Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Egyre népszerűbbek a vízi sportok Mosonmagyaróváron

A nyári időszakban is folyamatosan jelentkeznek új tagok a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesületbe.
A magyar kajak-kenusok olimpiai szereplése mellett a nyári táborok által is népszerűvé válik e sportág.

Rövid szünet után a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület tagjai ismét elkezdték az edzéseket a Mosoni-Dunán. Nagy Gábor, a civil szervezet elnöke és edzője, valamint Salga István edző szerint egyre több gyerek kap kedvet a sportoláshoz és csatlakozik az egyesülethez. Nyáron is sokan jelentkeztek, de várhatóan a kajak-kenusaink sikeres olimpiai szereplésének köszönhetően még nagyobb „kereslet" lesz a vízi sportokra.

– Januárban vettem át a kajak-kenu szakosztályt Mosonmagyaróváron. Két-három hét alatt felkerestük a város általános iskoláit, hogy bemutassuk ezt a sportágat, főként a 10–12 éves korosztálynak. Jelenleg negyvenkét gyermekkel foglalkozom, de arra számítok, hogy szeptembertől további 10–15 fiatal csatlakozik majd a csapatunkhoz. A magyarok sikeres olimpiai szereplését követően egyértelmű, hogy a figyelem központjába kerül a sportág – magyarázza Salga István, a kajak-kenu szakosztály edzője.

Salga István kajak-kenu edző további jelentkezőkre számít a szakosztályba. A Mosoni-Duna- parton már javában folynak az edzések.
Salga István kajak-kenu edző további jelentkezőkre számít a szakosztályba. A Mosoni-Duna- parton már javában folynak az edzések.


– Mosonmagyaróvárt két folyó is átszeli, ezt érdemes kihasználni. Ha el tudjuk csalogatni a gyermeket a számítógép, a televízió mellől, jól érzi magát köreinkben, az már egy siker. Itt barátokat szereznek, mozognak a szabad levegőn. Sőt mára egymást hívják az edzésekre, így bővülünk. Fontos az is, hogy itt egy célt jelölünk ki, amit tervszerűen meg is lehet valósítani, eredményt így lehet elérni – fejtette ki véleményét az edző.
Nagy Gábor elnök szerint, aki egyben az evezősök edzője is, az utóbbi két évben Mosonmagyaróvár legeredményesebb sportegyesületeként működtek. Idén a tavalyi pozíciójukra is ráerősítettek, hiszen már most az evezősök 23, a kajak-kenusok 10 magyar bajnoki érmet szereztek meg, de a sárkányhajósok is minden versenyen a dobogón állhatnak.

Nagy Gábor arról tájékoztatta lapunkat, hogy egyrészt a mintegy 170 gyermek és felnőtt által befizetett tagdíjból, másrészt a város támogatásával tartják fenn magukat. Emellett a Magyar Kajak-kenu és a Magyar Evezős Szövetség is nyújt segítséget eszközvásárlásra, utánpótlás-nevelésre, edzői bérekre. A mosonmagyaróváriak kíváncsian várják az állami sportfejlesztési koncepció alapján az állami támogatások további részleteit.

Olvasóink írták

 • 3. babyangyal 2012. augusztus 27. 14:53
  „Végre valami ami jó és működőképes a városban sok gyermeknek okoz örömet a hely és ad hasznos időtöltést is ami persze köszönhető Salga István edzőnek !!!!”
 • 2. zoliver74 2012. augusztus 21. 08:48
  „! A verseny bírónak tényleg nem szabadott volna így viselkedni. Nem is gondolja milyen nap volt ez a versenyzöknek. Gondolok itt arra a szervezési hibára hogy az első futam reggel a második harmadik este volt. Szeintem megérdemeltünk volna egy korekt befejezést.”
 • 1. Adyvárosi 2012. augusztus 19. 20:45
  „Szép is a telep és csak így tovább!
  Szuper volt a hétvégi Evezős Kupa!
  Azt a kecskeszakállas majmot aki tönkreteszi a csapatok sárkányhajózását ideje lenne kitiltani a telepről. Egy eszetlen versenybíró van és tönkreteszi a többiek munkáját. Az indítóbíró a kísérőhajó kitűnő , de a kecskét inkább a szántóföldre kössétek ki legközelebb ha verseny lesz!
  Ha a Volután pályaelhagyásért nem zárnak ki Móvári hajót ami ugyan más de komoly Fesztivál, akkor egy baráti futamokkal tűzdelt sárkányversenyen ne legyen kö....g .
  Az egér a marsról kormányos meg vagy erősítsen vagy álljon a hajó végébe.
  Köszönet a többi hajónak aki a kizárt hajó mellé állva szolidaritásból nem indult el a harmadik futamon !!!! Ez alighanem példaértékű volt,, és minősítette a kecskét !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb az új véradó a kistérségben

A Mosonmagyaróvári kistérség hosszú évek óta dobogós helyen áll a véradók magas számával megyei és… Tovább olvasom