Kisalföld logö

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 2°C | 7°C Még több cikk.

˝Egy nép azt mondta, elég volt˝

˝Semmi sem fogható ehhez a naphoz a történelemben, 1848. március 15-e sem. Valami hihetetlen és szokatlan történt. Esélyt nem latolgatva, következményekkel nem számolva egy nép azt mondta, elég volt˝ – hangsúlyozta október 23-i ünnepi beszédében Árvay István mosonmagyaróvári alpolgármester.

A Himnusz eléneklésével indult a mosonmagyaróvári ünnepi megemlékezés a Flesch Károly Kulturális Központban, melyen Árvay István alpolgármester méltatta az 1956-os forradalom jelentőségét: – 1956-nak nincs egy, mindenki számára kötelező igazsága, van azonban minden emlékező számára testre szabott, jövőnket és gondolkodásunkat meghatározó jelentése – emelte ki az ünnepi szónok. Árvay István szerint – annak ellenére, hogy 57 év telt el a forradalom óta – nem látszik megbékélés kibontakozni 1956 körül. Tisztaságát „ma is beszennyezi saját bizonytalanságunk".

A rendezvényen elismerték Simon Zsuzsanna, a Mosonmagyaróvári ’56-os Egyesület titkára, a Gulyás Lajos Kollégium intézményvezetője a forradalom eszméjének megőrzésére irányuló tevékenységét.
1956, te csillag címmel a Theatrum Ad Flexum, a Visszhang vegyes kar és a Flex@rt Dance zenés-táncos előadása zárta a megemlékezést.

Olvasóink írták

  • 3. kocsoggorog 2013. október 26. 21:19
    „Mikor ilyet olvasok, az jut az eszembe, hogy a holokauszt tagadás bűncselekmény, de 56-ot szabad gyalázni? Niccolo, ugye csak viccelsz?”
  • 2. Abrafax 2013. október 25. 18:45
    „Még mindig nem ették meg a molyok a pufajkát, Mikulás?”
  • 1. niccolo 2013. október 25. 07:39
    „Hogy meri 1848-at összehasonlitani 1956-tal?! Ott az ország tényleges függetlensége volt a tét.56ban ha győz a utcai <moderálva> már 60-as években bezártak volna a gyárak,lerombolt volna mindent a Közös piac.Volt legalább majd 40 év boldogság, aki becsülettel élt,dolgozott nem hurcolták el,náluk sose járt ,a´ fekete autó.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beszámolók, módosítások, pályázatok

Soros ülését tartja a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete csütörtökön délután 1 órakor… Tovább olvasom