Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Egyre több a fatolvaj

Mosonmagyaróvár - A téli időszakban egyre gyakoribb a falopás Mosonmagyaróváron és környékén, a tolvajok pedig szinte már nagyüzemi módszerekkel dolgoznak. Legutóbb egy apát és fiát értek tetten a rendőrök Újrónafőn.
A hidegebb idő beállta óta egyre több munkát adnak a rendőröknek a fatolvajok Mosonmagyaróváron és környékén. A kifejezetten szezonálisnak mondható bűncselekmény miatt már év elején négy esetben indítottak eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságon. A tolvajok előszeretettel találnak meg olyan erdősávokat, fás területeket, melyek lakott területektől, forgalmas utaktól messze fekszenek, a téli időszakban ritkán járnak arra. Így igencsak megnehezíti a rendőrök dolgát, a bűncselekmény elkövetése után akár két hét is eltelik, mire valaki észleli a falopást. A rendezetlen tulajdonviszonyok is sokszor hátráltatják a nyomozást.

A rendőrök tapasztalatai szerint egyre kevesebb már az olyan eset, amikor az elkövető egy kézikocsival és baltával vagy kézifűrésszel megy az erdőbe néhány hasáb fáért.

A tolvajok sokkal inkább motoros láncfűrésszel és pótkocsis traktorral vagy teherautóval mennek az erdőbe. Ezek az emberek üzemszerűen űzik a „szakmát" és szinte a teljes téli tüzelőjüket illegálisan szerzik be.

Így volt ez az elmúlt napokban Újrónafőn is, ahol a körzeti megbízottaknak sikerült tetten érniük két fatolvajt, apát és fiát. A rendőrök egy bejelentés nyomán – miszerint a falu külterületén termeli ki illegálisan a két férfi a fát – mentek Újrónafőre. A körzeti megbízottak kiérkezésekor az apa és fia már házuk udvarán hasogatta az ellopott mintegy öt köbméter akácfát. A két férfi ellen a rendőrség eljárást indított, az elkövetéshez használt láncfűrészt pedig lefoglalták.

Olvasóink írták

 • 5. erdő 2008. január 18. 21:10
  „Nekem is van erdőm, de bekerítettem. Közel is lakok, meg puskám is van! Még nem próbáltak lopni, vajon miért????”
 • 4. Egy Tulaj 2008. január 17. 20:23
  „Bizzunk benne,hogy most majd talán többet tetten érnek! Hiszen többen lettek,több az autó,elvileg több idejük jut a falukra.Arról nem beszélve,hogy akinek a tulajdonában van az erdő az fizet utánna:ha vágni akarja a saját erdőét!”
 • 3. titi 2008. január 16. 20:06
  „Helyesen:egyre több a fatolvaj is.
  De hova mennek fáért?Mert már az erdők is magántulajdonban vannak.
  Többsége.”
 • 2. fa 2008. január 16. 20:04
  „Hát nem mindenki tudja a 40-meg 70 ezres gáz számlát kifizetni.....elmennek fáért......”
 • 1. Cseter János 2008. január 16. 14:54
  „Jé! Ekkora teljesitmény! És itt kimertek menni azonosíthatóan a rendőrök? Vagy e "szélsőséges falopók" hoz nem kellenek a pazsok és a vipera nevű "nogajkák"? Ide csupán a spicils bejelentésre kötelező az eljárás megindítás? Szinte csoda számba is vehető, ha néha néha el kapnak egy egy fairtó, falopó társaságot! De mi lenne, ha e falopások valódi okát is feltárnák? A megelőzést, azt már felesleges is leírni, hisz az ismeretlen fogalom még, akkor is, ha a sajtóban már réges rég közlik a bünös cselekedeteket! Igaz ismerve a megyei főkapitányunk véleményét, mert ugyebár a sajtó hír az nem melég a büncselemények nyomozásának elindítására! Kézenfogva kell a helyszínre vinni őket, ha nem kapnak rá parancsot fentről?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Licit az iskoláért

Mosonmagyaróvár - Az elmúlt év nyarán a bezenyei egykori laktanyában megrendezett Bakanapra készült… Tovább olvasom