Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Égetés helyett zsákokba gyűjtsük!

Az égetés helyett a komposztálást és az avar össze gyűjtését szorgalmaznák Mosonmagyaróváron.
Az őszi időjárás beköszöntével szinte minden este sűrű füst lepi el Mosonmagyaróvárt, miután sokan égetéssel próbálnak megszabadulni a kertjükben és házuk előtt keletkezett avartól és egyéb hulladékoktól. A nedves falevelekből és gallyakból rakott máglyák égését gazdáik sokszor gázolajjal és egyéb – szerintük – gyúlékony anyaggal próbálják gyorsítani, a környék lakóinak bosszúságára.

A falevelek eltüntetésének ennél „humánusabb" megoldásai is ismertek, sőt, a helyi köztisztasági rendeletben is meghatározták azokat. Az őszi és tavaszi időszakokban az önkormányzat megrendelésére a Rekultív Kft. különjáratokat indít az utcán, a házak előtt keletkezett avar és faágak elszállítására. A lakók bármilyen zsákba összegyűjtve kirakhatják az út szélére ezt a hulladékot. A városnak ez az őszi időszakban 2,5 millió forint többletkiadást jelent.

A köztisztasági rendelet az égetés helyett a komposztálást is szorgalmazza. A máglyákat csak a legvégső esetben javasolja, hiszen ez rendkívül környezetszennyező. A különféle „katalizátorok" alkalmazását viszont kifejezetten tiltja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabad préda a román kísértethajó

A négyemeletes, Bécs felé tartó Oltenita üdülőhajón tűz pusztított október 2-án, a vészjelzést nem szólaltatták meg, a káoszban a hajózenekar énekesnője bennégett. A folyó magyarországi szakaszán, Gönyűnél és Vámosszabadinál olajfoltok jelentek meg. Az eset óta több mint egy hónap telt el, ám Szapnál még mindig ott vesztegel a hajó, s továbbra is folyik belőle az üzemanyag. Tovább olvasom