Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Egységesen emelnék az árakat

Kistérség - Kevesebb külföldi látogató, hazai vízi túrázó. Egy hét helyett csak néhány nap a Mosoni-Duna menti vendéglátóknál – ez az idei kempingszezon mérlege. A szállásadók hiányolják a vadkempingezők elleni egységes fellépést, s jövőre az árakon is emelnének.
Az iskolakezdéssel párhuzamosan a Mosoni-Duna menti kempingek is zárórára készülnek. A tulajdonosokat arra kértük, értékeljék a búcsúzó nyár, s az idei szezon tapasztalatait.

– A korábbi 30–50 fős csoportok helyett zömmel tízfős társaságok fordulnak meg nálunk. Míg néhány éve még egy egész hetet töltöttek el itt, addig mára főként hétvégére érkeznek hozzánk – magyarázta Szirtl György, a rajkai Aranykárász kemping vezetője, aki szerint újdonság, hogy céges bulikat, vállalati programokat szerveznek a Mosoni-Duna menti első „állomáson". Az élő zene mellett igény mutatkozik a különféle vízi járművek kipróbálására, kerékpározásra. Érdekes tapasztalat, hogy a folyó főként fővárosi, megyeszékhelyi diákokat, osztályokat vonz. A tulajdonos viszont akár ingyenes kempinghasználatot is biztosítana a környékbeli gyerekeknek.

Rajkán nagyságrendekkel megnőtt a szlovák túrázók száma, egyre több baráti kör fedezi fel magának a Szigetköz kínálta lehetőségeket.

– Még mindig sokan arcátlanul kihasználják a szolgáltatásainkat – utalt a tulajdonos elsősorban a vadkempingezőkre. Susovits József, a kimlei Cvika Camping tulajdonosa is éppen azok ellen emelt szót, akik nem kijelölt helyen vernek sátrat, szemetelnek. Szerinte egységes fellépésre lenne szükség ellenük az önkormányzatok és a rendőrség bevonásával.

A kempingtulajdonosok egyetértettek: emelni kellene az árakat, ugyanis a jelenlegi díjak már egyre kevésbé fedezik a kiadásokat.

Bár Nagy Károlyné, a novákpusztai Szigetköz Camping és Vendégház vezetője éppen attól tart, hogy a magasabb árak talán még inkább a vadkempingezésre sarkallják majd az esetleges vendégeket.

A kempingekben 900–1000 forintot kérnek el egy napra. Esetenként az ár tartalmazza az idegenforgalmi adót (mely alól a diákok és nyugdíjasok mentesülnek) és a sátorhely díját is. Szirtl György szerint akár 30–50 százalékos emelés is indokolt lenne, de ez csak a kempingek egységes díjszabásával valósítható meg.

Olvasóink írták

  • 1. vadócka1 2008. szeptember 11. 21:50
    „Jól gondolják,hogy a drágább díjakkal egyenes arányban fog nőni a vadkempingezés is! És én csak magamból indulok ki..Ha nincs pénzem rendes nyaralásra,akkor a szigetközbe nem azért fogok kimenni,hogy napi 1500-2000 ft-ot otthagyjak a semmiért,és még ne is érezzem magam jól a sok körülöttem levő idegentől!!!! vagy van valami plusz extra szolgáltatás is ?Mondjuk extra szunyog-irtás??
    Ja,és 1 tábla a fára kiszögelve,hogy "ez nem sátorozó hely" senkit sem fog elriasztani a vadkempingezéstől!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi konferenciát tartanak a közlekedésről

Mosonmagyaróvár - Három ország részvételével nemzetközi közlekedésbiztonsági konferenciának ad… Tovább olvasom