Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Egymilliót költenek kommunikációra

Mosonmagyaróvár - Egymillió forintot szavazott meg a város képviselő-testülete az egészségügyi kommunikációs stratégia kidolgozására.
Egészségügyi kommunikációs stratégiát dolgoz ki a város önkormányzata, hogy a betegek körében vonzóbbá tegye a helyi kórházat, így megakadályozva az elvándorlást. Az önkormányzat felelőssége, hogy az egészségügyi ellátórendszeren belüli és a lakosokkal folytatott információáramlás megfelelő legyen. Ez az ellátás hatékonyságát is befolyásolhatja. Emiatt az egészségügyi bizottság úgy döntött, hogy elkészíttet egy kommunikációs anyagot. Az elkészült stratégiatervezetet véleményezte a kórház vezetése és az alapellátás szakfelügyelő főorvosa, illetve civil szervezetek is. A beérkezett vélemények alapján úgy döntöttek, az anyag tervezetnek jó, de pontosan meg kell határozni a célt, majd ütemezni a fázisokat és meghatározni a költségeket. A program megvalósításához munkacsoportot hoznak létre a kórház vezetése, egy egészségügyi koordinátor és külsős kommunikációs szakember részvételével. A feladat megvalósításához a testület egymillió forintot szavazott meg.

Olvasóink írták

 • 10. pancser 2007. december 11. 18:41
  „Tudom én, hogy kizárólag érzelmi alapon közelítitek meg a kórház ügyét. Nézeteink különböznek ez tény. Ha rajtam állna a megyében kettő kórház működne csupán, jól felszerelve, színvonalas mentőszolgálattal. Az emberek többsége 19-ik századi viszonyok, az ökrösfogat, lovashintó viszonyai szintjén maradna, csak azért mert megszokta. Nem is erőböl kell ezt megoldani, hanem példamutatással, minél többen igyekezzenek egy jól felszerelt központi kórház irányába. Magam egyszer voltam Győrben, Óváron egyszer sem, Ti is nézzetek körül ez ügyben. Biztos vagyok benne, hogy Győrben nagyon sok ismerősötöket, rokont, barátot gyógyítottak már. Nem ellensége vagyok én a színvonalas ellátásnak, hanem barátja. A részemről a témát lezártam, jó egészséget mindannyiotoknak!”
 • 9. Abrafax 2007. december 11. 15:02
  „T. pancser!
  Az Uráltól keletre, vagy a Szaharától délre: mindenesetre a civilizációtól távol szokás csak ilyen helyzetű kórházat bezárni.
  Európai összehasonlítás: a 280ezres Burgenlandban nincs Kapuvárnál nagyobb város, van viszont 5 kórház. Az ugyanekkora területű (4000 nkm) Gy-M-S megye két megyei jogú városának és 420ezer lakosának szintén 5 kórháza van. És nekünk nincs Bécs vagy Graz méretű és infrastruktúrájú nagyváros szomszéd megyében.

  Félreérthetően fogalmaztam: természetesen a fizetős magánklinikák nem vonnak el forrást a közellátástól. Viszont egy, a magánklinikákhoz hasonlóan pénzt fialó ,,melléküzemág" jót tenne a kórház anyagi helyzetének. ENNEK nem lenne szabad forrást elvonni az alapfeladattól.

  Minél több szolgáltatást kell megőrizni helyben, ha nem akarunk Győr vagy akár Pozsony alvóvárosa lenni.”
 • 8. Anton 2007. december 11. 07:41
  „Kedves pancser!!

  A gondolkodási modod felháborító "mint ezt már több hozzászólásodban tapasztaltuk" !!
  Sokszor vezem észre hogy az ilyen tipusu gondolkodási mód nem előrre viszi az országot hanem vssza huzza!
  Táblától tábláig Győr 10-es út 37 km , autópályán + 14 km!
  A jelentéktelen szót nem éppen megfelelően sikerült használnod.
  Sokszor perceken mulnak az életek lehetne példákat sorolni, de ahogy látom ez valakit, valakiket abszolút nem érdekel!
  Lényeg hogy a Kóráznak nem Piárra van szüksége hanem MEGFELELŐ VEZETÉSRE és ORVOSOKRA.”
 • 7. pancser 2007. december 10. 18:12
  „Finomítok a véleményemen és eléggé hasonló lesz a véleményünk bizonyos tekintetben. Azzal értek egyet, hogy bizonyos funciókat fenn kell tartani. De nem mindent, ahogy most van. Azt az érvet nem tudom elfogadni, hogy Győr messze van. Néhány jól felszerelt rohamkocsi, amelyben nem lehet meghalni, sokkal olcsóbb mint fenntartani egy komplett kórházat. 200 ezer ember egy kórházra az nem rossz arány, a mai világban 40 km autósztrádán jelentéktelen távolság. Egy kórház üzemeltetésébe miért akarsz beleszólni, a finanszírozás az
  OEP dolga. A nép már most is Győrre szavaz, egy szalmonella fertőzés is Győrben gyógyul. Az Ural rossz példa, ott nem 40 km-re vannak a kórházak, hanem 300-ra, 1000-re. Mi az hogy bezzeg a magánklinikák? Szabad létesíteni, nem is értem miért szúrják a szemedet? Semmi közük a közellátáshoz a tekintetben, ahogy gondolod. Nem vonnak el kapacitást, hanem csökkentik a közellátási igényt, magyarul több pénz jut a közgyógyászatra általuk.”
 • 6. Abrafax 2007. december 10. 16:52
  „Azért túlzásokba se essünk!
  1. Mennyi idő alatt ér be veled a mentő Győrbe és mennyi idő alatt Óvárra? Húsz-huszonöt perc az életedbe is kerülhet!
  2. Nyolcvanezer embernek 700 négyzetkilométeren igenis kell önálló kórház, a Karolina jócskán eléri az ,,optimális üzemméretet"! Ennél rosszabb arányok csak az Urálon túl vannak. (Vonatkozik ez az országosan egy lakosra jutó kórházi ágyak számára is.)
  3. A győriek sem fizetnék ki helyettünk az intézmény fenntartását. Jóval kevesebb beleszólásunk lenne viszont az üzemeltetésbe. Egy ekkora méretű komplexumot el sem lehetne helyezni a megyeszékhelyen!

  Agyműtétet Óváron soha nem fognak végezni, de bizonyos funkciókat igenis fenn kell tartani. (Intézményen belül, húzóerőnek, egy specializált, valóban színvonalas szakklinika hasznos lenne ugyan, de erre nincs pénz. Vannak bezzeg privát ,,szépség-" és fogászati-klinikák, aminek a bevételéből a kórház is gyarapodhatna, miközben kapacitást sem vonna el a közellátástól.)”
 • 5. pancser 2007. december 10. 16:06
  „Az egymillió forint bagatell összeg a kórház költségeihez képest. A jó bornak is kell cégér, tessék már elhinni reklám nélkül semmi nem megy! Az kérdés, hogy miért kerülnek az emberek a győri kórházba olyan nagy számban, mint magam is 20 évvel ezelőtt. Magam részéről nem ellenezném a kórház bezárását, mert a győri közlekedés nem ügy, az emberek is zokszó nélkül mennek a megyeszékhelyre. Rettentő tehertől szabadulna meg a város. Azonban ehhez a győri intézmény jelentős bővítése minőségi fejlesztése lenne szükséges. Egy jól felszerelt színvonalas győri kórházba szívesen befeküdnék, szerintem más is. A lokálpatriótizmus nem egyenlő azzal, amibe belerokkan a város költségvetése.”
 • 4. Abrafax 2007. december 10. 16:01
  „Ha csak egyszerűen reklámozni akarják a Karolina Kórházat, az zsákutca, mert nem lenne mögötte valódi tartalom. És az sem elég, ha mindenkivel névtelenül kitöltetnek egy elégedettségi kérdőívet a főnökség íróasztalfiókja számára: ki lesz úgy elég őszinte, és ki olvassa el?
  Névvel vagy névtelenül, de nyilvánosságra hozott reakciók ("kommunikációs visszacsatolás") viszont segíthetnek összhangba hozni a lehetőségeket az elvárásokkal és viszont. Kisvárosban, általános kórházban ez a ,,rendszer" határain belül működhet, hosszú távon bizalmat teremthet.
  Mert egy tucat ember kiváló munkáját is elronthatja egy tizenharmadik. Utána pedig nem tudni, miért maradnak el a páciensek a drága pénzen fenntartott intézményből.

  Visszatérve a túlhangsúlyozott egymillióra: az a lényeg, hogyan lehet a potenciális páciensek számára a legtöbbet kihozni a kórházra szánt összegből. Meglátjuk.”
 • 3. smovar 2007. december 10. 15:34
  „Tiszteséggel és becsülettel kell végezni a munkát,ez a leg jobb reklám.Ráadásul ingyen van.Amugy a Karolina kórházról csak jót tudok mondani.”
 • 2. zenelady 2007. december 10. 14:20
  „Én például rettentően lokálpatrióta vagyok, és minden áron szeretném a kórházat biztonságban tudni, de kicsit több, mint egy éve szültem. És nem vagyok egyedül azzal a megállapításommal, hogy még ha kedvesek is, meg jók a körülmények, fölöslegesen kínozzák az embert. Egyrészt a főorvos a végsőkig húzza, hogy természetes módon szüljön meg a kismama, és a végelgyengülés határán talán rábólint a császárra (esetemben engem nem is látott, mert talán rájött volna, hogy nem is nagyon tudtam volna megszülni az ún.téraránytalanság miatt, és nagy mértékben veszélyeztettük így a kislányom életét, mert akár beszorulhatott volna a szülőcsatornába), a másik meg, hogy nincs olyan anaszteziológus állítólag, aki beadná a kért EDÁ-s érzéstelenítőt. Ezt normál esetben minden további nélkül igényelheti a kismama, ha tudja, hogy majd´ belepusztul a fájdalomba (főleg, ha egy ilyen egy napig tartó gyötrést már elvégeztek rajta fölöslegesen), de ebben a kórházban ez nem lehetséges.
  Szóval, nekem szerencsére a kórház más területével még nem volt dolgom, de ezt például az olyanoknak, akik már keresztül mentek rajta, olyan nagyon jól nem tudják kommunikálni. Mondom, nem egyedi eset, már akkor sok ilyen volt utánam is, amikor én még bent voltam. Vagy a következő gyereken gondolkodik el a kismama, vagy, hogy nem itt kellene szülni.”
 • 1. Abrafax 2007. december 10. 11:11
  „Miért kell egy nyúlfarknyi cikkben háromszor is leírni, hogy ,,egymillió forint"? Ez csak egy részlet a sok közül!
  Vagy csak ez a hír?
  Az nem, hogy
  1. sok helybeli nem az óvári kórházban kezelteti magát
  2. az önkormányzat tenni kíván ez ellen
  3. pont kommunikációval remélik a helyzetet javítani?
  +1 mit takar a kölcsönös információáramlás és mi a fenti tervezet lényege?

  Kettes alá a munkatársnak közszolgálatiságból.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elzárták az üzleteket a forgalom elől (is)

Hegyeshalom - Kizárták a hegyeshalmi határátkelő átalakításával kapcsolatos egyeztetésekből az ott… Tovább olvasom