Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Egyre több családot fenyeget a válság Jánossomorján

Soros ülését tartotta Jánossomorja képviselő-testülete szerdán. A költségvetés módosítása mellett döntöttek arról is, hogy nem adnak újabb támogatást a helyi sportegyesületnek.

A napirendi pontok közt elsőként a 2010-es költségvetés első negyedévi módosítása szerepelt, mintegy 25 millió forintot csoportosítottak át.

– Általánosan megállapítható, hogy érződik a válság a családok életében – hangsúlyozza dr. Kurunczi Károly polgármester. Míg 2008-ban 105 veszélyeztetett kiskorút tartottak számon, addig 2009-re ez a szám 128-ra nőtt, és további növekedés várható. Veszélyeztetettségük főként anyagi okokra vezethető vissza. A környezet hatása szintén egyre több gyermeknél okoz veszélyt. Két évvel korábban 98 gyermek részesült rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben, tavaly már 121-ük részére állapítottak meg hasonló kedvezményt. 219 gyermek rendkívüli gyermekvédelmi támogatásban részesült, az erre felhasznált összeg mintegy kétmillió forint volt, mely az önkormányzat költségvetését terheli.


2008-ban 105 veszélyeztetett kiskorút tartottunk számon, 2009-re ez a szám 128-ra nőtt - mondta Dr. Kurunczi Károly.
A gyermekjóléti szolgálat munkatársa 2009-ben 129 családdal került kapcsolatba. Hét kiskorú gyermek állt védelembe vétel hatálya alatt, öt kiskorút családba fogadással az anyai nagyszülők látnak el és 13-an továbbra is átmeneti nevelésben részesülnek. Az elmúlt évben 6 fiatalkorú követett el szabálysértést vagy bűncselekményt. 25 esetben volt szükség rendőri intézkedésre családon belüli erőszakkal kapcsolatos jogsértés miatt.

Az ülésen módosították továbbá a polgármesteri hivatal és az Aranykapu Óvoda alapító okiratát. Megtárgyalták a Jánossomorja Kultúrájáért Közalapítvány 2009-es beszámolóját és döntenek a Jánossomorja Kiváló Tanulója cím adományozásáról is. A díjat harmadik éve osztják ki egy helyi kitűnő tanulónak. A testület tárgyalta a sportegyesület kérését is: ők a már meglévő jelentős támogatás mellé újabb anyagi segítséget kértek, amit a képviselők többsége elutasított.

Olvasóink írták

 • 5. SiLa 2010. május 29. 15:33
  „Sajnos a törvény nem különbözteti meg azokat akik tehetnek a sorsukról és akik nem.
  Sok olyan "rászoruló" van aki nem tud, és nem is akar lemondani a cigiről és az italról. A statisztika ezt miért nem választja ketté?
  Remélem a valóban rászorulókat nem bántottam meg.”
 • 4. deadcode 2010. május 28. 13:59
  „pityus ne kiabálj,nyugalom a hosszú élet ritka <moderálva>
  ezzel azt akartam mondani hogy az óváriak is követhetnék a jánosiak példáját, a sok hülyeség helyett óváron is a válság miatt az utcára került családokat támogatná.”
 • 3. pityus 2010. május 28. 10:47
  „MI KÖZE EHEZ ÓVÁRNAK DEADSZNOBCODE?”
 • 2. deadcode 2010. május 28. 09:09
  „óváriak is kicsit észbe kaphatnának már,vicc amit művelnek”
 • 1. janika 2010. május 28. 08:17
  „Focizni tudni is kell nemcsak a könnyen jött pénzt lesni!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótér LEADER-támogatással Levélen

A mai kor követelményeinek és szabványainak megfelelő játszóteret alakítottak ki Levélen közel 8… Tovább olvasom