Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Egyirányúsították a Csaba és a Kert utcákat

Mosonmagyaróvár - Egyirányúvá tették a Csaba és a Kert utcákat, hogy megoldást találjanak az ott parkoló autók miatt gyakorta kialakuló káoszra.A módosítást az érintett utcákban lakók többsége is támogatta.

Noha méretes táblák jelzik a forgalmi rend megváltozását, mégis sokan még megszokásból közlekednek a mosonmagyaróvári Csaba és Kert utcákban. A közelmúltban egyirányúsították mindkét utcát, hogy megoldják végre az ottani lakóknak hosszú ideje bosszúságot okozó parkolási és közlekedési problémákat. Az új szabályozás szerint a Csaba utcát egyirányúsították a Vízpart utcától egészen a Kolbai utcáig.

Táblák jelzik a forgalmi rend megváltozását: Érdemes odafigyelni, már csak egy irányból lehet behajtani.
Táblák jelzik a forgalmi rend megváltozását: Érdemes odafigyelni, már csak egy irányból lehet behajtani.

Visszafelé pedig a Kert utcát tették egyirányúvá. Ezzel együtt az utcák jobb oldalán parkolókat jelöltek ki. A módosítást bizottsági előkészítés és lakossági fórum is megelőzte – tudtuk meg Rongits Józseftől, a városfejlesztési és -fenntartási osztály illetékesétől. A szakember elmondta: az érintett utcákban lakók jelezték a hivatalnak, hogy keressenek megoldást a hosszú ideje tartó áldatlan állapotokra, amit az ott parkoló autók okoznak. Az ügyben összehívott lakossági fórumon előterjesztették a lehetséges megoldási javaslatokat. Az utcák egyirányúsítása mutatkozott a legkézenfekvőbbnek és ezzel a lakók többsége is egyetértett. Az egyirányúsítással lehetővé vált, hogy parkolókat alakítsanak ki az úttest jobb oldalán anélkül, hogy a padkát igénybe vennék. Amint az időjárás engedi, ezek útburkolati jeleit is felfestik. Emellett természetesen a bal oldalon tilos a megállás, s a biztonságos közlekedés érdekében még 30 kilométeres zónát jelöltek ki az utcákban. Az itt kijelölt parkolókat egyelőre díjmentesen vehetik igénybe az autósok. A szakember hozzátette: az elkövetkezendő időszak tapasztalatai alapján döntenek majd az esetleges változtatásokról.

Olvasóink írták

 • 13. Diákcsemege 2010. március 16. 15:56
  „Szeressük egymást gyerekek! A vitta meddő és felesleges,ugyanis már eleink is megfogalmazták (I.VH; Bismarck),miszerint a politika a világ legnagyobb ku...ja, ugyanis azt mindenki szabadon kef....lgetheti.”
 • 12. KoPi 2010. március 11. 08:37
  „Kedves tökmindegy!
  Jó, hagyjuk a politikát. De akkor idézlek: "Mosonmagyaróváron utat legutóbb az alpolgármester lakóhelye mellett aszfaltoztak. Annak is már több éve."
  Ez az állításod nem igaz, mint ahogyan leírtam, tavaly 9 utcát aszfaltoztak és idén is, mintegy 100 millió forint értékben fog készülni útépítés a városban. Csak el kell olvasni a város honlapján a költségvetési rendeletet, illetve zárszámadást, ezek teljesen nyilvános adatok. Valójában a te állításod volt politikai indíttatású és mellőzte a tényeket. Azt sugalltad, hogy az alpolgármester saját közelében végeztetett aszfaltozást és eközben elhanyagolta a város útjait. Ez nyilvánvalóan nem igaz, lelked rajta, hogy miért terjesztesz valótlanságot.
  Egyébként, a Lőpor utca a sajátosságai, közlekedési gyűjtő szerepe és műszaki adottságai miatt olyan utca, amit nem szabad és nem is lehetett bevonni a lakossági önerős rendszerbe. Mint ahogyan például idén szintén a lakossági önerős rendszeren kívül, azonban állami pályázaton nyert támogatással fog megújulni a Barátság utca, közel 120 millió forintból ( a lakossági önerős útépítéseken felül). Most is azt fogod kérdezni, hogy melyik képviselő lakik a környéken? Bárhol is épül út a városban, egészen bizonyos, hogy annak körzetében lakik egy vagy több képviselő. Az utolsó kérdésem már csak az, hogy ezen összegek láttán hol is van az autósok lehúzása?
  Kívánok Neked szép napot és több objektivitást!”
 • 11. tökmindegy 2010. március 10. 20:25
  „Kedves KoPi !
  A Lőpor utca a Kismartoni utca mellett van. 128 millióba került a felújítása, 2008-ban, 0 forint lakossági önerővel.
  Az utóbbi 20 évben minden alkalommal a Fidesz-re szavaztam, nincsenek, nem voltak, és nem is lesznek bolsevik elvtársaim. 2010-en viszont nem fogok arra a jelöltre szavazni, aki 2005-ben a választóinak szemébe hazudva jutott be a helyi önkormányzatba az elhunyt képviselő helyére. Sajnálom azt a pártot, amelyik nem talált nála alkalmasabb jelöltet arra, hogy ezt a várost képviselje. Bár a képviselői státusszal járó mentelmi jognak még lehet, hogy hasznát veszi. Aki ismeri, tudja miért.
  Mivel ez a fórum nem a politikáról, hanem Mosonmagyaróvár közlekedéséről szól, részemről ezt a vitát lezárom, csak személys megszólításom okán reagáltam az írásodra.”
 • 10. KoPi 2010. március 10. 05:52
  „tökmindegynek:
  <moderálva.személyeskedő...> A Fidesz gyalázásával akarsz érvényesülni? Megsúgom neked, hogy a bolsevik elvtársaid eltűnnek nyomtalanul a színről ........
  Most néhány tény: 2009 évben a város, 15-20 %-os lakossági önerővel, közel 100 millió forint értékben végzett útépítést, összesen 9 utcában. Ezek között az alpolgármester utcája nem szerepel. Te a beírásoddal azokat az utcákat, azok lakóit gyalázod akik jelentős saját erőt vállalva, maguk is tettek azért, hogy a saját lakókörnyezetük megújuljon és éltek az önkormányzat biztosította lehetőséggel, miszerint a város azokat támogatja útépítéssel, akik maguk is részt vállalnak belőle.
  Gondolkozz el ezen!”
 • 9. Diákcsemege 2010. március 09. 16:24
  „Fából vaskarika, egy megoldás "óvári önkormányzati" módra!”
 • 8. tökmindegy 2010. március 09. 08:45
  „Mosonmagyaróváron utat legutóbb az alpolgármester lakóhelye mellett aszfaltoztak. Annak is már több éve.
  Azóta csak az autósok lehúzása megy, az utak minősége kritikán aluli.”
 • 7. Phantom 2010. március 08. 22:18
  „Már csak az a kérdés hogy "csak" parkolót jelőlnek ki és elkezdik beszedni érte a pénzt vagy esetleg le is asztfaltozzák a csaba utcát.! Nagy talány...:-)”
 • 6. Capr 2010. március 08. 21:39
  „"Az itt kijelölt parkolókat egyelőre díjmentesen vehetik igénybe az autósok."
  Ez a mondat előre vetíti, hogy fizető parkolók lesznek ott.

  "A szakember hozzátette: az elkövetkezendő időszak tapasztalatai alapján döntenek majd az esetleges változtatásokról."
  Hülyének nézés esete forog fenn. Megállapítják, hogy tele a parkoló, így miért ne legyen fizetős.”
 • 5. Ferki70 2010. március 08. 18:40
  „Én attól félek, ez csak a bevezetés ahhoz, hogy bevételéhes Önkormányzatunk újabb fizetőparkolókat alakíthasson ki ezekben az utcákban. Gondolom szúrta a szemét Rongits úrnak, hogy míg a kórház mellett volt üres hely a fizetőparkolókban, addig sokan nem restelltek megállni a csaba utcában és gyalogolni néhányszáz métert nemhogy fizették volna a 150 forintot óránként. Ha valaki helyi lakos az jól tudja, hogy a Csaba utca elég széles ahhoz, hogy parkolóhelyeket alakítsanak ki az út egyirányúsítása nélkül is, akár mindkét oldalon!
  A fizetőparkolás véleményem szerint egyébként sem azért van, hogy gyorsítsák a parkoló autók forgását a parkolóhelyeken, hanem csakis a bevételért. A Magyar úti é egyéb belvárosi üzletek döglődését lehet köszönni többek között ennek is. Az a külföldi aki megszokta, hogy otthon a bevásárlóközpont előtt megtud állni beáll a messze lévő parkolóba, ez az egyik kis kellemetlenség. Amíg elmegy aprót váltani szépen ráteszik a 3000 forintos csomagot a kocsijára, megteszik ezt kétszer-háromszor....szerinted lesz kedve legközelebb nálunk költeni a pénzét? Kötve hiszem.”
 • 4. juhi 2010. március 08. 15:00
  „Az autósok meg mennek az egyirányú utcákban /főleg a Csaba utcán/ szemben a forgalommal, vagy mert megszokásból vezetnek /elnézik a kanyarodni tilos és a behajtani tilos táblát is/, vagy mert ők a Janik, akikre ez nem vonatkozik. Rendőr meg sehol!!”
 • 3. tudo 2010. március 08. 13:34
  „Egyszerübb lett volna szerintem a Kert utcán megtiltani a parkolást.Helyes észrevételezés,hogy a kultúrált parkoláshoz meg kell teremteni a körülményeket.Egyébként szombaton már a Fő Lajta partján is láttam parkoló buszt.”
 • 2. Abrafax 2010. március 08. 12:50
  „Helyes.
  A következő lehet a Kórház utca.”
 • 1. tökmindegy 2010. március 08. 11:17
  „Ha a termál előtt a parkolóőr saját zsebre nem az úttesten parkoltatná a buszokat, talán nem lenne káosz.
  Mielőtt kibérelte a parkolót nem volt ilyen gond.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Angol vers- és prózamondó verseny

Az angol nyelv térhódítása, a nyelvet tanulók folyamatos emelkedése ösztönözte a Fekete-iskolát az… Tovább olvasom