Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Egy óvári ajánlat a Flexumra

Mosonmagyaróvár önkormányzata hatvanhét százalékos többségi tulajdonát eladja a Flexum részvénytársaságban. A pályázati határidő végéig egy ajánlat érkezett: egy helyi érdekeltségű kft.-től.
Május huszonkilencedikén kerülnek Mosonmagyaróvár képviselő-testülete elé a Flexum rt. többségi részvénypakettje értékesítésére tett vételi ajánlat részletei. A cégre egyetlen jelentkező van: információink szerint az ajánlatot tett potenciális vevő a cég jelenlegi menedzsmentjéből kerül ki. Botos Gábor főtanácsos szerint, bár ketten – még egy budapesti székhelyű cég – vitték el a tájékoztató csomagot, ám végül csak a mosonmagyaróvári kft. pályázott a város többségi tulajdonára.
– A tárgyalóbizottság hamarosan asztalhoz ül az érdeklődővel, majd a gazdasági és költségvetési bizottság után május végén kerül a képviselő-testület elé az ajánlat – kezdte a főtanácsos. – Feltételként szabtuk meg a város 301 és fél milliós névértékű részvényei megvételekor, hogy a középtávú kötelezettségeket teljesítenie kell a vevőnek. Ezek közé tartozik a mosoni üzletház befejezése, a termálrekonstrukció folytatása és a kertészet telephelyén kialakítandó gyógyfürdők felépítése. Kritériumként szabtuk meg a többi társtulajdonossal való kapcsolattartást is. Mivel a Flexumnak részesedése van a Joule Kft.-ben, így ha a részvénytársaság magántulajdonba kerül, akkor előtte az önkormányzat kiváltja itteni kisebbségi részvényeit. Az eladással kapcsolatban limitet nem szabtunk meg, mindössze annyit, hogy a megajánlott összeg öt százalékát kell biztosítékként letenni – tudtuk meg Botos Gábortól.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szakemberei mindent tudnak a tejről

A mosonmagyaróvári Magyar Tejgazdasági Kísérleti Intézet alapjait száz éve Ujhelyi Imre rakta le. Az… Tovább olvasom