Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Egy hétköznap délután a vasútállomáson

A benzin és a gázolaj ára az egekben, ezért állítólag egyre kevesebben ülnek autóba. Ám nem ezt bizonyítja a mosoni vasútállomás zsúfolt parkolója. Aki hétköznap délután érkezik ide, annak szinte lehetetlen várakozóhelyet találnia. Ezzel szemben a buszok konganak az ürességtől.
Csütörtök délután 1 óra. A szokásos 10 perces késéssel megérkezett Budapestről a vonat. Kitódul az embertömeg, nagy részük céltudatosan a parkoló felé indul. Egy idős házaspárt kérdezünk: honnan hová? „Debrecenből jöttünk, kedveském, most vagyunk itt először. Kijöttek elénk autóval, mert azt sem tudnánk, merre induljunk" – mondják.

A fiatalabbakat azonban nem riasztja el az idegen környezet attól, hogy a tömegközlekedésre bízzák magukat. A buszmegállóban hatalmas hátizsákkal kicsit elveszetten ácsorog egy fiú. Megtudjuk, hogy Budapestről érkezett, és kenuzni megy Dunakilitire. „A többiek a korábbi vonattal jöttek el, amit én lekéstem. Így most egyedül kell odatalálnom a találkozóhelyre. Minden szépen ki van táblázva, csak épp a Dunakiliti feliratot nem találom sehol" – mondja kicsit szomorúan.

Bizony, mióta a hivatalos autóbusz-végállomást elvitték a vasútállomás mellől, sokan vannak bajban. Rengeteg panaszt hallani, hogy teljesen felforgatták a menetrendeket, és alig lehet kiigazodni a buszokon. Nem is beszélve a jegyárakról.

„A járatok nem illeszkednek a munkaidőmhöz, ezért járok autóval Dunaszigetről" – mondta Pintérné Földes Éva MÁV-dolgozó. „Amikor délután jövök, alig találok parkolóhelyet. Kicsi is ez a parkoló, főleg, hogy akik Ausztriába járnak dolgozni, azok is itt parkolnak, mert itt nem kell fizetni. Reggel mindenki jön a saját kocsijával, amit itt letesznek, átülnek egybe és azzal mennek tovább" – állította a hölgy.

Elcsípek egy férfit is a fiával, aki ugyan most csak a kisboltba szalad be, de van véleménye a témáról. „Mi jánossomorjaiak vagyunk. Ha a feleségemmel és a három gyerekkel busszal utaznánk be, az akár kétezer forintba is kerülne. Annyiból öt liter gázolajat veszek, és háromszor bejövök a városba. Nem éri meg busszal közlekedni" – mondta a férfi.

Mielőtt hazaindulnánk, megvárjuk, hogy elmenjen a háromnegyed kettes vonat Győrbe. Sokakat autóval hoznak ki rá. A járművel egy pillanatra megállnak a váróterem bejárata előtt, az utazni vágyó kiszáll, majd mennek is tovább. Üres helyet csak a mozgáskorlátozottaknak kijelölt részen találnának. Becsülendő, hogy azt nem foglalják el. Vagy csak nem tudnák kifizetni a bírságot a benzinárak mellett?

Olvasóink írták

 • 8. kerekes652 2012. augusztus 29. 08:12
  „Kérem szépen!

  Nekem nincs autóm,de....

  -Ha nem nagy csomagokkal utazom, akkor a városon belül kerékpárral nincs távolság! 30 perc alatt a város bármely pontjából eljutok a vasútálomásra. Kerékpár lezár. Kész.
  -Ha családdal és csomagokkal utazunk, akkor bizony 700 Ft-ért bármelyik taxi elvisz. Gyorsak, tiszták, "háztól-házig"!!!

  A K.Volán ezzel nem tud versenyezni, az már biztos.”
 • 7. babyangyal 2012. augusztus 27. 14:43
  „Sajnos drága a tömegközlekedés én így nagyon ritkán veszem igénybe városon belül meg soha hiszen Mosonmagyaróváron belül nincs értelme gyalog és kerékpáron is elérhető minden ,viszont a cikk nem igazán arról szól amit az ember várna címből -,-”
 • 6. Lone_wolf.. 2012. augusztus 26. 11:19
  „Minek járjon busszal bárki is ha a töredékéért eljut kocsival?Még úgyis hogy a benzinár az egekben és ráadásul egy nagy szar az üzemanyag bármelyik kútnál is tankol az ember.Össze nem mérhető külföldivel.Ebben az országban szinte semmi nem éri meg.”
 • 5. Ambar 2012. augusztus 24. 20:21
  „Valamikor egyszerű volt a busz menetrend és évekig jól működött.Most átláthatatlan és szinte mindenki panaszkodik.Tényleg igaz !Nem értem hogy miért nem szakemberek készítették el.Úgy néz ki mint a politikai zavarkeltés, ez az állapot.Remek hozzáértő képviselő kidolgozta és az önkormányzat rábólintott az utazni akaró sok hozzá nem értő meg használni akarja. Hát nem jobb kímélni a buszokat a sok üresjárattal?Így kevesebb az önkormányzati hozzájárulás.Az emberek meg megoldják ahogy tudják ,egyéni ügy!Még hogy tömegközlekedés micsoda retró megfogalmazás!”
 • 4. kotorék 2012. augusztus 23. 13:13
  „Egy csillógó szemű suhanc szétverte városunk buszközlekedését , ne csodálkozzon senki ,hogy nem járnak a zemberek busszal.
  Azóta sem hallani semmit a plusz millió kilóméterről amit a közlekedési vállalat leszámlázott.
  Mindenesetre nem rossz egy kép a Kisalföldben amikor a helyközi választások előtti napokban az úr a bizonyítékokat viszi be az ügyészségre!
  Erre mondják : nem rossz! A végeredmény pedig a fenti cikkben.
  De tényleg megérne egy cikket az újságjukban arról is ,hogy most hogyan állunk azzal a plusz millió kilóméterrel!”
 • 3. katkat 2012. augusztus 22. 23:14
  „Sajnos Mosonmagyaróváron a helyi járatok szinte csak a Vasútállomás-Tescó útvonalon közlekednek. (nem véletlenül írtam Tescót az autóbusz végállomás helyett) Aki nem ezen az útvonalon lakik az kénytelen kocsival menni az állomásra, hétvégén pedig még rosszabb a helyzet.”
 • 2. Contar 2012. augusztus 22. 10:59
  „"Csütörtök délután 1 óra. A szokásos 10 perces késéssel megérkezett Budapestről a vonat. "
  Megnéztem az Elvirán a menetrendet: Bp-ről 12:13-kor és 13:13-kor érkezik vonat. Tehát vagy a délután 1 órakor érkezés, vagy a tízperces késés nem fedi a valóságot!”
 • 1. Contar 2012. augusztus 21. 12:08
  „Na, szóval a cikk nem a vasútállomásról szól, hanem arról, hogy ki mivel érkezik oda, illetve távozik onnan!
  Egyébként jó a cikk!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Naplegenda a Szent István Napokon

Az R-GO, a Hooligans, a Tankcsapda, Mága Zoltán szórakoztatta többek közt a mosonmagyaróvári Szent… Tovább olvasom