Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Egymillió adományforint

Mecsér már nyáron is bebizonyította, hogy mekkora az összefogás ereje e kicsiny faluban. Ez egész évben így van: a mostani óvodásbálon 370 ezer forint volt a bevétel, amit a 21 gyermekkel működő intézmény fejlesztésére fordítanak.
A közel 600 fős Mecsér 2013-as költségvetése 43 millió forint volt, ebből 3 millió 200 ezer forintot jelentett az iparűzési adó. „Abból főzünk, ami van" – nyilatkozta Csaplár Zoltán polgármester a falu gazdálkodásáról. Még hozzátette, hogy nem csak az árvízi összefogás jellemzi a településüket.

A téli időszakban olykor több bejelentés érkezik, ha valakinek nem füstöl a kéménye, több fiatal, polgárőr az öregeknek fölhasogatja a fát, ellapátolja a havat és szinte az egész falu adakozik a jótékonysági rendezvényeken.

A helyi társadalmi szervezetek rendszeresen, egész évben rendeznek jótékonysági bálokat. Nemrégiben volt az óvodásbál, melynek bevétele 370 ezer forint. Elmondta a polgármester, hogy Mecséren még létezik az a szokás, ha valamely falubeli nem tud ilyen rendezvényekre elmenni, akkor is elküldi a belépő árát.

A tavaszi iskolabálon 190 ezer forint jött össze, míg a mostani Mikulás-váró rendezvényen 130 ezer forint. A polgárőrség év eleji bálján 190 ezer forinttal támogatták a szervezetet, míg a Vöröskereszt rendezvényét 150 ezer forinttal. Ez több mint 1 millió forint, ami ebben az évben a jótékonysági bálokon összejött a településen.

Csaplár Zoltán elmondta, hogy a mostani 370 ezer forintos óvodásbáli bevétel sorsáról még nem határozott a szülői munkaközösség. Ám amint eldől a pénz sorsa, az önkormányzat kiegészíti a támogatást.
„Mivel így állítjuk elő az értékeket, sokkal több annak a gazdája, s mindenki vigyáz rá" – tette hozzá Csaplár Zoltán polgármester az adományok felhasználásáról.

Az idei tervek között szerepelt a mecséri utcák javítása, ám ez az árvíz miatt elmaradt. Addig ezt nem is kezdik meg, míg a töltés el nem készül. Erről az önkormányzat a lakosokat is tájékoztatta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Országos első helyezést ért el

A mosonmagyaróvári Kossuth Lajos Gimnázium két tanulója a biológia szekcióban önálló kutatását… Tovább olvasom