Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Egyeztetés a személyszállítás átalakításáról

A kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően a tárca megkezdte a vasúti és közúti helyközi személyszállítás átalakítását.
Kistérségi egyeztetés lesz jövő kedden Mosonmagyaróváron a helyközi személyszállítás átalakításáról: az érintett önkormányzatoknak küldött meghívót a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium. A tervek szerint a mosonmagyaróvári és csornai kistérségek helyközi közlekedésével kapcsolatos kérdéseket vitatják meg a Lajta partján.

A kormányhatározatban foglaltaknak megfelelően a tárca megkezdte a vasúti és közúti helyközi személyszállítás átalakítását, melyet a kistérségek és régiók „döntéshozatalba történő bevonásával kíván végrehajtani": első lépésként a nyugat-dunántúli és a dél-alföldi régióban.
A minisztériumból érkezett meghívó szerint „a reform alapvető célja a költségvetés teherbíró képességével összhangban lévő közszolgáltatási terjedelem kialakítása, amely a menetrendek összehangolása, a finanszírozási párhuzamosságok megszüntetése útján valósítható meg".
A régiók jelenlegi tömegközlekedési rendszerét – vonalak, járatok – a tárca a csatolt ütemtervnek megfelelően, kistérségek szerinti bontásban szeretné áttekinteni, az érintett települési önkormányzatok és szolgáltatók közlekedésfejlesztésben, menetrendi kérdésekben jártas szakértőinek bevonásával. A minisztérium azt kéri: az egyeztetésre településszintű térképet hozzanak magukkal, feltüntetve a vasúti és közúti megállóhelyeket, pályaudvarokat.

Az állapot- és igényfelmérés során figyelembe veszik a települési alapstatisztikát, a migrációs trendet, a jelenlegi közlekedési rendszert, valamint a rendelkezésre álló (vagy becsült) forgalmi adatokat. Szó esik a jelenlegi közlekedési rendszer problémaköreiről, valamint a térség (vagy település) közlekedésfejlesztési koncepciójáról és a megoldásra vonatkozó javaslatokról, elképzelésekről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A ház saját, a telket csak bérlik

A nyolcvanas évek végén nemzetközi befektetőket vonzó vásárvárost álmodott az Architektúra Expo Szövetkezet Levél külterületén. A rövid idő alatt felépült több tucat gyorsházat 1988-ra be is lakták az állami nagyvállalatok képviseletei. Levél határában különálló kis település épült ki; utcákkal, üzletekkel, postával. Néhány év elteltével aztán a nagyvállalatok sorra elhagyták a vásárvárost. Tovább olvasom