Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Egy terápiás lóra gyűjt a Rotary

Hagyományos őszi jótékonysági koncertjén – melynek idén a Csík zenekar a vendége – egy terápiás pónira gyűjt a mosonmagyaróvári Rotary klub. A karitatív civil szervezet további terveiről a júliustól elnöklő Gondár Györgyöt kérdeztük
Július elsejétől Gondár György az elnöke a mosonmagyaróvári, huszonkét tagot számláló Rotary klubnak.

– Nagyon fontosnak tartjuk a klubok, egyesületek közti együttműködést. Ennek szellemében a nyár folyamán a helyi Lions klubbal közösen egy osztrák szálloda használt, de jó állapotú, lecserélt berendezéseit (ágyak, székek, matracok) hoztuk Mosonmagyaróvárra. Ebből jutott a város hajléktalanszállójának és a Köveskálon most kialakítandó ifjúsági művésztelepnek is. A dunakeszi Rotaryval közösen egy svájci színház felajánlását – nagyon jó minőségű étkészleteket, evőeszközöket – szállítottuk haza, melynek nagy része ugyancsak Köveskálra kerül majd, akárcsak az a több mint tízezer kötetes könyvállomány, melyet egy felszámolt cégtől vettünk át – fogalmazott az új elnök.

A gyermekek gyógyításáért: A Mosonmagyaróvári Rotary Club tagjai a képen látható terápiás lovat szeretnék megvásárolni.
A gyermekek gyógyításáért: A Mosonmagyaróvári Rotary Club tagjai a képen látható terápiás lovat szeretnék megvásárolni.

Szerinte nagy megtiszteltetés érte a szervezetet azzal, hogy augusztus végén a Rotary district találkozóját Mosonmagyaróváron rendezhették meg. Ekkor a mosonmagyaróvári elnököt beválasztották a magyarországi Rotary stratégiai munkacsoportjába, melynek feladatai közé tartozik többek közt a tagbővítés vagy a szervezet bevezetése a köztudatba.
Az elnök szerint a helyi szervezetekkel való jó együttműködést mutatja az is, hogy a Mofém Fúvószenekar, a Lajtha László és Lipóti Vegyeskar is elfogadta az első hívó szóra felkérésüket a Győri Fröccsnapokra. Érdekesség, hogy a Lajtha László Vegyeskar novemberi koncertjének bevételét a karitatív szervezetnek ajánlja fel.

A klub egyébként október 12-én ismét megszervezi hagyományos jótékonysági koncertjét, melynek vendége a Csík zenekar lesz. Erre a jegyek már az első két hétben elfogytak. A bevételt hippoterápiás kezelésre szorulók gyógyítására fordítja a klub.

– Egy terápiás kezelésre alkalmas reit pónit szeretnénk vásárolni a koncert bevételéből, de pályázati forrást is remélünk a Rotary Alapítványtól. A ló képzése elkezdődött. Dr. Wagner Kinga lovasterapeuta már foglalkozik a mozgássérült gyermekekkel – fűzte hozzá Gondár György.

Ösztöndíj diákoknak
A Rotary a mosonmagyaróvári önkormányzattal közösen írt ki pályázatot a kiemelkedően tanuló, ám nehéz szociális helyzetű középiskolásoknak. Erre a 11–12. évfolyamosok szeptember végéig jelentkezhettek. Október végéig döntenek az egymillió forintos keret felosztásáról.

Olvasóink írták

  • 1. HT 2012. október 05. 14:48
    „Nagyon hasznos amit tesznek önzetlenül.Gratulálok! Sok sikert kívánok!”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

X-Faktor: a legjobb 25 között Feng Ya Ou Ferenc

A legjobb huszonöt közé került a mosonmagyaróvári Feng Ya Ou Ferenc az X-Faktor tehetségkutató… Tovább olvasom