire is világnézetemet?
  A világnézet pedig nem alsónemű, nem váltogatja az ember naponta. Ez a véleményem. Megismétlem: a véleményem. Semmi tukmálás.”
 • 19. captain_blood 2013. október 23. 19:30
  „"Isten háza mindenki előtt nyitva van - majd Ő megismeri a magáéit...."

  Annak örüljön jópár ember, hogy Isten nem ismer meg senkit, mert ha megismerné az övéit, akkor úgy vágná ki a többi képmutatót a templomból, int a taknyot!
  A másik dolog pedig az, hogy kéretik Isten igéjét tanulmányozni és asszerint cselekedni, hamár annyira hisztek benne.”
 • 18. Abrafax 2013. október 23. 17:18
  „Legs: magyarázd el kérlek, mit nem értek!
  RickCartman: nem fogom magamat, sem a világnézetemet rádtukmálni, megnyugodhatsz. De ugyanezt elvárható tőled is.”
 • 17. RickCartman 2013. október 22. 23:27
  „15-16 - igazatok van, látjátok, ha ilyen egy "felnőtt fejjel betért ember" (14-es barátunk), akkor inkább nem "térek be", de "meg" sem, és "át" sem, köszönöm, ebből nem kérek”
 • 16. Legs 2013. október 22. 21:51
  „14. Abrafax 2013.10.22. 19:31

  Fogalmad nincs arról miről is beszélsz.Nem értesz semmit.Te valóban csak "be "tértél ,de meg nem.”
 • 15. Legs 2013. október 22. 21:46
  „14. Abrafax 2013.10.22. 19:31

  Nem érdekel, mit szólnak az okostojások, nem a Ti dolgotok, nem a Ti utatok, hanem a másiké. Más leköpködésétől senki nem lett jobb ember.

  Belőled sem lett jobb ember.Sajnos...”
 • 14. Abrafax 2013. október 22. 19:31
  „Isten háza mindenki előtt nyitva van - majd Ő megismeri a magáéit, nem a Ti dolgotok ítélkezni vagy kioktatást tartani. Templomba nem a szentek, hanem a hivők járnak. Egyébként mások megszólása is bűn, honnan veszi bárki a bátorságot mások legbensőbb hitét megkérdőjelezni? Ha valaki keresztény, nem kell oszlopon ülni és a köldökét nézni élethossziglan zsolozsmázva.
  Felnőtt fejjel tértem be magam is, mert a remek szocializmus második generációsaként nem erre a világnézetre nevelt az úttörőcsapat, hanem egy másikra, amelyik kizárólagosnak hirdette magát. Felnőtt fejjel döbbentem rá erre a hazugságra. Nem érdekel, mit szólnak az okostojások, nem a Ti dolgotok, nem a Ti utatok, hanem a másiké. Más leköpködésétől senki nem lett jobb ember.”
 • 13. embertelen 2013. október 22. 19:01
  „Vajon tényleg megváltozott-e Kövér, a korábbi MSZMP és KISZ imádó? Kérdéseim, hogy vajon most kit imád, vajon egyáltalán római katolikus-e? Orbánról tudjuk, hogy nem római katolikus, de Kövérről semmit sem lehet tudni! A mellékelt képen úgy áll az oltár előtt, mint egy felszentelt pap, de vajon meg van-e egyáltalán keresztelve a római katolikus vallás szerint? Nem véletlen, hogy ez ügyben nagy a titok, sehol semmi információ! Tekintettel arra, hogy Kövér önéletrajza szerint szocdem családból származik, nagy valószínűséggel csak névadó ünnepsége volt, keresztelője nem! KÉSZ!”
 • 12. Legs 2013. október 22. 15:35
  „A politikusok figyelmébe ajánlanám ezeket a parancsolatokat.

  VII. Ne lopj!
  VIlI. Ne hazudj, és mások becsületében kárt ne tégy!
  X. Mások tulajdonát ne kívánd!”
 • 11. justitia18 2013. október 22. 14:30
  „A fideszes fiúk, meg a képen láthatók zöme (tisztelet a kivételnek) 1990-előtt KISZ-, és párttaggyűlésre, most meg templomba járnak. Szerintük ez így tökélestes...:::))
  Szerintem meg közröhej...::))”
 • 10. kotorék 2013. október 22. 13:39
  „9. kocsoggorog 2013.10.22. 12:42
  Kik azok a mi , akiket Te csak úgy mint a 2/3-ot kisajátítasz magadnak! Eszedbe sem jut , hogy a " mi " között ott a szentélyben is sok olyan ember van , aki nem érti mit keresnek akasztós farizeusok közöttük!”
 • 9. kocsoggorog 2013. október 22. 12:42
  „Aki az mszmpben hisz, kerülje el a templomot. Én sem akarom megszabni, hogy ti kit hívtok meg a gyűléseitekre, mi is had hívjunk meg olyan embert a templomunkba, akit csak akarunk...”
 • 8. Losba 2013. október 22. 12:02
  „..képmutató...”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasztól nem kell félniük a gyalogosoknak

Mosonszolnokon a gyárak térségében a műszakváltásokkor balesetveszélyes helyzetek alakulnak ki nap… Tovább olvasom