Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Égő benzint öntött szét a kapualjban

Egy korábbi sérelmét akarta megtorolni és égő benzint locsolt a kapu alatt, a gázóra elé egy férfi az egyik mosoni Szent István király úti ház udvarán. A tettes azt nem tudta megmondani, kinek szólt a támadás. A rendőrség garázdasággal gyanúsítja.
Rémülten futottak össze a lakók az egyik Szent István király úti belső udvaros társasházban vasárnap délelőtt. Egy ismeretlen férfi ugyanis kezében egy égő, benzinnel teli palackkal lépett be az utcáról, majd a kapu alatt szétlocsolta a lángoló folyadékot.

„Éppen az ebédet főztem, amikor a gyerekek nagy kiabálására lettem figyelmes. A kislányom azzal futott be, hogy ég a kapu alja" – meséli az elképesztő esetet az első lakásban élő asszony. „Azonnal kifutottam, akkor láttam, hogy a gázóra alatt egy körben méteres lángok csapkodtak. Hiába öntöttem rá vizet, ugyanúgy égett tovább" – mondja az asszony. „Az egyik szomszéd már hajnalban látta erre ólálkodni a férfit. Aztán délelőtt visszajött, kezében az üveggel. Nem mondott semmit, csak szétlocsolta és elfutott" – veszi át a szót egy másik lakó.

Riadalmat okozott. A férfi a gázóra előtt locsolta szét a lángoló folyadékot.
Riadalmat okozott. A férfi a gázóra előtt locsolta szét a lángoló folyadékot.

Mint mondta: a férfi után futottak, aztán visszavitték az udvarra, amíg a rendőrök megjöttek. A lángokat még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották, szerencsére senki sem sérült meg és nagyobb anyagi kár sem keletkezett. A lakók értetlenül állnak a támadás előtt, állításuk szerint az elkövetőt nem is ismerik.

A Kisalföld úgy tudja: a férfi a rendőröknek sem tudott érdemi magyarázatot adni tettére. Alkoholos befolyásoltságával magyarázta mindezt, ugyanis állítása szerint aznap már kora reggel óta ivott. Ezután jutott eszébe az egy nappal korábbi sérelme, amit így akart megtorolni. Azt azonban nem tudta megmondani, kinek szólt a támadás, csak azt, hogy az illetőt ebből az udvarból látta kijönni. Gondolta, ráijeszt haragosára, ám állítása szerint senkit sem akart bántani és a károkozás sem állt szándékában.

A helyszínen a katasztrófavédelmi szakemberek közveszélyokozást nem állapítottak meg. Így a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság az 50 éves férfi ellen garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A marás után árkoltak is

A Kossuth Lajos utca felmarásáról, árkolásáról érkezett több olvasói panasz szerkesztőségünkbe.… Tovább olvasom