Kisalföld logö

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 21°C Még több cikk.

Egy helyre telepítenék a kutyásokat

A kutyások, kutyával foglalkozók egy helyre telepítésére törekszik a mosonmagyaróvári Városüzemeltető és Fenntartó (VÜF) Kft.
Mosonmagyaróváron a befogott kóbor kutyák a gyepmesteri telepre kerülnek, ahol a karanténidő lejártáig, nyolc napig kötelesek tartani őket. Ezt követően, ha a befogott eb gazdája nem jelentkezik, illetve a kutyát nem tudják kiközvetíteni új gazdához, kötelesek az állatot elaltatni. Erre ugyan eddig még nem került sor az utóbbi egy évben, azonban a kutyatartás népszerűségével kényszerűen együtt jár a kóbor állatok számának növekedése. Az elhagyott állatok elaltatásának elkerülése érdekében lenne szükség egy olyan szervezetre, amely a már kötelezően beoltott állatok továbbtartására és kiközvetítésére alkalmas.
Láng István, a VÜF Kft. ügyvezetője a Kisalföldnek elmondta: a közelmúltban készült el a gyepmesteri telep átalakítása. Kifutót és előtetőt építettek a ketrecek elé, komfortosabbá téve ezzel a befogott jószágok itt eltöltött idejét. A továbbtartás problémája azonban még nem oldódott meg. Az ügyvezető szerint ezért is célszerű a gyepmesteri telep környékén hosszú távon egy helyre koncentrálni a kutyával foglalkozó szervezeteket. A telep körüli területek az önkormányzat tulajdonában és a VÜF Kft. kezelésében vannak.

A tervek szerint itt épülhetne ki egy menhely és az ebtenyésztők új kiképzőpályája és kutyaiskolája is. A városüzemeltető ehhez a területet biztosítja, a menhely kialakításához már a tulajdonosi hozzájárulást is kiadta.

A kidobott, elkóborolt kutyák sorsának jobbra fordítása érdekében már hosszú ideje törekszik egy menhely létrehozására a Menedék Állatvédő Alapítvány. Az állatvédők erőfeszítéseinek köszönhetően számos kutyának sikerült már gazdát találni, ám igazi megoldást a menhely jelentene. Az állatotthon tervei már elkészültek, az előzetes kalkuláció alapján a minden előírásnak megfelelő létesítmény létrehozása több millió forintba kerülne. Az alapítvány most ehhez próbálja meg előteremteni a szükséges forrásokat pályázatok segítségével és adományok gyűjtésével.
Az alapítvány nem kutyafarmot akar létrehozni, hanem a kivetett, kóbor állatoknak megfelelő körülményeket, állatorvosi ellenőrzést szeretne biztosítani és a lehető legrövidebb időn belül szerető, gondos gazdát találni nekik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi uniós konferencia

A mosonmagyaróvári egyetemi kar Phare-épülete adott tegnap otthont az Interreg IIIC Alicera … Tovább olvasom