Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 20°C Még több cikk.

Egyhangú támogatás az új jegyzőnek Mosonmagyaróváron

Egyhangú támogatással választotta a város jegyzőjévé dr. Németh Andreát a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtöki ülésén.

Az álláshelyre érvényesen pályázott egyetlen jelölt ez idáig az aljegyzői feladatokat látta el a városházán.

Még áprilisban mondott le és ezzel megszüntette köztisztviselői jogviszonyát dr. Orbán Géza, Mosonmagyaróvár két évvel korábban megválasztott jegyzője. Ezt követően áprilisi ülésén határozott a képviselő-testület pályázat kiírásáról a megüresedett álláshely betöltésére. A megadott határidőig két pályázat érkezett. Ezek egyike nem felelt meg az alapkövetelményeknek, így a bizottság csupán az egyetlen érvényes pályázót, dr. Németh Andreát, eddigi aljegyzőt hallgatta meg és egyhangú támogatással javasolja pályázatát elfogadásra a testületnek.

dr. Németh Andrea
dr. Németh Andrea

A képviselők csütörtöki ülésükön határoztak a jegyzői álláshely betöltéséről. A tanácskozáson Szentkuti Károly elmondta: a jelölt kellő tapasztalattal rendelkezik ahhoz, hogy ezt a feladatot ellássa, az elmúlt években végigjárta a hivatalban a szakmai ranglétrát. A képviselő, mint mondta, így látta ezt két évvel ezelőtt is, az előző jegyzőválasztásnál, amikor dr. Németh Andrea már pályázott, ám sajnos akkor a testület többsége nem őt választotta. A bizottsági állásfoglalás alapján viszont örül annak, hogy mára a kormányzó frakció is alkalmasnak találja a jelöltet. Szentkuti hozzátette: fontos, hogy az új jegyző lojális legyen a mindenkori városvezetéshez, ám tartsa meg függetlenségét és a város, nem pedig egy párt érdekeit tartsa szem előtt.


A képviselő-testület végül egyhangú támogatással dr. Németh Andreát nevezte ki jegyzőnek június 25-i hatállyal. A szakember megbízatása határozatlan időre szól. Az újonnan kinevezett jegyző megköszönte a testület támogatását, mint mondta: továbbra is hasonló eredményességgel és hatékonysággal szeretné munkáját végezni, mint aljegyzőként tette. Ehhez azonban szükséges volt és a továbbiakban is számít arra a kollektívára, akik nagyban segítik a hivatal működését. A képviselő felvetésére dr. Németh Andrea kijelentette: nyilvánvaló, hogy egy köztisztviselőnek pártsemlegesnek kell maradnia, eddig is így végezte a munkáját, és a továbbiakban is ezt szem előtt tartva folytatja.

Olvasóink írták

 • 8. pancser 2010. június 26. 17:09
  „Szentkúti Károly egy elszállt párt volt prominse, párt nélkül, nagy hanggal, talán ennek már lejárt az ideje.”
 • 7. ejmiakő 2010. június 25. 22:34
  „Na végre! Nála alkalmasabbat úgysem találtak volna. Sajnálom, hogy az elődje elbaltázott lépéseit neki kell majd helyrehoznia, ha még lehet. Ő meg mondjuk könnyen elintézte , lelépett.”
 • 6. RickCartman 2010. június 25. 21:52
  „ki az az Abrafax?”
 • 5. embertelen 2010. június 25. 10:57
  „Már korábban is őt kellett volna megválasztani, nem pedig azt a fideszes balhézót! Remélem tanult az esetből az alpolgármester és a hozzá vakon hű csapata. Én is gratulálok a város új jegyzőjének.”
 • 4. hyundai 2010. június 25. 10:19
  „Gratulálok! Hajrá!”
 • 3. Ákos62 2010. június 25. 07:47
  „Gratulálok Andrea!”
 • 2. Abrafax 2010. június 24. 22:22
  „Gratulálok!
  De ki az a Szentkuti Károly?”
 • 1. erdeklödö 2010. június 24. 22:07
  „mi lett a föjegyzövel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csatornamosást ajánlanak az idegenek díjazásért

Mosonmagyaróvár - Ismeretlenek járják a város és a környező települések utcáit, és csatornamosást… Tovább olvasom