Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 12°C Még több cikk.

Egymilliárd a szakképzés színvonalának növelésére

A Győr-Moson-Sopron Megyei Szakképzés Szervezési Társulás (TISZK) uniós pályázatán 885 millió forintot kapott infrastrukturális feltételeinek javítására.

Ennek félmilliárd forintjából bővítik a Hunyadi-iskola épületét.

Közel egymilliárd forintot fordíthat a megyei TISZK a szakképzés színvonalának növelésére: a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program pályázatán 885 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyertek, amit a fenntartók még közel százmillió forinttal egészítenek ki. A mosonmagyaróvári Hunyadi-iskola az egyik legnagyobb nyertese a projektnek.

Gede Zoltán igazgatója elmondta: Hunyadi-iskola főépületére újabb emelet kerül és háromszintes épületszárnnyal egészítik ki 431,6 millió forintból.
Gede Zoltán igazgatója elmondta: Hunyadi-iskola főépületére újabb emelet kerül és háromszintes épületszárnnyal egészítik ki 431,6 millió forintból.

A beadott 28 pályázatból 12 nyert támogatást. Ebből a megyei TISZK-é a lett 9. legmagasabb pontszámmal a harmadik legnagyobb elnyert támogatás. Két hete hatályos a 885 millió forintról szóló támogatási szerződés.

Hunyadi-iskola
Hunyadi-iskola

A pályázati pénzből a mosonmagyaróvári Hunyadi Mátyás Szakképző és Szakközépiskolát, valamint a csornai Csukás Zoltán Mezőgazdasági Szakközépiskolát bővítik. Három helyszínen a szakképzéshez szükséges eszközöket szerzik be, míg valamennyi intézményben új szoftvereket vásárolnak. Szabadidős és sporteszközök beszerzése is szerepel a költségvetésben. A fizikai akadálymentesítés mellett figyelnek az infokommunikációs akadálymentesítésre is, mely a látás- és hallássérülteket segíti a tanulásban.

A projekt azt a tavalyi szakmai fejlesztési pályázatot egészíti ki, melyre a TISZK 320 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapott. A két projekt együttesen biztosítja a szakképzés szakmai megújítását.

A projekt azt a tavalyi szakmai fejlesztési pályázatot egészíti ki, melyre a TISZK 320 millió forint vissza nem térítendő támogatás kapott.
Gede Zoltán, a Hunyadi-iskola igazgatója elmondta: a főépületre újabb emelet kerül és egy háromszintes épületszárnnyal egészítik ki 431,6 millió forintból, várhatóan 2011 őszére, az iskolát. A beruházás során 13 tantermet, illetve 4 szertárat, orvosi és pszichológusi szobát, irodákat, tárgyaló-várótermet és akadálymentesített közlekedési feltételeket alakítanak ki. A földszinten az anyagvizsgáló labor, a mérőterem, a CNC-labor, a CNC-terem és az egyik szertár kialakítása szerepel a tervben. Az első emeleten kap helyet a gépészeti orientációs és műszaki dokumentációs tanterem, két nyelvi labor és két újabb szertár. A másodikon helyezik el majd a kereskedelmi orientációs, a demonstrációs, a pénztárgép- és az épületgépész orientációs termeket, a tanirodát, egyéb irodákat, tárgyalókat és a már említett orvosi, pszichológusi szobákat. Mindezen túl a XXI. századi szakképzéshez szükséges eszközöket is vásárolnak.

Olvasóink írták

 • 4. sicc 2010. április 16. 21:44
  „Hegesztő, esztergályos ,lakatos stb. szakokból várják a gyárak a diákokat, de van akiknek büdös a munka.”
 • 3. invektus 2010. április 14. 16:42
  „1 EURÉKA

  a tudás hatalom
  az éhség meg nagy úr
  :)”
 • 2. Griffin 2010. április 13. 14:32
  „mindjárt itt lesz az 1 millió új munkahely, vekkerviktor megígérte, most dolgozik rajta:-))”
 • 1. Euréka 2010. április 13. 13:53
  „Most már csak az kellene, hogy a kikerülő , szakmát végzett fiataloknak, gyerekeknek munkahelye, állása is legyen. Mivel a jelenlegi állapot szerint teljesen kilátástalan a mai gyerekek, szakmát végzett gyerekek elhelyezkedése. Hiába folyik a csapból is, hogy kevés a szakmunkás, hova menjen el az a szerencsétlen dolgozni? A szakmunkásképzés folyik, de üzemek, gyárak sehol, és ha éppen akad is munkahely valakinek, már nem is kell, mivel nincs gyakorlat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyertyás emlékezés a lengyel tragédiára

Darnózseli - A lengyel köztársasági elnök, Lech Kaczynski és kíséretének tragikus halálára… Tovább olvasom