Kisalföld logö

2017. 05. 27. szombat - Hella 13°C | 24°C Még több cikk.

Egy hét szünet a hédervári iskolában a drága gáz miatt

"Szénszünet" vár a hédervári diákokra februárban - tudta meg portálunk. Igaz, a pihenőt nem a szén, hanem a gáz drágasága indokolja.

"A képviselőtestület egyhangúlag támogatta és megszavazta, hogy februárban egy hét szünetet tartsanak az iskolában. Erre február 7 és 12 között került sor" – mondta portálunknak Juhász József, Hédervár polgármestere.

"Döntésünket figyelemfelhívó akciónak szánjuk. Egyrészt szeretnénk felhívni a figyelmet a rendkívül magas gázárakra, melyek minden egyes településre óriási terhet rónak.


Tőlünk nyugatra síszünetet tartanak az iskolákban, nálunk `gázszünetet´.
Tőlünk nyugatra síszünetet tartanak az iskolákban, nálunk `gázszünetet´.


Ezenkívül azt is kívánjuk tudatosítani, hogy az alternatív energiák kihasználása rendkívül gyerekcipőben jár Magyarországon.

Ezen a tendencia megfordítása véleményem szerint csak akkor lehetséges, ha az állam komplex pályázati programokat ír ki az önkormányzatok számára" - folytatta Juhász József.

Majd hozzátette: "a szünet a mecséri és lipóti gyerekeket is érinti, mivel Héderváron oktatási központ működik".

Arra a kérdésünkre, miszerint az egy hét szünetet hogyan fogják bepótolni az iskolások, Hédervár polgármestere úgy válaszolt: "a pedagógiai programunk lehetővé teszi, hogy a gyerekek ne essenek ki a tanulmányokból, s ezért ne kelljen nyáron egy héttel ráhúzni a tanévre".Január elsejétől három önkormányzatnál négynapos a munkahét

Az azonos körjegyzőség alá tartozó Hédervár, Lipót és Mecsér településeken januártól bevezették a heti négynapos a hivatali munkaidőt is.

Ennek oka szintén a takarékossági szándék.Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. 41 2011. január 21. 10:42
  „Pedagógiai program,hm szép mondat.Minden tiszteletem a pedagógusoké volt az elmúlt hétig.Most dühös vagyok.Most döbbentem rá,hogy naiv voltam.Azt feltételeztem,hogy a programba az is beletartozik,hogy onnantól kezdve,amint a gyerekem átlépi az iskola kapuit,jó kezekbe van.Vigyáznak Rá és próbálják megvédeni az erőszakos kinti világtól.Nem veszik észre,hogy iskolájukban tombol az erőszak.Petárdát hoz a gyerek,beírunk neki.Naponta megver valakit,beírunk ismét.Ha megvernek egy erőszakot nem szerető kisgyereket(történetesen az én fiamat),hát neki is beírunk.A válasz ,hogy miért is:ott volt a verekedésnél.Jó válasz,de nem helyes.Hiszen Őt ütötték ketten.Furcsa lett volna ha nincs ott.Nem baj,tudomásul vettük.A suliba meleg legyen,leadjuk az anyagot,tesszük a pedagógiai programba leírtakat,aztán a gyerek 8.után elmegy .Ki:. sérülten,ki pedig erőszakosan.TISZTELET A KIVÉTEL.MERT HÁLA ISTENNEK,NAGY SZÁMMAL VANNAK ŐK IS!!!!”
 • 22. INVEKTUS 2011. január 18. 17:15
  „Most pancsernak IGAZAVAN !!!!”
 • 21. pancser 2011. január 14. 18:08
  „Van aki hetet havat összehord például 12-13. Nekem mondhattok amit akartok a helyi önkormányzat kit képvisel? A gyerekeket nyilván nem mert nem akar fűteni nekik az iskolában! A helyi önkormányzatnak nem az a dolga, hogy az ország településeivel foglalkozzon. Még azt is képtelenek felfogni, hogy saját gyerekeiknek mi az érdeke. Az én véleményem az, hogy inkább én halok éhen mint a gyerekem, inkább én fázom mint a gyerekek. Ez alapvető szülői hozzáállás normális esetben. De ilyennek kéne lennie az önkormányzat hozzáállásának is. De nem nekik az kell, hogy gyermekeiket politikai játéknak használják a b......k! Szülők, hova tettétek a józan eszeteket. olvassatok be a testületnek! "kiscsillag66" minden szavad helyes!”
 • 20. kiscsillag66 2011. január 14. 17:41
  „A hédervári önkormányzat nincs különösebben nehéz helyzetben, csak egyszerűen spórolni szeretnének. Arra a kedves képviselők azonban nem gondolnak, hogy a családokat milyen nehéz helyzetbe hozzák ezzel. Vegyen ki egy hét szabit a szülő is? Fűtsön mindenki otthon a gyereknek? A fűtőrendszert alapjáraton mindenképpen üzemeltetniük kell. Vagy esetleg a tiszteltek valóban síelni mennek, és így oldották meg a szabadságot? Még a nagy országos médiavisszhangot sem értem. Szerintem csak reklám az egész. Lehet, hogy a helyi FŐVÁLLALKOZÓNAK?”
 • 19. RUDI 2011. január 14. 14:10
  „Engem mindig a szomorúság fog el ha azt olvasom, hogy pont az iskolák, óvodák ,amiket érint, és súlyt a teher ,mivel fűtési gondokkal szenvednek.Bár tudom nagyon nehéz , és költséges fen tartani az épületeket, de miért pont azokat, mikben okítások zajlanak és intézmények szűnnek meg ,vagy rövidített óra számmal működnek.”
 • 18. SchmeidlPéter 2011. január 14. 13:42
  „A szombathelyi börtönben meg padlófűtés, sportpálya, étterem, könyvtár, orvosi rendelő, klubszoba van. Legyen inkább ott szénszünet (mármint egy hétig fűtés nélkül a cellák), aztán mindjárt kevésbé akarnak bekerülni egyesek.”
 • 17. fióka 2011. január 14. 11:29
  „16. mais 2011.01.14. 10:52-->nem akarlak elkeseríteni ,de sokkal,de sokkal rosszabb lessz csak ezeket az információkat nem publikálják.Olyan szintes csúszunk lefele,hogy az embereknek fel sincs idejük eszmélni mert már csak azzal szembesülnek,hogy NINCS.”
 • 16. mais 2011. január 14. 10:52
  „Szörnyű ... hogy 2011-be sok iskolába azért nem lehet tanítás ,mert spórolni kell a gázzal ,vagy már nem is tudnak befűteni a tantermekbe ... olyan ,mint ha egész Magyarország vissza ment volna időbe legalább 60 évet !
  Háború utáni idők .. :( ( szénszünet)”
 • 15. Pofátlan 2011. január 14. 10:50
  „Az meg még hab a tortán hogy az új körjegyzőség székhelye Darnózseli.
  Köszönetet mondhatnak a hédervári lakosok azoknak akik Hédervár ellen dolgoznak felelős beosztásban.”
 • 14. Flamo 2011. január 14. 08:30
  „A tanárok ilyenkor mit csinálnak?
  A munkahelyemen egy hétig nem dolgoznék, fizetést sem kapnék érte, vagy kényszerszabadságra küldenének...”
 • 13. fióka 2011. január 14. 08:24
  „Orbán világuralkodó szépen lassan,de biztossan nyomorba dönti az országot,mondjuk az mszp elég sokat segített se iskola se kórház se nyugdíj se önkormányzat se oktatás se igazságszolgáltatás.....
  ugyanazt csinálja fidesz mind a mszp hazudnak éjjel hazudnak nappal hazudnak este "TE MEG ROHADJÁL MEG AHOL VAGY"”
 • 12. okostojas007 2011. január 14. 07:53
  „putyinnak szólni ?????
  talán nem kellett volna beleszarni abba a tányérba amiből a pancserek enni ( gázt is ) kérnek...”
 • 11. buggyant 2011. január 14. 06:41
  „Rohamos fejlődés útjára lépett országunk. Kár, hogy visszafelé lépked. Illetve már sprintre kapcsolt...”
 • 10. HarconaMarcos 2011. január 13. 23:26
  „Kicsit off:
  Kíváncsi volnék, hogy a médiahatóság Ice-T vs. Tilos bohóckodásának árából hány iskolát hány napig lehetne fűteni!
  De komolyan, fűtetlen iskolákban ülnek gyerekek, soknak ennivaló sem jut rendesen, és az ifjúság védelmének legfőbb problémáját abban látják, hogy nehogy angol káromkodást halljanak a rádióban?!”
 • 9. b05co 2011. január 13. 22:59
  „Lehet, hogy megtehetted, nemes cselekedet és a jövőben is szükség van ilyenre, de manapság sokan örülnek, ha otthon nem fagynak meg. Az önkormányzatok működését ellehetetlenítették, ott sincs pénz. Pályázni pedig, akkor lehet, ha van mire és országos szinten, de még régiós szinten is csekély esélyekkel indulnak a települések és alig akad pár szerencsés falu vagy város. Rengeteg az iskola, kevés a gyerek, az utazás másik iskolába költséges és sok helyen nem is megoldható. Én úgy gondolom, hogy ezt a problémát nem a szülőknek kell megoldania, hanem az államnak, ugyanis az önkormányzatok sem tudnak a semmiből adni. Hozzáteszem, viszonylag enyhe telünk van / volt. Bele se merek gondolni tartós fagyot hozó télen (értsd 2-3 hónap folyamatos mínusz) mi lesz ebben az országban. Gondolom máshogy nem nagyon tudták megoldani a dolgot, így majd mennek a gyerek nyáron iskolába, amikor nem kell fűteni. Az is lehet, hogy pár éven belül télen lesz szünet és a nyarat kell végigtanulni, mert ráharapnak az ötletre. Én már semmin nem lepődök meg.”
 • 8. pancser 2011. január 13. 21:50
  „Akkor hogyan van, lehet a gyerekeket kitenni annak, hogy nincsen iskola? Állítsanak be másik kazánt, biztosan vannak szülők akik szakmunkát tudnak adni, a másik fát, a harmadik pénzt. De hogy a gyerek ne járjon iskolába ez nekem botrányos. Én is vittem hasábfát anno az iskolába, de az iskola nem szűnt meg. Sőt annyi fa lett hirtelen, hogy kitartott a szezonban, a szülők összedobták.”
 • 7. b05co 2011. január 13. 21:17
  „pancser: ez nem úgy van ahogy te elképzeled. Többet nem mondok.”
 • 6. pancser 2011. január 13. 20:39
  „Eszetlenek, de mondhatok rosszabbat is. Pályáztak, próbáltak valami megoldás? Nem úgy tűnik! Nekem is drága meg másnak is, szóljanak Putyinnak adja olcsóbban! Az ilyen fazon nem való polgármesternek, de a testület is megéri a pénzét! Ha nincs akkor összedobják pénzt a szülők mint máskor is tették! Utána fogok nézni nem szoci véletlenül a falu bírája? Aggyon a kormány, aggyon na mer hát aggyon... a la Hofi! Segíts magadon a Isten is megsegít!”
 • 5. Truder 2011. január 13. 19:49
  „Teljesen jogos, több iskolának(önkormányzatnak) is követni kéne!”
 • 4. MSangel 2011. január 13. 18:12
  „Azért nem a gyerekeken kéne spórolni.. szégyen...”
23 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két díj az Együtt-Lét fotópályázatról

A mosonmagyaróvári Kerekes M. István két pályaművét is jutalmazták a Magyar Országgyűlés által… Tovább olvasom