Kisalföld logö

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Egy keréken, rendszám nélkül

A közlekedési szabályokat semmibe véve, csak a sisak mögé rejtőzve vállalják mutatványaikat.

A közlekedési szabályokat semmibe véve, arcukat eltakarva, rendszám nélkül „egykerekezik" és száguldozik néhány motoros Mosonmagyaróváron. A rendőrség csak az elmúlt napokban több mint egytucatnyi motorost jelentett fel.

Azt tartja a mondás, okos ember más kárából tanul. Úgy tűnik, ez a bölcsesség több mosonmagyaróvári motorosra sem igaz. Hiába történnek újabb és újabb tragédiák figyelmetlenségből vagy vagányságból, nem vesznek vissza a sebességből és hajmeresztő mutatványaikból.

Még el sem kezdődött igazán a nyári motoros szezon, egy fiatalember máris a felelőtlen száguldozás áldozatává vált. Az már csak a véletlenen múlt, hogy éppen abban a pillanatban senki sem sétált a Fő út menti járdán.

Szemben a mentőautóval


Míg a korábbi években csak rendszámtáblájuk felgörbítésével vagy elrejtésével próbáltak kibújni a rendőri ellenőrzés alól, addig idén gátlástalanságuk már oly mértékű, hogy rendszám, műszaki vizsga és biztosítás nélkül száguldoznak motorjaikkal. Ön- és közveszélyes mutatványaikkal ugyan bátornak tűnnek, ám ahhoz már kevésbé merészek, hogy ezt fel is vállalják. Többen számoltak be arról, hogy ezek a motorosok még tankolás közben sem veszik le sisakjukat – amiben egyébként felismerhetetlenek –, nehogy esetleg a biztonsági kamera rögzítse arcukat.

Vakmerőségük és szemtelenségük már odáig terjed, hogy a minap például a szirénázó mentőautóval mentek szembe egy keréken.

Tízet feljelentettek

A helyieket egyre inkább irritáló motorosokról a rendőrség is tud és lehetőségeikhez mérten mindent megtesz annak érdekében, hogy fülön csípjék a renitenseket. A Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság közrendvédelmi és közlekedésrendészeti osztályának munkatársai egyaránt kiemelt figyelmet fordítanak a szabálytalankodó motorosok lefülelésére.

A közlekedési járőrök az elmúlt napokban összesen tíz motorost jelentettek fel különböző szabálysértések miatt. Négyen közülük ittasan vezettek, néhányan bukósisak nélkül motoroztak, de volt olyan is, akinek biztosítása nem volt a járműre vagy a rendszámtábláját hajlították meg. A járőrök a minap azért állítottak meg egy motorost, mert utasát, aki egyébként a testvére volt, bukósisak nélkül szállította. A vezetőnek azonban nem ez volt az egyetlen bűne. Vérvételre is előállították, mivel az alkoholszonda magas értéket mutatott nála.

Előállítottak egy levéli fiatalembert is, aki nagymotorjával közlekedett rendszám nélkül. A járművet semmiféle papírral nem tudta igazolni és vezetői engedélye sem volt. A rendőrök a motort addig lefoglalták, amíg a fiatalember a tulajdonjogát nem tudta igazolni.

Lebukás: 100 ezer forint

A rendszám nélküli motorozás lebukás esetén drága mulatság, hiszen 100 ezer forintig büntethető. Ez esetben a biztosítás és a műszaki vizsga hiánya halmozott szabálysértést jelent.

A motorosok ugyanakkor nem szeretik, ha általánosítva beszélnek róluk. Mint mondják, csak néhányan vannak, akik a szabályokat semmibe véve száguldoznak a városban, szerintük azonban a többség nem ilyen.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem félrekezelés okozza az eltérést

A mosonmagyaróvári Karolina Kórház igazgatója szerint nem feltétlenül félrekezelések miatt tér el az intézményeknél sok esetben a klinikai és kórbonctani diagnózis. A mosonmagyaróvári kórház is közte van azon intézményeknek, melyek adatai alapján elkészült jelentésből vonta le vihart kavaró következtetését a szakminiszter. Tovább olvasom