Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Egy ház előtt várakozni tilos

Mosonmagyaróvár - Az önkormányzat illetékese szerint a szemközti oldalon lévő buszmegálló miatt tiltották meg a várakozást a Tündérfátyol utca előtti új társasház előtt. Ezzel szemben a buszmegálló éppen ott van, ahol még nem tiltják a várakozást.
Nem tudni, hogy személyes okokból vagy szakmai hibából történt-e, de tény: vitatható helyre rakták ki a várakozást tiltó táblát Mosonmagyaróváron, a Tündérfátyol utcában. A közelmúltban itt épült társasház lakói, üzlettulajdonosai meglepve tapasztalták, hogy a napokban a házuk sarkának vonalában helyezték ki a tiltó táblát. Mindennek előzménye, hogy az út újraaszfaltozását követően árkot ástak a ház elé.  Ezzel lehetetlenné vált a ház előtti kavicsos területen a parkolás.

A lakók érdeklődésükre az önkormányzattól azt a választ kapták: amennyiben vállalják a csapadékvíz-elvezető fölött kialakítandó parkoló kiépítésének költségeit, úgy ismét várakozhatnak a ház előtt. Ellenkező esetben kiraknak egy „Várakozni tilos!" táblát és odaállítanak egy közterület-felügyelőt. Végül ez valósult meg, azzal a különbséggel, hogy a közterület-felügyelők csak időnként cirkálnak a ház előtt. A lakók azért nem értik a történteket, mert a tiltó táblát nem az utca elejére helyezték ki, hanem a házuk sarkához, amit aztán az épület melletti útkereszteződés fel is old. Így csak az érintett társasház előtt tiltott a várakozás.

Az üggyel kapcsolatban Rongits József, a városháza főtanácsosa elmondta: az út felújítási terveiben szerepelt a vízelvezető kialakítása. A kivitelezéskor megkeresték a társasház tulajdonosait, hogy amennyiben hozzájárulnak a várakozóhelyek megépítéséhez, az önkormányzat átvállalja a parkolók alatti szikkasztórendszer kialakításának költségeit. Erre akkor nemleges válasz érkezett, ám az azóta megalakult társasház közös képviselője a napokban megkereste az önkormányzatot, hogy mégis vállalják a költségeket, így várhatóan megoldódik a probléma. Arra a kérdésünkre, miszerint miért nem az utca elejére, hanem a társasház elé rakták ki a tiltó táblát, a főtanácsos elmondta: ezen a szakaszon az út túloldalán egy buszmegálló van. Amennyiben az út szélén autók várakoznának, a szemből érkezők nem tudnák kikerülni a megállóban lévő buszt. Ottjártunkkor azonban megbizonyosodtunk arról, hogy az indokként felhozott buszmegálló az utca elején van, ahol még nem tiltott a várakozás.

Méhes Ákos

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

''Bizalmi válság'' a falutévé(k) miatt?

Rajka - Az egyik falutévének érvényes műsorszolgáltatási, a másiknak helyiségbérleti szerződése van… Tovább olvasom