Kisalföld logö

2017. 06. 25. vasárnap - Vilmos 22°C | 32°C Még több cikk.

Egyelőre amatőrök a harcosok a gimipályán

Mosonmagyaróváron a hétéves múltra visszatekintő amerikaifutball-csapat ismét megpróbálkozik a klub hivatalos megalakításával. Sportágukat iskolákban is népszerűsítik.

Az amerikai futball kedvelői Mosonmagyaróváron már többször is nekifutottak egy hivatalos egyesület létrehozásának. Egyelőre kevés a játékos. Farkas Zsolt, a mosonmagyaróvári Warriors játékosa elmondta, egy amerikai futballt kedvelő baráti társaság a pályán is szerette volna átélni mindazt, amit addig csak a televízióban láttak.

– Ennek már hét éve. Azt gondoltuk, könnyebb lesz összehozni egy hivatalos csapatot. Ehhez a szövetség által is elfogadott alapító okirat kell. Feltétel továbbá a saját pálya és az elegendő játékos.

A fiúk most a Kossuth-gimnázium pályáján edzenek péntekenként öttől hétig. Noha az amatőr csapatban szerepel több olyan játékos is, akik már a Közép-Európa Ligában is megfordultak, a játékosszám egyelőre kevés. Frikton Zoltán, a csapat elnöke elpanaszolta: a város elmarasztalta őket, mivel jogcím nélkül használják a "Mosonmagyaróvár" nevet.
– Ez a játék csapatsport, a 11 pályán lévő ember egyszerre mozog, gondolkodik, egymásra vagyunk utalva.

A toborzás és játék népszerűsítése érdekében az iskolai testnevelésórákra szeretnénk bevinni az amerikai focit. Vannak iskolák, tanárok, akik mellettünk állnak, de még dolgoznunk kell a hivatalos elismertetésünkig – fogalmazott az elnök.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közösen pályáztak, így kaptak 362 milliót

Többszöri sikertelen pályázat után, immár összefogva és konzorciumot alkotva, 362 millió forintos… Tovább olvasom