Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Egy hajóban eveztek osztrák, magyar gyerekek

A Mosoni-Dunán hajóztak mosonmagyaróvári és burgenlandi gyerekek szombaton. A közös hajózásnak a célja elsősorban a kapcsolatépítés.
Több hajó is indult a Mosonmagyaróvári Vízisport Egyesület csónakházától Halászi irányába szombaton délelőtt. A csónakokban mosonmagyaróvári általános és középiskolás diákok eveztek, akikhez burgenlandi gyerekek is társultak. Ugyanis újabb programjához érkezett a Határon átnyúló ökoturizmus és vízi sport a Lajtán című osztrák–magyar közös projekt.

– Az osztrák és a magyar diákok közös hajózásának célja elsősorban a kapcsolatépítés. Továbbá júliusra tervezünk egy nyári tábort és be szeretnénk mutatni a gyerekeknek a vízi sportok szépségét – magyarázza Nagy Gábor, a civil szervezet elnöke.

Halásziig eveztek a magyar és osztrák gyerekek a Mosoni-Dunán.
Halásziig eveztek a magyar és osztrák gyerekek a Mosoni-Dunán.

A hétvégi rendezvényen egyébként az evezésben, kajak-kenuzásban nemzetközi sikereket elért sportolók is meséltek karrierjükről. Így többek közt a mosonmagyaróvári egyesület színeiben versenyző, de egyben edzősködő Salga István is. A csónakházhoz kilátogatók továbbá betekintést nyerhettek a három szakosztály – sárkányhajósok, evezősök és kajak-kenusok – munkájába, sőt, a vállalkozó szelleműek hajóra is szállhattak. A szervezők ügyességi játékokkal is készültek, kézműves-foglalkozásokkal a Táltos Családi Kör és a Futura munkatársainak közreműködésével.

Zárásként a Henhouse szórakoztatta a közönséget.
Nagy Gábortól azt is megtudtuk, hogy a már említett osztrák–magyar projekt keretében elindultak a hajóbeszerzések (25 kajak-kenut vásárolnak, továbbá három hajószállítót). A napokban megkezdődött a túravezető-képzés, ami nyáron egy vízi- és életmentőrészleggel is kiegészül.

A projekt segítséget nyújthat a Mosonmagyarróváron belüli folyószakaszok hajózhatóvá tételéhez, a város „körbehajózhatóságához", a partszakaszok rendezéséhez.

Az egyesületi elnök úgy tudja, ezek a munkálatok ősszel indulhatnának, ám már ezt megelőzően elhelyeznek információs és folyamkilométer-táblákat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Revíziós Napok Mosonmagyaróváron

Popély Gyula történészprofesszor a felvidék revíziójáról, majd a II. világháború utáni felvidéki… Tovább olvasom