Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Egyhangú támogatás az új dékánnak

Mosonmagyaróvár - A mosonmagyaróvári egyetemi kar tanácsa titkos szavazással egyhangúlag dr. Schmidt Rezső megbízott dékánt választotta a kar vezetőjévé.
A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) januári szenátusi ülésén döntött a mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi kar dékáni álláshelypályázatának kiírásáról, mivel a vezető mandátuma június végéig tartott. Az addigi dékán, dr. Ördög Vince nem pályázhatott, mivel már második ciklusát töltötte, s a szabályozás szerint a megbízás legfeljebb egyszer hosszabbítható meg. Akkor az álláshelyre az egyetlen pályázónak a kari tanács nem adta meg a szükséges támogatást. Emiatt nem tudtak új dékánt kinevezni a kar élére. A NYME rektora júliusban dr. Schmidt Rezső tudományos és külügyi rektorhelyettest bízta meg ideiglenesen a dékáni teendők ellátásával. Időközben pedig kiírták a posztra a pályázatot. A megadott határidőig egy pályázat – a megbízott dékáné – érkezett a vezetői tiszt betöltésére.

A mezőgazdaság- és élelmiszer-tudományi kar kari tanácsa hétfőn délután megtartott ülésén titkos szavazással egyhangúlag dr. Schmidt Rezsőt választotta a kar vezetőjévé.

A kari tanács döntése szerdán kerül az egyetem szenátusa elé. Dr. Faragó Sándor rektor nevezi ki az új dékánt jövő év január 1-jétől. A megbízatás öt évre szól.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Igények a Mosoni- Duna mellett

Mosoni-Duna mente - Az ökoturizmust és a meanderező változatot támogatják a „másodlagos… Tovább olvasom