Kisalföld logö

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -8°C | 2°C Még több cikk.

Egyensúlyban a költségvetés

Egymilliárd-háromszázötvenhét millió forintból gazdálkodik idén Jánossomorja. Ez jóval magasabb, mint a tavalyi, ugyanis idén elkezdődik egy közel háromszázmillió forintos beruházás, melynek során a mosonmagyaróvári vízellátó rendszerre csatlakoznak.

A gazdasági válság ellenére stabil Jánossomorja költségvetése – hangsúlyozta Kurunczi Károly, a kisváros polgármestere. Kiadási és bevételi oldalon 2010-ben 1,357 milliárdból gazdálkodnak a tavalyi 1,1 milliárd forinttal szemben.

A polgármestertől megtudtuk: Jánossomorját sem kerülte el az önkormányzatok országos megszorítása, így idén harmincmillió forinttal kevesebb állami normatívára számíthatnak.

A kieső összeget saját bevételeikből pótolják.

– Az állami normatíva az óvodánál a költségek felét fedezi, a szükséges 120 millió forintból 61 millió forintot kapunk. Az iskolánál a 315 milliós kiadásból csupán 148 millió forintra számíthatunk – szögezte le a településvezető.

Az iskolabővítés egy több mint háromszázmillió forintos beruházás lenne Jánossomorján.
Az iskolabővítés egy több mint háromszázmillió forintos beruházás lenne Jánossomorján.

A kisváros működési kiadásainak összege 922 millió forint, a beruházásoké 336 millió, míg felújításokra 35 millió forint jut. Az utóbbinál többek közt 17 millió forintot szánnak a belterületi utakra, ötmillió forintot a mosonszentjánosi ravatalozóra.

A nem kötelező feladatok között az orvosi ügyelet fenntartása 12,5 milliót visz el a város költségvetéséből, a művészeti iskolát 8 millió forinttal támogatják, a közvilágítás 17,8 millió forintba kerül.
Idén közel háromszázmillió forintos beruházás során csatlakozik Jánossomorja a hozzá tartozó Várbaloggal a mosonmagyaróvári vízellátó rendszerhez - mondta Kurunczi Károly polgármester.


Idén közel háromszázmillió forintos (ebből adódik a nagyobb főösszegű 2010-es büdzsé) beruházás során csatlakozik Jánossomorja a hozzá tartozó Várbaloggal a mosonmagyaróvári vízellátó rendszerhez. Egy másik jelentős beruházás lehet az iskolabővítés, amint arról korábban írtunk, erről egy öttagú bizottság dönt. A jánossomorjaiak egy több mint 300 millió forintos fejlesztésben gondolkodnak (ennek részleteire visszatérünk a napokban), mely a polgármester szerint hosszú évtizedekre biztosítaná a helyi és környékbeli gyermekeknek egy korszerű, XXI. századi légkörű oktatási intézmény meglétét.

Olvasóink írták

 • 4. jánosi 2010. március 03. 18:42
  „3.
  nos úgy néz ki, hogy nem kell megmenteni ! Nincs pályázat, kevés a várható gyerek .............”
 • 3. judith1971 2010. március 02. 08:53
  „Szentpéteriek! Mentsük meg az iskolánkat!”
 • 2. embertelen 2010. március 01. 22:02
  „Tisztelt Jánosi!

  Délelőtt elolvastam a cikket, de nekem nem tűnt fel ez az oltári baromság. Azt hiszem még vagyunk egypáran. Kösz szépen a felvilágosítást. Érdekes, hogy az ilyen alapvető hibák mindig csak a mosonmagyaróvári újságíróknál fordulnak elő. Jobban figyelhetnének!”
 • 1. Jánosi 2010. március 01. 20:33
  „Szerintem az 1,357 milliárd, az nem egymilliárd-háromszázötvenhétezer.
  Jó voltam matekból :))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közlekedési verseny

A Középiskolás közlekedésbiztonsági kupa elnevezésű verseny területi selejtezőjét tartják március… Tovább olvasom