Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Egy alpolgármester, nyolc szakbizottság

Egy főállású alpolgármesterrel és nyolc bizottsággal alakult meg tegnap a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete.
Dr. Nagy Lajos korelnök nyitotta meg a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testületének tegnapi alakuló ülését. Ezt követően dr. Nemes Nagy Boldizsár, a helyi választási bizottság elnöke tájékoztatott a választás eredményéről és a részvételi adatokról, majd átadta a polgármester és a képviselők megbízóleveleit.

Szavaztak a díjazásról

A tanácskozás napirendjei sorában döntöttek a városatyák a polgármester illetményének megállapításáról. A testület mindössze három tartózkodás mellett a köztisztviselői illetményalap 13,5-szeresét, azaz bruttó 496.800 forintot szavazott meg a polgármesternek. Költségátalányként pedig a havi illetmény harminc százalékáról döntöttek.

A kampány árnyoldalai

Szabó Miklós első polgármesteri felszólalásában köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a szavazáson, valamint megköszönte az előző képviselő-testület munkáját. A polgármester elmondta: sajnos ma Magyarországon olyan a politikai közhangulat, hogy a választási kampányba nagyon sok minden belefért. Belefért többek között, hogy egy nem létező személy nevében gyalázkodó levelet terjesztettek a városban. Ám annak már nem szabadott volna beleférnie, hogy ezt a levelet a több száz kilométerre lakó édesanyjának is elküldték. Szabó Miklós ugyanakkor sajnálatát fejezte ki, hogy a kampány kereszttüzébe olyan emberek is belekerültek, akik a politikán kívül állnak. Tőlük ezúton is elnézést kért, bár hangsúlyozta: a sokat vitatott Ébresztő, Mosonmagyaróvár! című választási kiadványt nem ők készítették.

Bizottsági elnökök

A polgármester kiemelte: eddig is és ezután is a politika a köz szolgálatát jelenti számára, a város fejlődését és a városlakók életszínvonalának javítását tekinti elsődleges feladatának. Azokat az intézkedéseket, amikhez elsősorban nem pénz, hanem jóakarat kell, igyekszik minél gyorsabban megvalósítani.

A polgármester javaslatára a képviselők titkos szavazással főállású alpolgármesternek választották Nagy Istvánt, illetményét pedig bruttó 447.120 forintban állapították meg. A testület döntése értelmében az egészségügyi bizottságot dr. Szalai Zsuzsanna, az igazgatásit dr. Tóásó Gyula, a mosoni bizottságot Faddi Horváth Pál, az oktatási, művelődési és sportbizottságot dr. Baloghné Staár Katalin, a pénzügyit Kovács Gergely, a szociális bizottságot Nyitrai József, a tulajdonosit Németh Sándor, a városfejlesztési és európai uniós integrációs bizottságot pedig dr. Árvay István vezeti.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elutasította a polgármester a fizetésemelési feltételeket

Alakuló testületi ülését tartotta az ásványrárói képviselő-testület, amelyen elutasították a… Tovább olvasom