Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Egy reggeli diákbarát járat maradt

A menetrendváltozás miatt több százan ugyanazt a vonatot használják, amire alig lehet felférni.

Olvasónk levele

„ A MÁV december 11-től megváltoztatta a menetrendeket. Már az első nap bebizonyosodott, hogyan lehet elrontani egy jól bevált gyakorlatot. Kaotikus állapotok uralkodtak december 12-én a Mosonmagyaróvár–Győr vonalon. A régi menetrend szerint az eurorégiós személyvonat előtt haladt egy gyorsvonat, ami a mosonmagyaróváriak egy részét szállította: így az »EU-vonaton« általában volt valamennyi hely, de az is csak álló. Az új menetrend szerint viszont a gyorsvonatot hat óra körül indítják, így szinte egy óvári sem megy el vele, mindenki a régióst használja. Kimlén (ami Mosonmagyaróvár után a második megálló) már a diákok fele nem tudott felszállni a vonatra, és kénytelen volt egy későbbi járattal eljutni az iskolába. Így jó pár diák elkésett az első órájáról. Szeretném, ha egy kis figyelmet szentelnének ennek a dolognak, mert ez így nem normális!" – küldte el panaszát szerkesztőségünkbe olvasónk.

Két szerelvényre felfértek

A Kisalföld több bejárós diákot is megszólaltatott. Mindannyiuk szerint óriási a káosz hétfő óta a reggeli járaton. Nézzük a tényeket: múlt hét végéig két „diákbarát", iskolakezdéshez igazodó vonat indult reggel a megyeszékhelyre Mosonmagyaróvárról: ezeket használták a legtöbben. Az egyik a 6 óra 35-ös gyors, a másik egy hét perccel később induló eurorégiós járat. Aki nem érte el az egyiket, a másikon még így is akadt hely, igaz, legtöbbször csak álló. Ráadásul jó néhány közép- és főiskolás száll fel még Kimlénél, Lébénynél, Öttevényen, Abdán.

Kimlén a fele lemaradt

A december 11-i menetrendváltozás azonban hatalmas zűrzavart és zsúfoltságot okozott. A 6 óra 35-ös gyorsvonat helyetti járat korábban indul, már néhány perccel hat óra után: aki ezt választja, már fél hét körül beér Győrbe, s legkésőbb hétre az iskolába is. Hétfő óta szinte alig szállt fel óvári diák erre a vonatra, mindenki a hat óra negyvenkettes „régiós járatot" várta. Több százan zsúfolódtak fel, s több ízben akadt, amikor már Kimlén nem lehetett felszállni a vonatra. Különösen zűrös a helyzet hétfőn, amikor a kollégisták is erre a járatra préselődnek fel, ha tudnak.

A MÁV Rt. sajtóosztálya bár választ ígért, egyelőre nem reagált felvetéseinkre. Két dolgot kérdeztünk az illetékesektől: miért volt indokolt a menetrend mosonmagyaróváriakat érintő változtatása, s megoldható-e a jövőben az itteni bejárós tanulók gondja?

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Élhető kisvárost terveznek

Jánossomorja önálló statisztikai kistérségi központtá szeretne válni - áll a város most elkészült… Tovább olvasom