Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Egészség- és szépségnap az autószalonban

Mosonmagyaróvár - A Moson Megyei Nők Egyesülete nemrég szervezte meg sikeres egészségnapját, melyen mintegy nyolcszázan éltek az ingyenes szűrés lehetőségével.

– A fiatalok is szép számban megjelentek rendezvényünkön. Az általános állapotfelmérés arra enged következtetni, hogy nagyon sok fiatal szenved magas vérnyomástól – tájékoztatott Ankhelyi Istvánné szervező.

A Moson Megyei Nők Egyesülete 2005-ös alapítása óta több ingyenes egészségnapot rendezett. Az egyesület szociális érzékenységét jelzi, hogy folyamatosan támogatják a Máltai Szeretetszolgálatot s a hajléktalanszállót szűrésekkel, étellel, ruhaneművel, tartós cikkekkel. Megújították a kórház gyermekosztályát és a parlagfűirtásban is közreműködtek. Továbbá foglalkoztak a drogkérdéssel és a családon belüli erőszakkal, de a szórakoztatásra is szánnak időt.

A mostani egészségnapon a flexi-bar nevű rezgőbottal lehetett „megismerkedni". Az egyik autószalon biztosította helyszínen Mozdulj! címmel közös aerobikprogramon vehettek részt a sportosabbak. A rendőrség közlekedési versenyt szervezett gyerekeknek, felnőtteknek.

A gyermektáncbajnokságon 15 csoport mérte össze tehetségét. Ingyenes szűrésekre is lehetett jelentkezni: vércukor-, vérnyomásmérés, anyajegyszűrés, érfali rugalmasságmérés, bőr- és belgyógyászati, kardiológiai, csontritkulásszűrés mellett volt orvosi állapotfelmérés, látásvizsgálat is. Szakemberek szóltak az egészség kérdéseiről. A rendezvényen értékes tombolatárgyak is gazdára találtak.

Olvasóink írták

 • 3. Hmm! 2008. július 24. 16:43
  „Kedves schedit,én úgy gondoloma valóságot irtam.A köszönetemmel amit kifejeztem a a doktornő munkáját is elismertem.Megjegyzésemetaz ott velem együtt várakozók észrevételei alajpán tettem.A szervezők és a közremüködők nagylelkü segítő munkáját mégegyszer köszönöm.Tudom hogy mindnyájan ingyen ,és szabadidejüket áldozva végezték e közösségi munkát.Kérem észrevételemet ne bántó szándéknak vegye.”
 • 2. schedit 2008. július 21. 11:04
  „Kedves Hmm!!

  Mint rendező,szeretném elmondani,hogy a bőrgyógyász szakorvos-dr.Egyed Ágnes-,aki ingyenesen fogadta el a meghívásunkat,hogy közreműködjön a szűrővizsgálatokon,lehet,hogy késett egy kicsit,de 11 órától este fél 7-ig egy másodpercre sem tudta elhagyni azt a helyiséget,ahol dolgozott.Azt hiszem ezt a teljesítményét és nagylelkű segítségét kellene értékelni.
  Egyébként a cikkből kimaradt,hogy volt a helyszínen fogászati tanácsadás is,bár ezt a szolgáltatást nagyon kevesen vették igénybe,nem értem miért mumus még mindig a fogorvos?”
 • 1. Hmm!! 2008. július 21. 09:25
  „Köszönöm a Moson Megyei Nők Egyesültének a rendezést.Magam is részt vettem rajta.Igaz, például a bőr orvos a meghirdetettnél 1 órával később érkezett és sokat kellett várni.De valóban nagyon sokan voltak,ez mutatja az emberek vizsgálatok iránti igényét.Tudom hogy egy ilyen rendezvény milyen sok önzetlen munkával jár.Köszönöm a szervezők ,a felkért közremükődők/orvosok ,asszisztensek/munkáját.Külön kiemelném az autószalon közremüködését, amiért piros pontot érdemelnek!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Készülőben a lakótelep

Püski - „A körjegyzőség ingóságainak megosztása megtörtént. Több mint négymillió forintból… Tovább olvasom