Kisalföld logö

2017. 01. 22. vasárnap - Vince, Artúr -9°C | 2°C Még több cikk.

Egy év haladék a kórházkölcsönre Mosonmagyaróváron

Egy évvel meghosszabbította az önkormányzat a Karolina Kórháznak két és fél éve adott hitel visszafizetésének futamidejét. Az intézménynek most kellett volna visszafizetni a 150 milliót, ám erre egyelőre nincs forrás.

Még 2008-ban döntött a képviselő-testület arról, hogy 150 milliós kamatmentes kölcsönt ad a város a Karolina Kórháznak. A hitel futamideje két és fél év volt, ami idén december 31-én jár le. A határozat alapján tehát a kórháznak most kellene visszafizetnie a 150 milliót a hivatal bankszámlájára. Tekintettel azonban az intézmény jelenlegi pénzügyi lehetőségeire, illetve a városi folyószámlahitel év végi várható alakulására, a képviselő-testület legutóbbi ülésén úgy döntött: a kölcsön visszafizetési határidejét egy évvel meghosszabbítják.

A kórház anyagi helyzete az intézkedési terv végrehajtásának köszönhetően folyamatosan javul, ám a kölcsön visszafizetésére még nem áll rendelkezésre elegendő szabad forrás, ezért az összeget beépítik az intézmény jövő évi költségvetésébe.

A futamidő meghosszabbítására azért van mód, mert a városi folyószámla-hitelkeret felhasználása, illetve az idei költségvetésbe foglalt hiánycélok a kölcsön visszafizetése nélkül is tarthatóak az előrejelzések szerint. A képviselő-testület azért nem döntött a kölcsön elengedése mellett, mert a kórház esetleges állami fenntartása esetén az önkormányzat így igényt tarthat erre az összegre.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Külön irodája lesz a pályázatoknak Mosonmagyaróváron

Projektiroda keresi, koordinálja, ellenőrzi ezentúl a városi pályázatokat Mosonmagyaróváron. Az iroda nem jár létszámnöveléssel az önkormányzatnál. Tovább olvasom