Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Egyből egy volt a választási lehetőség

Éles viták közepette nevezte ki a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete az újonnan alapított városi kollégium igazgatóját.

Az ellenzék azt kifogásolta, hogy csupán egyetlen – állítólag Fidesz-közeli – jelentkező volt az álláshelyre.

Mosonmagyaróvár önkormányzata még februárban határozott egy összevont, önálló városi kollégium létrehozásáról. A város fenntartásában eddig két diákszálló működött, összesen 180 férőhellyel a Kossuth-gimnázium és a Hunyadi-középiskola kezelésében. Az elmúlt években mindkét helyen erősen csökkent a férőhely-kihasználtság, így a felesleges kapacitások fenntartása évente mintegy 24 millió forintos veszteséget okozott. Ezért döntött úgy az önkormányzat, hogy a két intézmény összevonásával egy önálló városi kollégiumot hoz létre.
A képviselő-testület legutóbbi ülésén fogadta el az új intézmény költségvetését és nevezte ki igazgatóját.

Az új kollégium tíz alkalmazottal működik majd, akik közül egy munkatárs a Hunyadi-kollégiumból, kilencen pedig a Kossuth-gimnáziumból kerülnek át. Az önálló kollégium feladatait eddig a Kossuth-gimnázium, valamint a Hunyadi-iskola diákotthona látta el. A kollégiumi szakfeladat előirányzatait ennek megfelelően az intézmények keretei között hagyták jóvá a város idei költségvetésében. Ennek megszűnésével az érintett intézményektől zárolják az erre tervezett előirányzatokat és átcsoportosítják az új intézményhez. Ebből alakították ki a kollégium költségvetését az év hátralévő részére. Így dologi kiadásokra 3,4 millió, míg személyi kiadásokra 7,47 millió forintot terveztek. Az intézmény 1,49 millió működési bevétellel és 9,42 millió forint önkormányzati támogatással számol.

A tanácskozáson éles vitát váltott ki az új városi kollégium igazgatójának kinevezése. Az ellenzék azt kifogásolta, hogy csupán egyetlen pályázó volt az állás betöltésére. Szentkuti Károly (SZDSZ) szerint azért nem jelentkeztek többen, mert már a pályázat kiírásakor azt beszélték a városban, hogy megvan az esélyes „befutó", aki ráadásul közeli kapcsolatban áll a Fidesz egyik helyi vezetőjével is. Nagy István alpolgármester visszautasította ezeket a feltételezéseket és hangsúlyozta: ők is jobban örültek volna, ha több pályázó közül választhatnak. Szabó Miklós polgármester arra hívta fel a figyelmet, hogy az elmúlt négy évben is az esetek többségében egy pályázó volt az intézményvezetői álláshelyekre. Ez vélhetően annak tudható be, hogy nem vonzó ez az állás. A képviselő-testület végül Simon Zsuzsannát nevezte ki öt évre a városi kollégium igazgatójának.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folyóba ugrott és eltűnt

Eltűnés miatt folytat eljárást a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság annak a középkorú férfinek az… Tovább olvasom