Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Egymás értékeinek bemutatása, megismerése volt és lesz a cél

Mosonmagyaróvár–Tiszalök - Közel negyven mosonmagyaróvári látogatott a napokban a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökre. A két település között az első magyarországi partnervárosi kapcsolat van kiépülőben.

Tiszalök és Mosonmagyaróvár között az első olyan partnerkapcsolat van épülőben, mely két magyarországi település között születhet. A Lajta-parti város már eddig a szlovák Bazinnal, az osztrák Nezsiderrel és szlovén Nova Goricával írt alá partnervárosi szerződést.

Egy közel negyvenfős mosonmagyaróvári küldöttség utazott a napokban Tiszalökre a Halsütő Fesztiválra, melynek keretében a Lajta-parti város és környéke is bemutatkozási lehetőséget kapott. A rendezvényen a helyi szállásadók nagy része szórólapok által „képviseltette" magát. A Polgárok Tiszalökért Egyesület és a mosonmagyaróvári Egyesület a Városközpontért civil szervezet közösen nevezett be a főzőversenyre: az esztétikusan tálalt sült pontyokat különdíjjal jutalmazta a zsűri. A két egyesület vezetősége megtárgyalta az aktuális feladatokat, és megállapodott, hogy mindkét fél javasolja a képviselő-testületnek a partnervárosi kapcsolat hivatalos kiépítését.

Tiszalök: Mosonmagyaróvár külön pavilonban mutatkozott be a Halsütő Fesztiválon. A vendéglátók hamarosan ellátogathatnak a Szigetközbe.
Tiszalök: Mosonmagyaróvár külön pavilonban mutatkozott be a Halsütő Fesztiválon. A vendéglátók hamarosan ellátogathatnak a Szigetközbe.

– Elsősorban a belföldi turizmus fellendítését várjuk ettől a kapcsolattól. Mi megismerhetjük a Tisza mentét, a tiszalökiek pedig ellátogathatnak Mosonmagyaróvárra, a Szigetközbe – hangsúlyozta Muráncsik László, az Egyesület a Városközpontért vezetője, aki elmondta: a tiszalöki vendéglátók nem mindennapi programmal készültek, amit szeptemberben, a városközpontiak napján viszonoznak majd. Ugyanis a tiszalöki programok mellett ellátogathattak Tokajba, Nyíregyházára, s a közeli vadaspark is sok látványossággal szolgált.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A készenléti díjat mindenkinek fizetni kell

„Ásványrárón van egy hétvégi házam, amely nincs a csatornázásra rácsatlakozva. Mégis fizetnem… Tovább olvasom